Vad betyder drömmar om blod?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om blod betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Drömmar om blod är i de allra flesta fall någonting negativt, och innebär oftast i någon mening förlust - förlust av ekonomiska intressen, fastigheter, sin käresta, sina vänner, att bli utnyttjad eller förlust i spel. Detta gäller framför allt då blod förekommer i samband med något man vanligt förknippar med blod, t.ex. ett sår eller liknande.

Drömmar om mens och blod som gravid

Drömmar om blod är någonting som är relativt vanligt förekommande bland gravida kvinnor, kanske framför allt drömmar om mens och mensblod. Dessa drömmar brukar ofta ha en väldigt stark symbolisk koppling till verkligheten, och sådan typ av oro som ofta kan uppstå hos en gravid kvinna. Ofta kan dessa drömmar vara ett slags uttryck för denna oro, ofta i form av undertryckt oro som kanske inte har tillåtits släppas fram - eller som på ett undermedvetet sätt har motarbetats av rädsla för vad oron kan medföra. Det viktiga att komma ihåg och ta med sig från en sådan dröm är att denna oro är någonting naturligt. Och även om det kan vara jobbigt att bejaka den, så för den ändå med sig någonting positivt när den blir erkänd - nämligen den kärlek man faktiskt känner eller har börjat känna för det ofödda barnet i ens mage.

Blod som är "osannolikt" kan vara positivt

Det finns dock ett tillfälle då drömmar om blod kan ha en positiv betydelse. Detta gäller i de fall då blodet i drömmen uppenbara sig i samband med någonting som man vanligtvis inte förknippar med blod, t.ex. att en TV eller en att dator blöder. Detta har en tendens att ge indikationer om att även om någonting går dåligt för tillfället - så kommer det att bli bättre. Om du till exempel sitter i en ekonomisk knipa kan den komma att snart börja lösa sig, eller om du länge har varit ovän med en gammal kompis eller en familjemedlem kan denna osämja vara på väg att ordna upp sig inom kort.

Se även: drömmar om blodigel och drömmar om graviditet.

Texten uppdaterades senast 2020-02-02

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning