Drömtydning.nu/Blogg/Astrologins fyra element
 

Astrologins fyra element

Astrologin hjälper oss att se vårt samband och vår roll i den stora helheten. Precis som stjärntecknen så spelar de så kallade elementen en stor roll. Att dela in världen och universum i fyra element - jord, luft, vatten och eld är något som har förekommit i många olika kulturer under mänsklighetens långa historia. Genom att förstå sitt egna och andras element kan vi nå en större insikt i vår egna och våra medmänniskors personligheter. Men elementen påverkar inte bara hur ens personlighet ter sig, utan det har även stor inverkan när man skall ställa horoskopet för en person.

Elementen och zodiaken

Den astrologiska cirkeln, zodiaken, är indelad i alla tolv stjärntecken med början i Väduren och slutet i Fiskarna. Vilket stjärntecken du är född i påverkar din personligheten och varje stjärntecken är kopplat till ett element. Man kan säga att elementen är en slags energi som finns i olika mängd hos alla personer i större eller mindre grad. Vilka element som är svagare och starkare hos dig kommer alltså att påverka din personlighet och dina känslor. Du kan ha en jämn balans mellan alla element men vanligtvis dominerar en eller två element beroende på ditt födelsehoroskop. Vilka element som är sammankopplat med vilka stjärntecken ser du i genomgången nedan.

Elementet Jord

Du som är Oxe, Jungfru eller Stenbock tillhör elementet jord. Du som tillhör ett jordtecken är ofta praktisk, pragmatisk och ansvarsfull. Du har bra tålamod och har lätt för att koncentrera sig. Jordelementet står för det jordnära och det fasta och konkreta. Du som är född i ett jordtecken är därför troligtvis vardagslivets stabila stöttepelare för både vänner och familj. Du strävar efter att vara ärlig, tydlig och ha ordning och reda. Fötterna står stadigt på marken och du trä både uthållig och stabil.

Elementet Luft

Du som är Tvilling, Våg eller Vattuman är elementet luft. Luftelementet hör samman med sinnet och karakteristiskt för dig som tillhör ett lufttecken är att du är intellektuell, social, nyfiken och språkligt begåvad. Du ser gärna de stora sambanden och vill dela idéer och tankar med andra. Du är kommunikativ och diplomatisk.

Elementet Vatten

Du som är Kräfta, Skorpion eller Fisk är elementet vatten. Du som är född i ett vattentecken karakteriseras av att du har nära till dina känslor, stor fantasi och en djup intuition och stark empati. Du suger gärna åt dig andra människors känslor och kan ofta förstå deras innersta behov och känslor.

Elementet Eld

Du som är Vädur, Lejon eller Skytt tillhör elementet eld. Eldtecknen är de mest dynamiska och vitala av alla stjärntecken. Du som tillhör ett eldtecken är ofta kreativ, energisk och passionerad. Du längtar efter att leva fullt ut i alla delar av livet och är ofta både initiativrik och modig.

Bild som visar kopplingen mellan stjärntecken och element

Här nedan kan ni se en bild som visar sammankopplingen mellan de fyra elementen och de stjärntecken som elementen är det dominerande elementet för. Bilden är på engelska, men förhoppningsvis går det bra att tyda den ändå.

De fyra elementen inom astrologin tillsammans med de stjärntecken som förknippas med elementen

De fyra elementen inom astrologin tillsammans med de stjärntecken som förknippas med elementen


Publicerat 2020-09-10

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning
Innehåller annonslänkar för PriceRunner