Drömtydning.nu/Drömlexikon A-Ö

Drömtydning drömlexikon A-Ö

Här nedan hittar du ett drömlexikon över samtliga drömtydningar som finns i vår databas, med ett kortfattat utdrag över vad respektive dröm kan betyda. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer om de olika drömmarna och drömtydningarna. Du kan även använda sökfunktionen här ovanför för att enklare hitta bland drömtydningarna, den är mycket snabb och söker i tolkningarnas hela innehåll medan du skriver.

Drömmar som börjar på A

Abakus: Drömmar där en abakus, eller med andra ord kulram, har en avgörande roll tenderar att ha den symboliska kopplingen att de är relaterade... Läs mer om drömtydning abakus.

Abel: Att ha drömt om Abel, Adams andre son, brukar generellt sett ses som ett mycket bra tecken. Enligt sagan mördades Abel av sin svartsjuk... Läs mer om drömtydning abel.

Abort: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om aborter rent generellt är ofta att de handlar om att man vill undvika någontin... Läs mer om drömtydning abort.

Absint: Den symboliska betydelsen rörande drömmar om rusdrycken absint är ofta konstnärlig, att det finns en inneboende konstnärlighet hos den... Läs mer om drömtydning absint.

Absolution: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om syndernas förlåtelse, eller absolution, är ofta religiösa. Även om du inte bek... Läs mer om drömtydning absolution.

Adam och Eva: Drömmar om Adam och Eva handlar generellt sett om barn, ofta adopterade barn. Drömmarna kan både handla om att man bär på en inre längt... Läs mer om drömtydning adam och eva.

Adelsmän: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om adelsmän eller adelskvinnor, t.ex. grevar, baroner eller andra människor av no... Läs mer om drömtydning adelsmän.

Adoption: När det handlar om drömmar om adoption så har sådana drömmar ofta en väldigt stark symbolisk koppling till längtan efter barn. Drömmarn... Läs mer om drömtydning adoption.

Adresser: Den symboliska betydelsen som finns kopplad till drömmar om adresser av något slag handlar ofta om vänskap och bekantskaper. Om du till... Läs mer om drömtydning adresser.

Advokater: Symboliken när det handlar om drömmar om advokater brukar ofta vara att de innebär relativt negativa saker, ofta kan det vara så att fö... Läs mer om drömtydning advokater.

Affärer: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en affär brukar ofta handla om resurser eller att man har valmöjligheter. Det... Läs mer om drömtydning affärer.

Akrobater: Den symboliska kopplingen när det kommer till drömmar om akrobater är ofta barnasinne och lekfullhet, då mångas inre väsen förknippar a... Läs mer om drömtydning akrobater.

Alfabetet: Drömmar som på något sätt behandlar ett alfabete i en större utsträckning handlar ofta om studier och förkovran av kunskap. Ofta är drö... Läs mer om drömtydning alfabetet.

Algebra: Den symboliska betydelsen kring drömmar om algebra specifikt handlar ofta om investeringar i t.ex. aktier eller fonder, då algebra till... Läs mer om drömtydning algebra.

Almanacka: Den symboliska betydelsen kring drömmar om en almanacka eller en kalender handlar ofta om sitt eget beteende och hur detta tenderar att... Läs mer om drömtydning almanacka.

Altare: Den symboliska betydelsen när det handlar om drömmar som involverar ett altare handlar ofta om högtidlighet, t.ex. vigslar, begravninga... Läs mer om drömtydning altare.

Ambulanser: Den symboliska betydelsen när det rör drömmar där ambulanser förekommer är att de oftast bör betraktas som en varning, att ens undermed... Läs mer om drömtydning ambulanser.

Andar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där andar uppenbarar sig är att de ofta är ett uttryck för att det finns omedvetn... Läs mer om drömtydning andar.

Anisfrön: När det gäller drömmar där anisfrön förekommer handlar dessa ofta om att det finns någon som håller på att förbereda en gåva till dig,... Läs mer om drömtydning anisfrön.

Ankare: Den symboliska betydelsen av drömmar som involverar ett ankare handlar ofta om fasthet, i form av bofasthet eller stadigvarande relatio... Läs mer om drömtydning ankare.

Annonser: Drömmar om annonser har ofta den symboliska kopplingen att de handlar om aktuella eller kommande förändringar i ens livssituation. Om m... Läs mer om drömtydning annonser.

Ansikten: Den symboliska betydelsen när det handlar om drömmar där ansikten uppenbarar sig är att de ofta handlar om hur sitt innersta väsen ser... Läs mer om drömtydning ansikten.

Apor: Den symboliska betydelsen när det rör drömmar om en apa, oavsett vilken typ av apa det handlar om, är att det kan vara ett tecken på at... Läs mer om drömtydning apor.

Arbete: Drömmar där man är arbetssökande eller svarar på en platsannons för ett stundande arbete har ofta den symboliska kopplingen att de just... Läs mer om drömtydning arbete.

Arkitekt: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en arkitekt handlar ofta om struktur och fundament, beroende på den ton som fö... Läs mer om drömtydning arkitekt.

Armar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om större eller mindre armar handlar ofta om att ens undermedvetna vill visa på a... Läs mer om drömtydning armar.

Armbågen: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om att man känner smärta i armbågen kan ofta kopplas till oro kring ens fysiska h... Läs mer om drömtydning armbågen.

Armband: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om armband är att de ofta handlar om band mellan personer, eller om hur personer... Läs mer om drömtydning armband.

Armenier: Drömmar om armenier, det vill säga människor från landet Armenien, har ofta en symbolisk betydelse som rör svunna tider och i många fal... Läs mer om drömtydning armenier.

Arsenik: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om arsenik går ofta åt det lömska hållet, då arsenik är ett mycket potent gift so... Läs mer om drömtydning arsenik.

Astma: Astma förekommer ofta i drömmar hos friska människor, med en symbolik som ofta pekar mot att de nästan kvävs under belastningen av sina... Läs mer om drömtydning astma.

Auktion: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om auktioner, antingen att man går på en auktion eller att man själv håller i en... Läs mer om drömtydning auktion.

Avföring/bajs: Drömmar om avföring (bajs) har ofta symboliken att de handlar om att bli av med någonting, ofta handlar detta någonting om känslor elle... Läs mer om drömtydning avföring/bajs.

Avrättning: Drömmar om att bli avrättad eller dömd till döden handlar ofta om skuld, då detta representerar det absolut kraftigaste straffet man ka... Läs mer om drömtydning avrättning.

Avsked: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där det förekommer ett adjö eller ett avsked, är ofta att de är ett sätt för ens... Läs mer om drömtydning avsked.

Avsky: Drömmar om avsky, att man verkligen avskyr någon eller någonting, har ofta den symboliska betydelsen att man är redigt förbannad över n... Läs mer om drömtydning avsky.

Avtal: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där ett avtal av något slag förekommer är ofta att man har en inneboende önskan o... Läs mer om drömtydning avtal.

Avundsjuka: Den symboliska kopplingen när det kommer till drömmar som handlar om avundsjuka är att de ofta handlar om missnöje. De behöver inte var... Läs mer om drömtydning avundsjuka.

Axlar: Den symboliska betydelsen rörande drömmar där man drömmer att man har bredare axlar, eller att någon annan har bredare axlar än normalt... Läs mer om drömtydning axlar.

Drömmar som börjar på B

Backgammon: Den symboliska kopplingen till drömmar om spelet backgammon är ofta en vilja att hitta mönster, ofta också på ett väldigt lekfullt sätt... Läs mer om drömtydning backgammon.

Bacon: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om att man äter bacon handlar ofta om att det finns en inneboende rädsla för hur... Läs mer om drömtydning bacon.

Bada: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där man badar är att de ofta kan förknippas till ens relationer till andra, men i... Läs mer om drömtydning bada.

Bagage: Drömmar om bagage är någonting som ofta förknippas ofta med resor, och den symbolik som man brukar kunna ta med sig är att de på något... Läs mer om drömtydning bagage.

Bagare: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om bagare eller någon som bakar t.ex. bröd, kakor eller bullar, handlar ofta om d... Läs mer om drömtydning bagare.

Bal: Drömmar där man går på en bal eller annan större danstillställning, har ofta erotiska förtecken och kan ibland vara ett slags varsel. V... Läs mer om drömtydning bal.

Balett: Drömmar om balett har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om skönhet, ofta en inre strävan om yttre skönhet eller att man ver... Läs mer om drömtydning balett.

Barberare: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om att man träffar en barberare handlar ofta om att ens innersta har börjat snapp... Läs mer om drömtydning barberare.

Barfota: Drömmar om att man traskar runt barfota har ofta den symboliska och psykologiska betydelsen att de är kopplade till ens osäkerhetskänsl... Läs mer om drömtydning barfota.

Barnbarn: Drömmar där man drömmer att man får barnbarn har ofta en psykologisk koppling till längtan, det behöver inte vara en längtan efter att... Läs mer om drömtydning barnbarn.

Barnmisshandel: Den symboliska betydelsen när det handlar om drömmar om barnmisshandel handlar ofta om ens egna rädslor och osäkerhetskänslor i det ver... Läs mer om drömtydning barnmisshandel.

Båtar: Den symboliska betydelsen av drömmar av båtar är i många avseenden relaterade till drömmar om bilar, och kan ta innebörden av vem det e... Läs mer om drömtydning båtar.

Bebis: Drömmar om bebisar är mycket vanliga, men kan även vara ganska svåra att tolka beroende hur drömmen ter sig. Ofta handlar symboliken om... Läs mer om drömtydning bebis.

Begravning: Den symboliska betydelsen när det kommer till begravning kan vara väldigt skiftande beroende på vem det är som begravs. Om det handlar... Läs mer om drömtydning begravning.

Berg: Drömmar om berg och klippor för ofta tankarna till symboler såsom kämparvilja och strävan efter framgång, framför allt drömmar om att k... Läs mer om drömtydning berg.

Bergsbestigning: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där man bestiger ett berg handlar ofta om strävan efter framgång. Berg och höga t... Läs mer om drömtydning bergsbestigning.

Betjänt: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där man i drömmen drömmer att man har en betjänt, eller en person som passar upp... Läs mer om drömtydning betjänt.

Bibliotek: Den symboliska kopplingen till drömmar som handlar om bibliotek är ofta av ekonomisk eller finansiell natur, eller så dyker den upp av... Läs mer om drömtydning bibliotek.

Bigami: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om bigami, eller att man har två partners, är ofta av relationell natur. Ibland k... Läs mer om drömtydning bigami.

Bilar: Drömmar om bilar har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om hur man tar sig fram genom livet. Det kan handlar om relationer m... Läs mer om drömtydning bilar.

Biljetter: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där en biljett spelar en stor roll handlar ofta om "priset" för en resa. Det man... Läs mer om drömtydning biljetter.

Bilolycka: Drömmar om att vara med i en bilolycka eller en krasch med bilen brukar ofta vara väldigt otäcka. Själva händelserna i sig som brukar s... Läs mer om drömtydning bilolycka.

Bin: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där bin är en av huvudpunkterna handlar ofta om tillväxt, långsam men stadig till... Läs mer om drömtydning bin.

Biten: Drömmar om att bli biten har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om rädsla, att man är rädd för att någonting skall gå emot e... Läs mer om drömtydning biten.

Björnar: Den symbolik som oftast kopplas samman med drömmar om björnar är styrka, kraft och tillväxt å ena sidan, men även fiender och risker. D... Läs mer om drömtydning björnar.

Blind: Drömmar där den stora händelsen är att man har blivit blind har ofta en symbolisk betydelse att ens undermedvetna inte håller med om nå... Läs mer om drömtydning blind.

Blixtar: Den symboliska betydelsen av att drömma om blixtar eller blixtnedslag handlar ofta om ursinne och raseri, det finns ofta någonting som... Läs mer om drömtydning blixtar.

Blod: Drömmar om blod är i de allra flesta fall någonting negativt, och innebär oftast i någon mening förlust - förlust av ekonomiska intress... Läs mer om drömtydning blod.

Blodigel: Den symboliska betydelsen kopplad till drömmar om blodiglar är ofta att det finns någonting som utan att du märker det dränerar dig och... Läs mer om drömtydning blodigel.

Blomkål: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om blomkål handlar ofta om tillbakadragenhet med en viss undertryckt aggression,... Läs mer om drömtydning blomkål.

Blommor: Drömmar om blommor symboliserar ofta blyg skönhet, en skönhet som finns där och någonting som verkligen utstrålar skönhet, men utan att... Läs mer om drömtydning blommor.

Böcker: Den symboliska betydelsen kring böcker handlar ofta om någonting i ditt inre, främst kopplat till kunskap och information. Det kan hand... Läs mer om drömtydning böcker.

Bokträd: Drömmar om bokträd har ofta den symboliska innebörden att de försöker förmedla stabilitet och att det finns en inre önskan om att stå s... Läs mer om drömtydning bokträd.

Bomull: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar som handlar om bomull har ofta med känslor och en inneboende längtan efter tryggh... Läs mer om drömtydning bomull.

Bonde: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar som handlar om en bonde eller bönder handlar ofta om djur och natur, att man har... Läs mer om drömtydning bonde.

Bondgård: Den symboliska betydelsen av drömmar om en bondgård, att man t.ex. äger en bondgård eller arbetar på en bondgård, har ofta med med ens... Läs mer om drömtydning bondgård.

Bord: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där ett bord är det centrala så kan man ofta göra en koppling till en strävan eft... Läs mer om drömtydning bord.

Borgenär: Den symboliska betydelsen av drömmar som innefattar en borgenär, kanske där man själv ställer upp som borgenär, handlar ofta om tillit... Läs mer om drömtydning borgenär.

Boskap: Den symboliska betydelsen när det handlar om drömmar om boskap, som t.ex. kossor, får, getter, hästar, kycklingar, grisar, och andra li... Läs mer om drömtydning boskap.

Brand: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en brinnande säng handlar ofta om en inre oro kring att någonting hemskt kan k... Läs mer om drömtydning brand.

Brännskador: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om brännskador är ofta att de kan kopplas till en inre oro kring att man håller p... Läs mer om drömtydning brännskador.

Brasa: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en brasa eller drömmar om brasor är att de ofta handlar om en inre önskan om n... Läs mer om drömtydning brasa.

Brev: Drömmar om brev handlar ofta om att ditt undermedvetna vill skicka dig ett budskap eller delge dig information. Vilken slags informatio... Läs mer om drömtydning brev.

Brevbärare: Drömmar om brevbärare har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om förmedling av kunskap eller helt enkelt vanlig kommunikation... Läs mer om drömtydning brevbärare.

Bröd: Drömmar om bröd handlar ofta om kraft och livsförmåga, men det kan även handla om livet självt och ens hunger för ett bättre eller anna... Läs mer om drömtydning bröd.

Bröllop: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om bröllop är väldigt beroende av de omständigheter som råder i drömmen. Detta då... Läs mer om drömtydning bröllop.

Brottning: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om brottning är generellt sett någonting som signalerar en kamp, eller en annalka... Läs mer om drömtydning brottning.

Brunn: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där en brunn är en central del handlar ofta om saker som har hänt som ligger gömd... Läs mer om drömtydning brunn.

Drömmar som börjar på C

Cancer: Drömmar om cancer kan ofta uppfattas som oerhört obehagliga, oavsett om det är en själv eller någon närstående som i drömmen har drabba... Läs mer om drömtydning cancer.

Champagne: Drömmar om man champagne, där man drömmer att man t.ex. skålar i goda vänners slag eller med sin käresta, har oftast positiva känslor f... Läs mer om drömtydning champagne.

Choklad: Drömmar om choklad har ofta den symboliska betydelsen att de försöker förmedla en själslig sötma, detta då choklad kan förekomma i mång... Läs mer om drömtydning choklad.

Cigaretter: Drömmar om cigaretter har ofta den symboliska betydelsen att de har med hälsan att göra, detta då det från hela samhället påtryckande f... Läs mer om drömtydning cigaretter.

Drömmar som börjar på D

Dålig andedräkt: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om dålig andedräkt har ofta med ens inre oro att göra, att man oroar sig för att... Läs mer om drömtydning dålig andedräkt.

Diamanter: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar som handlar om diamanter är att de ofta kan kopplas till rent ytliga saker. Drömm... Läs mer om drömtydning diamanter.

Dimma: Drömmar om dimma brukar ofta rent symboliskt ses som ett slags varsel kring svåra tider som ens undermedvetna har snappat upp är på ing... Läs mer om drömtydning dimma.

Djur: Drömmar om djur har ofta symboliken att det egentligen handlar om en själv. Att de säregna drag, egenskaper eller förmågor hos det djur... Läs mer om drömtydning djur.

Döden: Den symboliska betydelsen av drömmar om döden handlar ofta om att någonting som har gått förlorat vill komma upp till ytan, någonting s... Läs mer om drömtydning döden.

Dröm i dröm: Den symboliska betydelsen av drömmar i drömmar, eller falskt uppvaknande som det ofta kallas, handlar ofta om att det finns händelser i... Läs mer om drömtydning dröm i dröm.

Drunkna: Drömmar där man drunknar hör till en några av de obehagligaste drömmarna. Framför allt om man i drömmen verkligen känner att man upplev... Läs mer om drömtydning drunkna.

Drömmar som börjar på E

Eld: Drömmar om eld har ofta förstörelse som sin symboliska betydelse, inte alltid i negativ bemärkelse utan ofta handlar det istället om fö... Läs mer om drömtydning eld.

Elefanter: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om elefanter är att de ofta går att förknippa med högfärdighet och känslor av att... Läs mer om drömtydning elefanter.

Ensamhet: Drömmar om ensamhet i olika uttryck är en väldigt vanlig dröm, som både kan se ut och kännas på många olika sätt. Den symboliska betyde... Läs mer om drömtydning ensamhet.

Evakuering: Drömmar där man är tvungen att evakuera, t.ex. att en stundande katastrof är på ingång och att man snabbt måste plocka ihop det man hål... Läs mer om drömtydning evakuering.

Drömmar som börjar på F

Fåglar: Den symboliska betydelsen av drömmar om fåglar kan ibland vara lite svår att tyda, då fåglar kan uppenbara sig på väldigt många sätt i... Läs mer om drömtydning fåglar.

Falla: Den symboliska betydelsen av drömmar där den stora händelsen i drömmen är att man faller, eller ramlar, handlar ofta misslyckanden. Ell... Läs mer om drömtydning falla.

Fastbunden: Drömmar om att vara fastbunden, där man är helt oförmögen att röra eller uttrycka sig, har ofta en symbolisk koppling till liknande kän... Läs mer om drömtydning fastbunden.

Fiskar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om fiskar är generellt sett framgång, ofta kopplat till fiskstim med sina snabba... Läs mer om drömtydning fiskar.

Fiskdamm: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om fiskdammar är ofta att det finns inneboende känslor av fångenskap, att man int... Läs mer om drömtydning fiskdamm.

Fisknät: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om fisknät är att de ofta kan kopplas till en oro att fastna med någonting man eg... Läs mer om drömtydning fisknät.

Fjädrar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om fjädrar är att de ofta har någonting med känslor att göra, att man just nu är... Läs mer om drömtydning fjädrar.

Fjärilar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om fjärilar är att de ofta handlar om spiritualitet och känslor av någonting stör... Läs mer om drömtydning fjärilar.

Fladdermöss: Den symboliska koppling som oftast förknippas med drömmar om fladdermöss är natt, mörker och rädsla, och indikerar ofta att ens underme... Läs mer om drömtydning fladdermöss.

Flaggor: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om flaggor handlar ofta om stolthet och känslor av att vara på toppen. Likt stolt... Läs mer om drömtydning flaggor.

Flod: Drömmar där en flod på ett eller annat sätt spelar en central roll har ofta en symbolik som för tankarna till rörelse och förnyelse. Li... Läs mer om drömtydning flod.

Flugor: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om flugor kan ofta härledas till förluster, att man på något sätt kommer att lida... Läs mer om drömtydning flugor.

Fly: Drömmar om att man flyr eller försöker fly är en mycket vanlig dröm, ofta manifesteras flykten genom att man är jagad av någon eller nå... Läs mer om drömtydning fly.

Flyga: Drömmar om att man flyger är någonting som är väldigt vanligt förekommande, framför allt att man själv flyger likt en fågel. Oftast skä... Läs mer om drömtydning flyga.

Flygolycka: Drömmar som handlar om flygplansolyckor är ofta oerhört ångestfyllda, men faktiskt inte så vanliga som man annars skulle kunna tro. Det... Läs mer om drömtydning flygolycka.

Flygplan: Den symboliska betydelsen av drömmar om flygplan eller flygturer handlar ofta om förflyttelse, eller att snabbt ta sig vidare från någo... Läs mer om drömtydning flygplan.

Förlamning: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om att vara tillfälligt förlamad handlar ofta om en inre känsla av att inte kunna... Läs mer om drömtydning förlamning.

Förtal: Drömmar där man drömmer att det finns någon talar bakom ens rygg kan vara ganska jobbiga att ha, och den symboliska och psykologiska ko... Läs mer om drömtydning förtal.

Fotoalbum: När det kommer till drömmar där fotoalbum spelar en central roll brukar man ofta säga dessa handlar om känsloladdade tillbakablickar. I... Läs mer om drömtydning fotoalbum.

Frukt: När det kommer till drömmar om frukter av olika slag så har dessa drömmar ofta en symbolisk koppling till fruktsamhet i form av att någ... Läs mer om drömtydning frukt.

Drömmar som börjar på G

Gammal person: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där gamla personer spelar huvudrollen handlar ofta om ens egen känslor kring åldr... Läs mer om drömtydning gammal person.

Garnnystan: Drömmar om garnnystan eller att man nystar garn handlar ofta en inre längtan. Om man i drömmen nystar garn så handlar det oftast om en... Läs mer om drömtydning garnnystan.

Graviditet: Drömmar om graviditet eller att man är gravid är någonting som är mycket vanligt, både bland yngre och äldre kvinnor. Dels kan det hand... Läs mer om drömtydning graviditet.

Drömmar som börjar på H

Händer: Drömmar om händer är ofta väldigt svåra att tolka, och har genom årtusendena gäckat många framstående drömtydare och drömtolkare. Kansk... Läs mer om drömtydning händer.

Hästar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om hästar är att de ofta kan förknippas till kraft och starka energier, ofta hand... Läs mer om drömtydning hästar.

Havet: Den symboliska kopplingen när det kommer till drömmar om havet handlar ofta om det undermedvetna och saker som kan dölja sig under det... Läs mer om drömtydning havet.

Hjärtattack: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om hjärtattacker handlar allt som oftast om ens personliga hälsa och en viss inne... Läs mer om drömtydning hjärtattack.

Hundar: Drömmar om hundar brukar ofta ha den symbolik att de handlar om vänskap och tillgivenhet. Framför allt om hunden i drömmen är välvillig... Läs mer om drömtydning hundar.

Hus: Drömmar om hus har ofta den symbolik att det handlar om en själv, på ett sätt kan man säga att huset i drömmen symboliserar hur du egen... Läs mer om drömtydning hus.

Drömmar som börjar på I

Insekter: Drömmar om insekter kan ofta upplevas som oerhört otäcka, och det är inte alls ovanligt att man vaknar som ett sätt att försöka fly frå... Läs mer om drömtydning insekter.

Drömmar som börjar på J

Jagad: När det kommer till drömmar om att någon jagar en eller att man blir jagad så handlar dessa ofta om just flykt av något slag. Ibland br... Läs mer om drömtydning jagad.

Jakt: Drömmar där det försigår en jakt av något slag, ofta reguljär jakt där man jagar ett bytesdjur, handlar ofta om en inre och oupptäckt s... Läs mer om drömtydning jakt.

Juveler/ädelstenar: Den symboliska betydelsen av drömmar där juveler och ädelstenar spelar en huvudsaklig roll är ofta av yttre karaktär, det vill säga att... Läs mer om drömtydning juveler/ädelstenar.

Drömmar som börjar på K

Kakor: En symbolisk betydelse av att man bakar kakor, eller bakar vad som helst i ugnen för den delen, är att någonting kan vara på tillväxt.... Läs mer om drömtydning kakor.

Kaktus: Drömmar om kaktusar har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om snåriga situationer i form av att det kan vara svårt att navig... Läs mer om drömtydning kaktus.

Kändis: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om kändisskap, alltså ett sådant kändisskap som en själv är föremålet för statuse... Läs mer om drömtydning kändis.

Kärlek: Drömmar om kärlek på ett eller annat sätt är väldigt vanliga, och ofta brukar det finnas någon slags koppling till den sinnesstämning s... Läs mer om drömtydning kärlek.

Katter: Den symboliska betydelsen när det kommer till katter kretsar ofta kring ett inre behov av att känna närhet, tillgivenhet och trygghet.... Läs mer om drömtydning katter.

Klättra: Drömmar där man klättrar, det kan vara uppför olika saker såsom t.ex. berg, stegar, väggar, tak, klippor och så vidare, är en ganska va... Läs mer om drömtydning klättra.

Kometnedslag: Drömmar om att kometnedslag symboliserar ofta katastrofala händelser, och handlar ibland om att man innerst inne bär på en enorm rädsla... Läs mer om drömtydning kometnedslag.

Kyssar: Att drömmar att man kysser någon eller får en kyss av någon är en oerhört vanlig typ av dröm. Den symbolik som denna typ av dröm ofta f... Läs mer om drömtydning kyssar.

Drömmar som börjar på L

Låda: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en tom låda eller en tom ask handlar ofta om att ens innersta har genomgått en... Läs mer om drömtydning låda.

Laxermedel: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om ricinolja, som är ett laxermedel, handlar ofta om att ens undermedvetna känner... Läs mer om drömtydning laxermedel.

Lejon: Den symboliska betydelsen av drömmar om lejon är ofta att de är ett uttryck för någonting majestätiskt och mäktigt, men som ändå är råt... Läs mer om drömtydning lejon.

Lik: Drömmar som på något sätt handlar om att man ser ett lik eller att man befinner sig bland lik, handlar ofta om olika typer av rädslor.... Läs mer om drömtydning lik.

Drömmar som börjar på M

Mord: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar som innefattar ett mord (eller ett dråp) är ofta ganska kraftfull. Om det i drömm... Läs mer om drömtydning mord.

Drömmar som börjar på N

Naken: Drömmar om nakenhet, dvs. att man i drömmen är naken, är en mycket vanlig dröm. Ofta brukar denna typ av dröm kopplas till känslor som... Läs mer om drömtydning naken.

Näsa: Drömmar som handlar om näsor är tro det eller ej relativt vanliga. Kanske beror det på att näsan spelar en så betydelsefull roll i vår... Läs mer om drömtydning näsa.

Nunnor: Drömmar som på något sätt handlar om nunnor förknippas ofta med känslor kring renhet och oskuldsfullhet. När det kommer till drömmar dä... Läs mer om drömtydning nunnor.

Nycklar: Drömmar där nycklar spelar en central roll är ofta väldigt intressanta. Nycklarna representerar ofta ett sätt att öppna upp ens underme... Läs mer om drömtydning nycklar.

Drömmar som börjar på O

Oas: Drömmar som handlar om att man ser eller kommer fram till en oas handlar ofta om en inre längtan efter att komma bort från vardagens tr... Läs mer om drömtydning oas.

Ormar: Sedan urminnes tider har drömmar om ormar i princip alltid förknippats med otur, och den symboliska betydelsen som drömmar om ormar har... Läs mer om drömtydning ormar.

Otrohet: Drömmar om otrohet är någonting som är väldigt vanligt, både att man själv bedrar den man älskar och att den man älskar är otrogen. Den... Läs mer om drömtydning otrohet.

Drömmar som börjar på P

Påfåglar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om påfåglar handlar ofta om en inre önskan om skönhet och att upplevas som vacker... Läs mer om drömtydning påfåglar.

Pengar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om pengar handlar ofta om att man till vardags kanske har ont om pengar, och att... Läs mer om drömtydning pengar.

Pinsamhet: Att drömma att man hamnar i en pinsam situation är relativt vanligt. Till exempel en situation där man känner sig utsatt och inte kan f... Läs mer om drömtydning pinsamhet.

Poliser: Den symboliska betydelsen av drömmar om poliser handlar ofta om det som förknippas med just poliser, brott och straff. Ibland handlar d... Läs mer om drömtydning poliser.

Präst: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om präster handlar ofta om känslor av skam eller pinsamhet, att det finns någonti... Läs mer om drömtydning präst.

Presenter: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om presenter handlar ofta om att upprätthålla vänskapsrelationer, vilket det unde... Läs mer om drömtydning presenter.

Prostituerade: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om prostituerade handlar ofta om lust och åtrå, ofta sådan lust och åtrå som har... Läs mer om drömtydning prostituerade.

Prygling: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om prygling, eller att man piskad med t.ex. ett bälte eller slagen över fingrarna... Läs mer om drömtydning prygling.

Pub: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där en pub eller en bar är själva huvudtemat, finns ofta att finna i ens inre öns... Läs mer om drömtydning pub.

Purjolök: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en purjolök handlar ofta om att ens innersta vill göra en uppmärksam på att de... Läs mer om drömtydning purjolök.

Drömmar som börjar på R

Råttor: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där råttor spelar en huvudsaklig roll är att de handlar om fiender eller ovänner,... Läs mer om drömtydning råttor.

Resor: Med drömmar om resor, eller att resa, menas sådana där man reser med t.ex. tåg, bil eller flyg med en särskild destination som slutmål.... Läs mer om drömtydning resor.

Revben: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om revben har ofta en spirituell eller rent religiös koppling, och kan dras tillb... Läs mer om drömtydning revben.

Riddare: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om riddare handlar ofta om kärlek, eller en inre jakt på den stora kärleken. Det... Läs mer om drömtydning riddare.

Rikedom: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om rikedom kommer ofta från det att man har låtit ens innersta påverkas av yttre... Läs mer om drömtydning rikedom.

Ringar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om ringar handlar ofta om löften och åtaganden, men även om vänskapsband och tätt... Läs mer om drömtydning ringar.

Rosmarin: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om rosmarin går ofta att koppla till en inre önskan om att uppleva nya kulturer o... Läs mer om drömtydning rosmarin.

Rotting: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om rotting går ofta att koppla till vänskapsband och forna vänskaper. Den hårt bu... Läs mer om drömtydning rotting.

Rouge: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om rouge handlar ofta om ens inre behov och begär, att ens innersta vill att man... Läs mer om drömtydning rouge.

Rovor: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om rovor handlar ofta om det som finns dolt under ytan och som man inte gärna slä... Läs mer om drömtydning rovor.

Drömmar som börjar på S

Säckpipor: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om säckpipor har oftast en familjär koppling där vänskaps- och familjeband påverk... Läs mer om drömtydning säckpipor.

Sex: Sexdrömmar är någonting som är extremt vanligt från tonåren och framåt, men drömmarna kan upplevas olika av olika personer och även ski... Läs mer om drömtydning sex.

Silver: Drömmar om silver kan ofta förknippas med vänskapsrelationer, tyvärr vanligtvis sådana relationer som har en lite negativ eftersmak där... Läs mer om drömtydning silver.

Silvermynt: Drömmar där det förekommer silvermynt handlar ofta om inre begär efter stabilare ekonomi. Ibland handlar det om ett sådant begär som of... Läs mer om drömtydning silvermynt.

Simma: Drömmar där man simmar har ofta en stark koppling till den liknande drömmen där man drömmer att man badar, där symboliken ofta är snarl... Läs mer om drömtydning simma.

Skor: Den symboliska kopplingen när det kommer till drömmar där skor spelar en stor roll har ofta att göra med ens rykte, ibland när det komm... Läs mer om drömtydning skor.

Solen: Drömmar som involverar vår närmsta stjärna, Solen, är ofta en dröm som för med sig väldigt positiva känslor. Framför allt brukar dessa... Läs mer om drömtydning solen.

Spindlar: Drömmar om spindlar är för många en mycket otäck upplevelse, då spindlar ofta utanför drömmens värld är någonting som kopplas till fobi... Läs mer om drömtydning spindlar.

Stark vind: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om starka vindar handlar ofta om att starka känsloyttringar i verkligheten som nu... Läs mer om drömtydning stark vind.

Stearinljus: Den symboliska betydelsen av brinnande ljus som manifesterar sig i drömmar handlar ofta om hopp och önskningar. Det brinnande motsvarar... Läs mer om drömtydning stearinljus.

Stjärnor: Den symboliska betydelsen av drömmar om stjärnor eller en stjärnhimmel handlar ofta om tro, hopp och önskan. Det är ofta ett sätt för e... Läs mer om drömtydning stjärnor.

Drömmar som börjar på T

Tåg: Drömmar där tåg på något sätt förekommer är en väldigt vanlig typ av dröm. Ofta handlar dessa drömmar om livets gång, och kan ses som e... Läs mer om drömtydning tåg.

Tänder: Drömmar där tänder förekommer och känns som att de spelar en central roll brukar ofta ha någon slags koppling till sin närmsta familjen... Läs mer om drömtydning tänder.

Tappa tänder: Drömmar om att man tappar tänder är någonting som ofta symboliserar egen osäkerhet eller maktlöshet inför någonting. Det kan handla om... Läs mer om drömtydning tappa tänder.

Teater: Drömmar där man besöker eller bevittnar en teater eller teaterföreställning handlar ofta om det sällskap man befinner sig i för stunden... Läs mer om drömtydning teater.

Toalett: Den symbolik man brukar tala om ligger bakom drömmar om toaletter, eller drömmar där toaletter spelar en central roll, är ofta sådant s... Läs mer om drömtydning toalett.

Tomma flaskor: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om tomma flaskor handlar ofta om ekonomiska bekymmer, att det finns någonting som... Läs mer om drömtydning tomma flaskor.

Träd: Drömmar om träd handlar ofta om ens personlighet, det finns någonting där som vill uppmärksammas. Lägg märke till hur trädet porträtter... Läs mer om drömtydning träd.

Drömmar som börjar på U

Utfrågning: Drömmar som handlar om att man blir utsatt för en utfrågning är relativt vanliga, och förknippas ofta med ganska kraftiga ångestkänslor... Läs mer om drömtydning utfrågning.

Drömmar som börjar på V

Vandring: Drömmar där man är ute på en vandring, en strapats eller någon annan typ av expedition har ofta en symbolisk koppling mot strävan om nå... Läs mer om drömtydning vandring.

Vapen: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om män med vapen handlar ofta om en oro, ofta framkallad av det samhällsklimat ma... Läs mer om drömtydning vapen.

Vargar: Drömmar om vargar brukar ofta föra tankarna till listighet och grymhet, och brukar ofta symbolisera en person som kan anses opålitlig o... Läs mer om drömtydning vargar.

Vatten: Drömmar om vatten av olika slag har ofta den symboliska betydelsen att de ger uttryck för vårt aktuella känsloläge, åtminstone så som v... Läs mer om drömtydning vatten.

Vinkällare: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en vinkällare går ofta att hitta i händelser långt tillbaka i tiden, vars kopp... Läs mer om drömtydning vinkällare.

Drömmar som börjar på Ä

Älvor: Drömmar om älvor kan ha väldigt spridda betydelser och är därför oerhört svårtolkade, ibland brukar man faktiskt till och med säga att... Läs mer om drömtydning älvor.

Änglar: Drömmar om änglar på något sätt är allt som oftast ett gott omen, och handlar för det mesta om godhet och positiva skeenden som är på i... Läs mer om drömtydning änglar.

Drömmar som börjar på Å

Åska: Drömmar där det förekommer kraftig åska handlar ofta om relationer och bekantskaper, med en tendens att det kommer att uppstå negativa... Läs mer om drömtydning åska.

Åsnor: Drömmar om åsnor har ofta den symboliska betydelsen att de går att förknippa med duglighet och trohet, dock ofta med en släng av dumhet... Läs mer om drömtydning åsnor.

Återuppståndelse: Drömmar om människor som återuppstår, eller drömmar där en människa som tidigare har dött nu är levande, är oerhört vanliga drömmar - f... Läs mer om drömtydning återuppståndelse.

Drömmar som börjar på Ö

Öken: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där man vistas i en öken, eller där en öken spelar en central roll, handlar ofta... Läs mer om drömtydning öken.

Örfilar: Drömmar där det förekommer en örfil handlar inte helt oväntat om meningsskiljaktigheter. Om det är så att man själv drömmer att man ger... Läs mer om drömtydning örfilar.

Örnar: Drömmar om örnar har ofta innebörden att de handlar om handlingskraftiga människor, eller att de försöker locka fram handlingskraften h... Läs mer om drömtydning örnar.

Överfall: Drömmar om överfall har ofta en väldigt stark symbolisk koppling till rädslor för just överfall eller att bli överraskad av andra männi... Läs mer om drömtydning överfall.

Översvämning: Drömmar om översvämningar brukar ofta ha en symbolisk koppling som är väldigt knuten till känslor djupt i ens undermedvetna. I drömmen... Läs mer om drömtydning översvämning.

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning

Skriv en kommentar