Drömtydning.nu/Drömlexikon A-Ö

Drömtydning drömlexikon A-Ö

Här nedan hittar du ett drömlexikon över samtliga drömtydningar som finns i vår databas, med ett kortfattat utdrag över vad respektive dröm kan betyda. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer om de olika drömmarna och drömtydningarna.

Drömmar som börjar på A

Abel, Adams andre son: Att ha drömt om Abel, Adams andre son, brukar generellt sett ses som ett mycket bra tecken. Enligt sagan mördades Abel... Läs mer om dröm om abel, adams andre son.

Absint: Drömmar om drycken absint, även kallat den gröna fen, kan innebära olika saker beroende på hur absinten uppenbarar sig... Läs mer om dröm om absint.

Absolution (syndernas förlåtelse): Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om syndernas förlåtelse, eller absolution, är ofta religiösa. Äve... Läs mer om dröm om absolution (syndernas förlåtelse).

Adam och Eva: Drömmar om Adam och Eva handlar generellt sett om barn, ofta adopterade barn. Se även drömmar om adoption. Om du i dr... Läs mer om dröm om adam och eva.

Adelsmän: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om adelsmän eller adelskvinnor, t.ex. grevar, baroner eller andra... Läs mer om dröm om adelsmän.

Adoption: När det handlar om drömmar om adoption så har sådana drömmar ofta en väldigt stark symbolisk koppling till längtan efte... Läs mer om dröm om adoption.

Adresser: Det symboliska betydelsen som finns kopplad till drömmar om adresser av något slag handlar ofta om vänskap och bekantsk... Läs mer om dröm om adresser.

Advokater: Symboliken när det handlar om drömmar om advokater brukar ofta vara att de innebär relativt negativa saker, ofta kan de... Läs mer om dröm om advokater.

Affärer: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en affär brukar ofta handla om resurser eller att man har valm... Läs mer om dröm om affärer.

Akrobater: Om du har drömt om en akrobat, eller flera akrobater, kan detta innebära att du risker att ramla och slå dig, särskilt... Läs mer om dröm om akrobater.

Algebra: Den symboliska betydelsen kring drömmar om algebra specifikt handlar ofta om investeringar i t.ex. aktier eller fonder,... Läs mer om dröm om algebra.

Almanacka eller kalender: Den symboliska betydelsen kring drömmar om en almanacka eller en kalender handlar ofta om sitt eget beteende och hur de... Läs mer om dröm om almanacka eller kalender.

Altare: Den symboliska betydelsen när det handlar om drömmar som involverar ett altare handlar ofta om högtidlighet, t.ex. vigs... Läs mer om dröm om altare.

Ambulanser: Den symboliska betydelsen när det rör drömmar där ambulanser förekommer är att de oftast bör betraktas som en varning,... Läs mer om dröm om ambulanser.

Andar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där andar uppenbarar sig är att de ofta är ett uttryck för att de... Läs mer om dröm om andar.

Anisfrön: När det gäller drömmar där anisfrön förekommer handlar dessa ofta om att det finns någon som håller på att förbereda en... Läs mer om dröm om anisfrön.

Ankare: Den symboliska betydelsen av drömmar som involverar ett ankare handlar ofta om fasthet, i form av bofasthet eller stadi... Läs mer om dröm om ankare.

Annonser: Drömmar om annonser har ofta den symboliska kopplingen att de handlar om aktuella eller kommande förändringar i ens liv... Läs mer om dröm om annonser.

Ansikten: Den symboliska betydelsen när det handlar om drömmar där ansikten uppenbarar sig är att de ofta handlar om hur sitt inn... Läs mer om dröm om ansikten.

Apor: Den symboliska betydelsen när det rör drömmar om en apa, oavsett vilken typ av apa det handlar om, är att det kan vara... Läs mer om dröm om apor.

Arkitekt: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om en arkitekt handlar ofta om struktur och fundament, beroende... Läs mer om dröm om arkitekt.

Armband: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om armband är att de ofta handlar om band mellan personer, eller... Läs mer om dröm om armband.

Armenier: Drömmar om armenier, det vill säga människor från landet Armenien, har ofta en symbolisk betydelse som rör svunna tider... Läs mer om dröm om armenier.

Arsenik: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om arsenik går ofta åt det lömska hållet, då arsenik är ett mycke... Läs mer om dröm om arsenik.

Astma: Astma förekommer ofta i drömmar hos friska människor, med en symbolik som ofta pekar mot att de nästan kvävs under bela... Läs mer om dröm om astma.

Att bada naken: Om du drömmer om att du badar naken kan det vara ett tecken att du inom den närmsta tiden är extra mottaglig för bedräge... Läs mer om dröm om att bada naken.

Att baka kakor: En symbolisk betydelse av att man bakar kakor, eller bakar vad som helst i ugnen för den delen, är att någonting kan va... Läs mer om dröm om att baka kakor.

Att bli avrättad: Att du drömmer om en avrättning brukar innebära att någon inom kort kommer att be dig om en ganska stor tjäst. Om du drö... Läs mer om dröm om att bli avrättad.

Att bli biten: Om du drömmer att du blir biten av en människa kan det betyda att du inom kort kommer att uppleva en ganska allvarlig sl... Läs mer om dröm om att bli biten.

Att bli blind: Om du drömmer att du blir blind kan detta vara en varning att någon du anförtrott dig åt egentligen vill dig illa, och d... Läs mer om dröm om att bli blind.

Att dansa balett: Om du under en dröm drömmer om att du dansar balett kan det vara så att livet har några överraskningar planerade för dig... Läs mer om dröm om att dansa balett.

Att få barnbarn: Om du drömmer att du får barnbarn kan det vara ett tecken på att du håller på att landa i din ålderdom, eller om du är u... Läs mer om dröm om att få barnbarn.

Att falla: Den symboliska betydelsen av drömmar där den stora händelsen är att man faller eller ramlar är ofta misslyckande, elle... Läs mer om dröm om att falla.

Att fly: Drömmar om att man flyr eller försöker fly är en mycket vanlig dröm, ofta manifesteras flykten genom att man är jagad... Läs mer om dröm om att fly.

Att flyga: Drömmar om att man flyger är någonting som är väldigt vanligt förekommande, framför allt att man själv flyger likt en... Läs mer om dröm om att flyga.

Att gå barfota: Om du drömmer om att du går runt barfota kan det vara ett tecken på att du är på väg att bli förkyld, om du i drömmen är... Läs mer om dröm om att gå barfota.

Att ha en betjänt: Om du drömmer att du bor i ett stort och fint hus och att du har en betjänt som passar upp dig, kan det innebära att eko... Läs mer om dröm om att ha en betjänt.

Att klättra: Drömmar där man klättrar, det kan vara uppför olika saker såsom t.ex. berg, stegar, väggar, tak, klippor och så vidare... Läs mer om dröm om att klättra.

Att någon talar bakom din rygg: Drömmar om att någon baktalar dig, eller talar om dig bakom din rygg, kan ofta vara ett mycket positivt tecken - det kan... Läs mer om dröm om att någon talar bakom din rygg.

Att söka jobb: Om du drömmer att du söker ett jobb kan det innebära olika saker beroende på hur utfallet i drömmen blir. Om du drömmer... Läs mer om dröm om att söka jobb.

Att vara fastbunden: Drömmar om att vara fastbunden, där man är helt oförmögen att röra eller uttrycka sig, har ofta en symbolisk koppling... Läs mer om dröm om att vara fastbunden.

Auktion: Om du drömmer att du deltar i en auktion där du bjuder på ett objekt, kan detta vara ett tecken på att du inom kort komm... Läs mer om dröm om auktion.

Avföring (bajs): Drömmar om avföring (bajs) har ofta symboliken att de handlar om att bli av med någonting, ofta handlar detta någontin... Läs mer om dröm om avföring (bajs).

Avsky: Om du drömmer att du avskyr någon kan det vara ett tecken på att en nära vän kommer att tala illa om dig, eller gå bakom... Läs mer om dröm om avsky.

Avtal: Drömmar om avtal är oftast mindre bra tecken, det beror lite på vilket slags avtal som tecknades i drömmen. Om avtalet v... Läs mer om dröm om avtal.

Avundsjuka: Om du drömmer om avundsjuka kan detta vara ett tecken på att du kommer att bli beundrad i verkliga livet, att du kommer... Läs mer om dröm om avundsjuka.

Drömmar som börjar på B

Backgammon: Drömmar om att en spelar spelet backgammon kan indikera att intresset för skola och studier kommer att öka, och att de... Läs mer om dröm om backgammon.

Barnmisshandel (aga): Den symboliska betydelsen när det handlar om drömmar om barnmisshandel handlar ofta om ens egna rädslor och osäkerhetsk... Läs mer om dröm om barnmisshandel (aga).

Båtar: Den symboliska betydelsen av drömmar av båtar är i många avseenden relaterade till drömmar om bilar, och kan ta innebö... Läs mer om dröm om båtar.

Begravning: Den symboliska betydelsen när det kommer till begravning kan vara väldigt skiftande beroende på vem det är som begravs... Läs mer om dröm om begravning.

Bergsbestigning: Om du är en man som drömmer om att du bestiger ett berg kan det vara ett tecken på att din hustru kommer att bedra dig.... Läs mer om dröm om bergsbestigning.

Bibliotek: Om du drömmer att du sitter i ett bibliotek och beundrar det hav av böcker som omsluter dig, kan det betyda att du har i... Läs mer om dröm om bibliotek.

Bigami: Om du som man drömmer att du har två fruar kan det innebära positiva saker för ditt kärleksliv. Om du redan har en fru k... Läs mer om dröm om bigami.

Bilar: Drömmar om bilar har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om hur man tar sig fram genom livet. Det kan handla... Läs mer om dröm om bilar.

Bin: Drömmar om bin är ofta varsel om positiva framtida skeenden, rent allmänt är det ofta ett gott omen. Om du drömmer att b... Läs mer om dröm om bin.

Bivax: Om du drömmer om bivax kan det innebära att du kommer att få ta emot en större summa pengar genom t.ex. en spelvinst ell... Läs mer om dröm om bivax.

Björnar: Den symbolik som oftast kopplas samman med drömmar om björnar är styrka, kraft och tillväxt å ena sidan, men även fiend... Läs mer om dröm om björnar.

Blixtar: Om du drömmer om blixtar kan det vara ett varsel om att du kanske kommer att behöva förflytta dig rent logistiskt, din e... Läs mer om dröm om blixtar.

Blod: Drömmar om blod är i de allra flesta fall någonting negativt, och innebär oftast i någon mening förlust - förlust av e... Läs mer om dröm om blod.

Blodigel: Den symboliska betydelsen kopplad till drömmar om blodiglar är ofta att det finns någonting som utan att du märker det... Läs mer om dröm om blodigel.

Blombuketter: Om du drömmer om att du ger bort eller får en blombukett kan det vara ett förebud om att du kommer att känna dig tillfre... Läs mer om dröm om blombuketter.

Blomkål: Drömmar om att du äter blomkål är oftast ett mycket bra tecken, det kan innebära att du kommer att känna dig harmonisk i... Läs mer om dröm om blomkål.

Blommor: Drömmar om blommor symboliserar ofta blyg skönhet, en skönhet som finns där och någonting som verkligen utstrålar skönh... Läs mer om dröm om blommor.

Blomsterkrans: Om du drömmer att någon lägger en blomsterkrans runt ditt huvud kan det vara ett tecken på att någon vill dig illa, att... Läs mer om dröm om blomsterkrans.

Böcker: Den symboliska betydelsen kring böcker handlar ofta om någonting i ditt inre, främst kopplat till kunskap och informati... Läs mer om dröm om böcker.

Bokträd: Drömmar om bokträd har en tendens att symbolisera promiskuösa kvinnor, och rent generellt sett är drömmar om bokträd end... Läs mer om dröm om bokträd.

Bomull: Om du arbetar inom textilbranschen, antingen direkt med att utforma och skapa textil eller att handla med textil (t.ex.... Läs mer om dröm om bomull.

Bonde: Om du som ung kvinna drömmer att en bonde vill ta dig med på en dejt är det generellt sett ett mycket gott omen. Det kan... Läs mer om dröm om bonde.

Bondgård: Om du drömmer att du är gäst på en bondgård kan det vara ett varsel om att det finns oenigheter inom familjen, faktiskt... Läs mer om dröm om bondgård.

Bord: Om du har en dröm där ett bord spelar huvudrollen skall du ta det som ett tecken på att du kanske har stått still på sam... Läs mer om dröm om bord.

Borgenär: Drömmar om att vara en borgenär, att man har gått i borgen för någon annan person, kan ha olika betydelser beroende på v... Läs mer om dröm om borgenär.

Boskap: Att drömma om boskap, både sin egen och andras, är ofta ett tecken på framtida rikedom och välmående. Om boskapen är fet... Läs mer om dröm om boskap.

Bräkande lamm: Om du drömmer att du hör ett eller fler lamm som bräker så är detta generellt sett ett gott tecken, det skvallrar om att... Läs mer om dröm om bräkande lamm.

Brännskador: Om du drömmer att du ådrar dig brännskador kan detta vara ett förebud om att du inom en snar framtid kommer att bli sjuk... Läs mer om dröm om brännskador.

Brasa: Om du drömmer att du sitter vid en brasa tillsammans med någon du älskar kan det vara ett förebud om att ett äktenskap k... Läs mer om dröm om brasa.

Bredare axlar: Om du drömmer om att dina axlar är bredare och kraftigare än i verkliga livet, kan det vara ett tecken på tur och välstå... Läs mer om dröm om bredare axlar.

Brev: Drömmar om brev handlar ofta om att ditt undermedvetna vill skicka dig ett budskap eller delge dig information. Om du k... Läs mer om dröm om brev.

Brevbärare: Drömmar där en brevbärare spelar en central roll syftar ofta till kommunikation, om det är så att du väntar ett viktigt... Läs mer om dröm om brevbärare.

Brinnande ljus: Om ett brinnande ljus spelar en central roll i din dröm indikerar detta ofta någonting med brott och straff. Om du ser e... Läs mer om dröm om brinnande ljus.

Brinnande säng: Drömmar om en brinnande säng är ofta ett förebud om negativa skeenden, mestadels förknippat med sjukdom och lidande. Om... Läs mer om dröm om brinnande säng.

Brinnande stad: Om du drömmer att du ser en hel stad som brinner och förtärs av lågorna, kan detta vara ett förebud om en ankommande far... Läs mer om dröm om brinnande stad.

Brinnande värdefullt föremål: Om du drömmer att ett för dig värdefullt föremål står i lågor, kan detta vara ett tecken på att du i din framtid kommer... Läs mer om dröm om brinnande värdefullt föremål.

Bröd: Drömmar om bröd handlar ofta om kraft och livsförmåga, men det kan även handla om livet självt och ens hunger för ett... Läs mer om dröm om bröd.

Brottning: Drömmar om brottning är rent generellt ofta någonting som signalerar en kamp, eller en annalkande kamp. Men beroende på... Läs mer om dröm om brottning.

Brud: Om du drömmer att du ser en brud på sin bröllopsdag kan denna dröm ha något olika betydelse beroende på om bruden bär en... Läs mer om dröm om brud.

Brunn: Om du är en ung man eller kvinna som drömmer att du drar upp en hink med vatten ur en brunn kan detta vara ett tecken på... Läs mer om dröm om brunn.

Drömmar som börjar på D

Dålig andedräkt: Om du drömmer att du har en dålig andedräkt kan det vara ett tecken på att någon i din omgivning inte tycker om dig, och... Läs mer om dröm om dålig andedräkt.

Djur: Drömmar om djur har ofta symboliken att det egentligen handlar om en själv. Att de säregna drag, egenskaper eller förmå... Läs mer om dröm om djur.

Döden: Den symboliska betydelsen av drömmar om döden handlar ofta om att någonting som har gått förlorat vill komma upp till... Läs mer om dröm om döden.

Drömmar som börjar på E

Eld: Drömmar om eld har ofta förstörelse som sin symboliska betydelse, inte alltid i negativ bemärkelse utan ofta handlar d... Läs mer om dröm om eld.

En abbot eller abedissa: Drömmar om abbotar Om du har drömt om en abbot (vilket är titeln på en föreståndare för ett munkkloster), kan det inneb... Läs mer om dröm om en abbot eller abedissa.

En bagare: Om du drömmer att du träffar en bagare i hens butik eller i det rum där hen bakar, kan det vara ett tecken på att din ek... Läs mer om dröm om en bagare.

En flod: Att drömma om en flod handlar allt som oftast om ekonomi, pengar och välstånd. Om du drömmer att du vandrar längs en flo... Läs mer om dröm om en flod.

En sjuk bebis: Att drömma om en sjuk bebis kan ha olika innebörder. Om en mamma drömmer om att hennes bebis är sjuk, kan detta vara ett... Läs mer om dröm om en sjuk bebis.

Drömmar som börjar på F

Fiskar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om fiskar är generellt sett framgång, ofta kopplat till fiskstim... Läs mer om dröm om fiskar.

Fisknät: Drömmar om fisknät förutspår ofta oförutsedda händelser. Om du drömmer att du ser ett fisknät som läggs i havet kan dett... Läs mer om dröm om fisknät.

Fjädrar: Om du drömmer att du ser fjädrar flyga omkring i luften, kan detta vara ett varsel att du under den kommande tiden komme... Läs mer om dröm om fjädrar.

Fjärilar: Drömmar om fjärilar kan ha väldigt explosiva komplikationer beroende på om det i drömmen är en eller flera fjärilar. Om... Läs mer om dröm om fjärilar.

Fladdermöss: Den symboliska koppling som oftast förknippas med drömmar om fladdermöss är natt, mörker och rädsla, och indikerar ofta... Läs mer om dröm om fladdermöss.

Flaggor: Drömmar om flaggor handlar oftast om ett varsel om en annalkande fara, du bör se dig om i din vänkrets för det kan finna... Läs mer om dröm om flaggor.

Flugor: Drömmar om flugor kan ofta härledas till förluster, att man på något sätt kommer att lida en förlust av någonting. Svär... Läs mer om dröm om flugor.

Fotoalbum: Om du drömmer att du tittar i ett fotoalbum, eller sätter in foton i ett fotoalbum, kan det innebära att du inom en snar... Läs mer om dröm om fotoalbum.

Frukt: När det kommer till drömmar om frukter av olika slag så har dessa drömmar ofta en symbolisk koppling till fruktsamhet i... Läs mer om dröm om frukt.

Full ask (låda): Om du drömmer om en ask eller låda som är fylld med saker som du anser kan vara användbara, eller rent ut sagt nödvändig... Läs mer om dröm om full ask (låda).

Drömmar som börjar på G

Gåvor och allmosor: Den symboliska kopplingen kring drömmar om gåvor och allmosor handlar ofta om känslor relaterat till andra människor. O... Läs mer om dröm om gåvor och allmosor.

Gigantisk fiskdam: Drömmar om en gigantisk fiskdam har generellt sett väldigt positiva konsekvenser utanför drömvärlden. Om du drömmer att... Läs mer om dröm om gigantisk fiskdam.

Graviditet: Drömmar om graviditet eller att man är gravid är någonting som är mycket vanligt, både bland yngre och äldre kvinnor.... Läs mer om dröm om graviditet.

Drömmar som börjar på H

Hästar: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om hästar är att de ofta kan förknippas till kraft och starka ene... Läs mer om dröm om hästar.

Hjärtattack: Om du drömmer om att du drabbas av en hjärtattack kan det vara ett tecken på att din fysiska styrka i verkliga livet kom... Läs mer om dröm om hjärtattack.

Hus: Drömmar om hus har ofta den symbolik att det handlar om en själv, på ett sätt kan man säga att huset i drömmen symboli... Läs mer om dröm om hus.

Drömmar som börjar på K

Kändisskap: Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om kändisskap, alltså ett sådant kändisskap som en själv är förem... Läs mer om dröm om kändisskap.

Kometnedslag: Drömmar om att kometnedslag symboliserar ofta katastrofala händelser, och handlar ibland om att man innerst inne bär på... Läs mer om dröm om kometnedslag.

Drömmar som börjar på M

Män med vapen: Om du drömmer att du ser beväpnade män kan det vara ett gott tecken, den symboliska innebörden är att du som person är o... Läs mer om dröm om män med vapen.

Drömmar som börjar på N

Naken flicka: Om du drömmer att du ser en vacker naken flicka är detta i princip alltid ett mycket bra omen. Om du är en man som drömm... Läs mer om dröm om naken flicka.

Drömmar som börjar på O

Ont i armbågen: Om du drömmer om att du känner smärta eller har ont i armbågen, eller att du har svårt för att röra den, kan detta vara... Läs mer om dröm om ont i armbågen.

Ormar: Sedan urminnes tider har drömmar om ormar i princip alltid förknippats med otur, och den symboliska betydelsen som drö... Läs mer om dröm om ormar.

Otrohet: Drömmar om otrohet är någonting som är väldigt vanligt, både att man själv bedrar den man älskar och att den man älska... Läs mer om dröm om otrohet.

Drömmar som börjar på P

Påfåglar: Drömmar om påfåglar handlar ofta om utseende och utrstrålning, om du bara ger dig hän kommer andra att se din sanna skön... Läs mer om dröm om påfåglar.

Pinsamma händelser: Att drömma att man hamnar i en pinsam situation är relativt vanligt. Till exempel en situation där man känner sig utsa... Läs mer om dröm om pinsamma händelser.

Präster: Om du är en ung kvinna som drömmer om en präst kan detta vara ett tecken på att någon kommer att göra dig besviken, näst... Läs mer om dröm om präster.

Presenter: Om en eller flera presenter har en tydlig roll i din dröm kan detta vara ett tecken på att du inom kort kommer att få et... Läs mer om dröm om presenter.

Prostituerade: Om du drömmer om prostituerade kan detta vara en indikation på att du är missnöjd över hur någonting har tagit form och... Läs mer om dröm om prostituerade.

Prygling: Om du drömmer att du ser någon bli pryglad, till exempel en brottsling, kan detta vara någonting som indikerar att någon... Läs mer om dröm om prygling.

Pub eller bar: Drömmar som involverar en pub eller bar är ofta ett förebud om lycka, glädje och roliga stunder.... Läs mer om dröm om pub eller bar.

Purjolök: Om en purjolök har en framstående roll i din dröm kan detta vara ett gynnsamt tecken, den symboliserar att du är envis o... Läs mer om dröm om purjolök.

Drömmar som börjar på R

Resor: Med drömmar om resor, eller att resa, menas sådana där man reser med t.ex. tåg, bil eller flyg med en särskild destinat... Läs mer om dröm om resor.

Revben: Drömmar om revben har i huvudsak två olika betydelser, beroende på om revbenen är hela eller om de är brutna. Om det sku... Läs mer om dröm om revben.

Ricinolja (laxermedel): Om du drömmer att du dricker ricinolja är detta ett förebådande om att andra människor kommer att se dig som mycket vack... Läs mer om dröm om ricinolja (laxermedel).

Riddare: Om du är en kvinna som drömmer att du ser en riddare med skinande rustning är detta ett tecken på att du suktar efter kä... Läs mer om dröm om riddare.

Rikedom: Drömmar om rikedom kan te sig ganska förväntansfulla då de ger smak på någonting som många av oss suktar efter. Om du i... Läs mer om dröm om rikedom.

Ringar: Om du drömmer att du tappar en ring, att den bara faller av ditt finger, kan detta vara ett varsel om en ondska i din nä... Läs mer om dröm om ringar.

Rosmarin: Drömmar som involverar kryddan rosmarin, t.ex. att man känner doften av rosmarin eller att man använder kryddan på ett u... Läs mer om dröm om rosmarin.

Rosor: Drömmar där rosor spelar en framträdande roll kan ha lite olika innebörd beroende på kringliggande omständigheter. Om de... Läs mer om dröm om rosor.

Rotting: Om rotting spelar en betydande roll i din dröm kan detta vara ett ganska olyckligt omen, som kan föra tråkigheter med si... Läs mer om dröm om rotting.

Rouge: Om du i din dröm drömmer att du sminkar dig med rouge, att det har en framträdande del, är detta generellt sett ett väld... Läs mer om dröm om rouge.

Rovor: Om du drömmer om rovor, till exempel att du befinner dig på ett stort fält fyllt med rovor, är detta ett varsel om att l... Läs mer om dröm om rovor.

Drömmar som börjar på S

Säckpipor: Att drömma om säckpipor är oftast ett mycket gott omen, det kan innebära att du kommer att få ett lyckligt och framgångs... Läs mer om dröm om säckpipor.

Sex: Sexdrömmar är någonting som är extremt vanligt från tonåren och framåt, men drömmarna kan upplevas olika av olika perso... Läs mer om dröm om sex.

Sitta i en bar: Drömmar att du sitta i en bar och dricka kan ha olika innebörder, framför allt vad gäller vad för slags dryck som inmund... Läs mer om dröm om sitta i en bar.

Spindlar: Drömmar om spindlar är för många en mycket otäck upplevelse, då spindlar ofta utanför drömmens värld är någonting som... Läs mer om dröm om spindlar.

Stark vind: Om du drömmer att du befinner dig mitt i en stark vind kan det ha som innebörd att du kommer att stå stadigt under närst... Läs mer om dröm om stark vind.

Större eller mindre armar: Om du drömmer att dina armar har blivit större och att du har blivit starkare än vanligt, kan det vara ett tecken på att... Läs mer om dröm om större eller mindre armar.

Drömmar som börjar på T

Tappa tänder: Osäkerhet och maktlöshet Drömmar om att man tappar tänder är någonting som ofta symboliserar egen osäkerhet eller mak... Läs mer om dröm om tappa tänder.

Tillfällig förlamning: Om du drömmer om att du upplever en tillfällig förlamning, att du inte kan röra en eller flera kroppsdelar, kan handla o... Läs mer om dröm om tillfällig förlamning.

Tom ask (låda): Om du drömmer en dröm där det förekommer en tom ask eller en tom låda, kan detta vara ett tecken på att du kommer att up... Läs mer om dröm om tom ask (låda).

Tomma flaskor: Drömmar om att man ser många tomma flaskor är oftast inte ett särskilt bra omen, det varslar om sjukdom i din närmaste v... Läs mer om dröm om tomma flaskor.

Träd: Drömmar om träd handlar ofta om ens personlighet, det finns någonting där som vill uppmärksammas. Lägg märke till hur t... Läs mer om dröm om träd.

Träffa en barberare: Drömmar om att du träffar en barberare är ofta en förvarning om att man inom kort kommer att få goda råd av en vän, och... Läs mer om dröm om träffa en barberare.

Drömmar som börjar på V

Vatten: Drömmar om vatten av olika slag har ofta den symboliska betydelsen att de ger uttryck för vårt aktuella känsloläge, åtm... Läs mer om dröm om vatten.

Vinkällare: Om du drömmer att du vistas bland mängder av vinflaskor i en stor vinkällare är detta ett förebud om att du kommer att u... Läs mer om dröm om vinkällare.

Drömmar som börjar på Ä

Äta bacon: Drömmar om att äta bacon kan vara ett olycksbådande tecken, ofta relaterat till sjukdomar och i vissa fall även död - me... Läs mer om dröm om äta bacon.

Denna webbplats innehåller annonslänkar till Bokus. Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning