Vad betyder drömmar om hundar?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om hundar betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Drömmar om hundar brukar ofta ha den symbolik att de handlar om vänskap och tillgivenhet. Framför allt om hunden i drömmen är välvilligt inställd till drömmaren. Drömmar som denna kan ofta innebära att ens vänskapsrelationer just nu mår väldigt bra och att det finns utrymme för att faktiskt utnyttja dem. Dock inte i någon negativ bemärkelse då, utan snarare utnyttja dem för att helt enkelt komma bättre i fas med livet och för att det att omge sig med människor som vill en väl alltid är gynnsamt.

Aggressivitet är en stark symbol

Men om det är så att hunden i drömmen är aggressiv och kanske går till anfall, då kan detta vara ett varsel om att drömmaren bär på en obalans i sitt inre. Det kan finnas några djupt rotade instinkter som ibland visar sig och som kanske inte riktigt passar in i den krets man befinner sig. Detta kan man se som ett tecken på att man kanske bör ägna sig åt en del självrannsakan för att försöka lista ut vad som kan ha orsakat dessa instinkter.

Hundvalpar kopplas ofta till kärlekskänslor

Drömmar om hundvalpar handlar ofta om kärlek, framför allt har de en förmåga att uppenbara sig efter att man kanske har haft ett litet bråk med sin livspartner eller annan familjemedlem. Oftast handlar det inte om några allvarligare episoder, utan drömmen kan snarare ses som ett tecken på en snar försoning.

Texten uppdaterades senast 2020-02-03

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning