Drömtydning.nu / Övernaturligt /Scientologins skapelsemyt

Scientologins skapelsemyt

Scientologerna menar att det är människan själv som är själen, vilken i sin tur kallas "thetanen" - det riktiga jaget. Fast det är ändå inte kroppen som är själen, utan den existerar bortanför sinnet, som en slags brygga. Man kan säga att thetanen använder sinnet för att styra kroppen.

Var kommer själen ifrån?

Scientologerna menar på att det för lite drygt 75 miljoner år sedan fanns en rymdkejsare vid namn Xenu. Han ska ha fraktat hit och sprängt en bit över 100 miljarder utomjordingar i vulkaner på Hawaii och Kanarieöarna. Sedan satte han upp elektroniska fällor som fångade upp deras själar, thetanerna. Vilka han sedan fraktade till stora biografer där de indoktrinerades med saker som "gud" och "djävulen". De thetanerna existerar nu i kluster och fastnar på människorna på jorden och besudlar människornas egna thetaner. Eller så är det så att det är de thetanerna som går i kretslopp på jorden, att alltså våra själar egentligen kommer från någon planet där Xenu härskade - denna del av deras skapelsemyt är ganska klurig.

Var tar själen vägen när vi dör?

Enligt scientologerna dör människan när thetanen överger sin fysiska kropp, då försvinner thetanen bort till en "landningsstation" på planeten Venus, där den återigen blir indoktrinerad om sitt tidigare och kommande liv. För att sedan sändas tillbaka till jorden i en kapsel och bli dumpad utanför Kaliforniens kust.

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning