Dagens horoskop Skytten idag den 14 oktober 2019

Stjärntecknet Skytten Här nedanför hittar du dagens horoskop för idag måndagen den 14 oktober 2019för stjärntecknet Skytten. Missa inte dagens turnummer för Skytten lite längre ned på sidan!

Tur, Relationer & Kärlek för Skytten idag den 14/10

När det kommer till tur ser det ut som att din turfärg för dagen är röd och om du spelar är det nog den färgen som du skall satsa på. När det kommer till relationer tvingar du dig själv att vara ärlig inför dina vänner, även om du vet att alla sanningar du har att förtälja inte är så trevliga. Angående kärlekslivet kan vissa drag hos din partner irritera dig väldigt mycket idag, och du måste gör ditt allra bästa för att hålla dig lugn inför hen. Missa inte dagens turnummer för Skytten här nedan.

Hälsa, Ekonomi & Arbete för Skytten idag den 14/10

När det kommer till hälsan tycks du känna dig positiv just nu, och mår därför ganska bra. Särskilt motiverad att satsa på motionen är du dock tyvärr inte. När det handlar om din ekonomi kommer det inte några större bakslag just nu, men du tycks ändock oroa dig. Din ekonomi är och förblir stabil. När det kommer till jobbet så kan du komma att få tråkiga nyheter under eftermiddagen. Kanske rör det arbetet direkt, kanske till och med möjligheten att jobba vidare med det du gör.

Dagens turnummer för Skytten idag den 14/10

Här nedan hittar du dagens turnummer eller dagens lyckotal för stjärntecknet Skytten. För Skytten bestäms lyckotal utifrån positionen hos himlakropparna Jupiter & Neptunus, vilken veckodag det är (idag är det måndag) samt vilken numerisk dag på året det är just nu (idag är dag 286 av 365). Totalt antal turnummer för en dag kan variera mellan 1 till 5 stycken, varje individuellt lyckotal kan därefter variera från 1 till 99.

8, 9, 31, 44

Allmänt om stjärntecknet Skytten

Skytten som person

Skyttens styrkor
Ärlig, generös och framåtseende
Skyttens svagheter
Överoptimism och slösaktighet
Skyttens livsbehov
Att kunna växa mentalt
Skyttens grundattityd till livet
Föränderlig
Skyttens bästa veckodag
Torsdag
Skyttens bästa färg
Lila

Zodiakdata för Skytten

Tidsperiod
23 november - 21 december
Latinskt namn
Sagittarius
Styrande himlakroppSkyttens element
Eld
positiv - extrovert - maskulin
Emoji för Skytten

Boktips Astrologi och Horoskop och Presentböcker

Då är man en Skytt

Skytt blir man om man är född mellan den 23 november och den 21 december. Det som känneteckar en skytt är att hen oftast är ärlig, generös och optimistisk, men samtidigt också både idealistisk och något överdrivande. Skyttar är även entusiastiska, och kan ibland även utmärka sig som sökare.

Kan bli något fanatisk

Skyttar har ibland det som kan kallas en fanatikers ådra, de kan ge sig hän och verkligen sträva efter någonting. Ibland helt utan rim och reson och verkligen ta ut sig, eller andra.

Vill ha fart och rörelse

När saker händer långsamt blir skytten ibland rastlös. Nya miljöer och en möjlighet att vidga sina vyer är mycket viktigt, likaså att hela tiden känna att det sker någon form av utveckling.

Gillar makt, men inte ansvar

Även om skyttar ofta har en dragelse till makt, så brukar de inte vara så förtjusta i att ta ansvar. Troligtvis beror detta på att skyttar är väldigt energiska och otåliga, och inte har tid att stanna i någon form av ansvar vilket innebär en förpliktelse.

Mer detaljer om stjärntecknet

Skytten brukar betecknas med en spänd pilbåge, och finns på den södra stjärnhimmeln. Dess norra del är endast synlig i södra Sverige under sommaren. Eftersom Skytten ligger i samma riktning som Vintergatans centrala delar så innehåller stjärnbilden täta stjärnmoln. Skytten, som gränsar till Skorpionen och Ormbäraren, innehåller också ett antal stjärnhopar och flera nebulosor.

Stjärntecknet Skytten tillhör de 48 stjärnbilder som nedtecknades av den grekiske astronomen Ptolemaios för närmare 2 000 år sedan. I den grekiska mytologin menade man ibland att Skytten är en avbildning av kenaturen, som är en blandning mellan häst och människa, Folos - vän till Herkules.

Inom astrologin så är Skytten det nionde stjärntecknet, och på latin (och även engelska) är namnet Sagittarius. Dess element är eld och Skyttens härskare/planet är Jupiter. När man ser till Skyttens kvalitet inom astrologin så är denna att stjärntecknet är föränderligt.

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning