Dagens horoskop Skytten idag den 18 december 2018

Stjärntecknet Skytten Här nedanför hittar du dagens horoskop för idag tisdagen den 18 december 2018 för stjärntecknet Skytten. Missa inte dagens turnummer för Skytten lite längre ned på sidan!

Tur, Relationer & Kärlek för Skytten idag den 18/12

När det gäller tur är det låga nummer som gäller idag, om du vill vara något så när lyckosam i spel. När det kommer till färger är ljusare färger bättre än mörka. När det gäller relationer är det familj och hem som står i fokus just nu, och tidpunkten lämpar sig faktiskt väl för att planera och diskutera kommande begivenheter. När det kommer till kärleken går dagen i huvudsak i ljusa färger när det gäller kärleken. Bristen på spännande händelser kan dock tyvärr göra dig lite mer än måttligt uttråkad.

Hälsa, Ekonomi & Arbete för Skytten idag den 18/12

När det gäller din hälsa, så även om du känner dig litet småkrasslig behöver du inte bekymra dig för din hälsa. Snart kommer du att känna dig på topp igen. När det gäller din ekonomi kan speciella överraskningar betyda mycket för din ekonomiska situation just nu. När det kommer till ditt arbete. Vänskapligheten på arbetet idag är kanske inte den allra bästa, både irritation och smågnäll kan förekomma vilket gör dagen ganska jobbig.

Om du vill läsa mer om Skytten kan vi verkligen rekommendera denna bok om Skytten, den är jättebillig just nu hos Bokus!

Dagens turnummer för Skytten idag den 18/12

Här nedan hittar du dagens turnummer eller dagens lyckotal för stjärntecknet Skytten. För Skytten bestäms lyckotal utifrån positionen hos himlakropparna Jupiter/Neptunus, vilken veckodag det är (idag är det tisdag) samt vilken numerisk dag på året det är just nu (idag är dag 351 av 365). Totalt antal turnummer för en dag kan variera mellan 1 till 5 stycken, varje individuellt lyckotal kan därefter variera från 1 till 99.

6, 8, 11, 17, 49

Allmänt om stjärntecknet Skytten

Skytten som person

Skyttens styrkor
Ärlig, generös och framåtseende
Skyttens svagheter
Överoptimism och slösaktighet
Skyttens livsbehov
Att kunna växa mentalt
Skyttens grundattityd till livet
Föränderlig
Skyttens bästa veckodag
Torsdag
Skyttens bästa färg
Lila

Zodiakdata för Skytten

Tidsperiod
23 november - 21 december
Latinskt namn
Sagittarius
Styrande himlakropp
Jupiter/Neptunus
Skyttens element
Eld
positiv - extrovert - maskulin
Emoji för Skytten

Skytt blir man om man är född mellan den 23 november och den 21 december. Det som känneteckar en skytt är att hen oftast är ärlig, generös och optimistisk, men samtidigt också både idealistisk och något överdrivande. Skyttar är även entusiastiska, och kan ibland även utmärka sig som sökare.

Skytten brukar betecknas med en spänd pilbåge, och finns på den södra stjärnhimmeln. Dess norra del är endast synlig i södra Sverige under sommaren. Eftersom Skytten ligger i samma riktning som Vintergatans centrala delar så innehåller stjärnbilden täta stjärnmoln. Skytten, som gränsar till Skorpionen och Ormbäraren, innehåller också ett antal stjärnhopar och flera nebulosor.

Stjärntecknet Skytten tillhör de 48 stjärnbilder som nedtecknades av den grekiske astronomen Ptolemaios för närmare 2 000 år sedan. I den grekiska mytologin menade man ibland att Skytten är en avbildning av kenaturen, som är en blandning mellan häst och människa, Folos - vän till Herkules.

Inom astrologin så är Skytten det nionde stjärntecknet, och på latin (och även engelska) är namnet Sagittarius. Dess element är eld och Skyttens härskare/planet är Jupiter. När man ser till Skyttens kvalitet inom astrologin så är denna att stjärntecknet är föränderligt.