Dagens horoskop Skytten idag den 21 november 2019

Stjärntecknet Skytten Här nedanför hittar du dagens horoskop för idag torsdagen den 21 november 2019för stjärntecknet Skytten. Missa inte dagens turnummer för Skytten lite längre ned på sidan!

Arbete, Ekonomi & Hälsa för Skytten idag den 21/11

Gällande ditt arbete så även om du är ledig idag verkar det ändå svårt för dig att slita tankarna från ditt jobb, det är nästan så att du längtar tillbaka dit. Om du inte är ledig kan idag bli en sådan tankspridd dag där det är svårt att fokusera på arbetet. Gällande din ekonomi så är många av de inköp som du planerat idag rent av onödiga. Det skulle faktiskt vara bra för din ekonomi om du tänkte igenom inköpen en gång till. När det kommer till din hälsa är tidigare perioder med någon krasslighet nu förbi. Din hälsa blir mer stabil än tidigare.

Kärlek, Relationer & Tur för Skytten idag den 21/11

När det kommer till kärleken kan en liten besvikelse tyvärr vänta. Försök att dämpa dina annars höga förväntningar en aning när det gäller dina planer för kvällen. Gällande relationer finns det idag en chans att du återupptar vänskapen med en gammal vän. Ni har många gamla och nya minnen att tala om. Gällande din tur. Ödet bör inte utmanas av dig denna dag. Turen verkar inte vara på din sida och därför är det dumt att ta några onödiga risker. Missa inte dagens turnummer för Skytten här nedan.

Dagens turnummer för Skytten idag den 21/11

Här nedan hittar du dagens turnummer eller dagens lyckotal för stjärntecknet Skytten. För Skytten bestäms lyckotal utifrån positionen hos himlakropparna Jupiter & Neptunus, vilken veckodag det är (idag är det torsdag) samt vilken numerisk dag på året det är just nu (idag är dag 324 av 365). Totalt antal turnummer för en dag kan variera mellan 1 till 5 stycken, varje individuellt lyckotal kan därefter variera från 1 till 99.

1, 4

Allmänt om stjärntecknet Skytten

Skytten som person

Skyttens styrkor
Ärlig, generös och framåtseende
Skyttens svagheter
Överoptimism och slösaktighet
Skyttens livsbehov
Att kunna växa mentalt
Skyttens grundattityd till livet
Föränderlig
Skyttens bästa veckodag
Torsdag     idag!
Skyttens bästa färg
Lila

Zodiakdata för Skytten

Tidsperiod
23 november - 21 december
Latinskt namn
Sagittarius
Styrande himlakroppSkyttens element
Eld
positiv - extrovert - maskulin
Emoji för Skytten

Då är man en Skytt

Skytt blir man om man är född mellan den 23 november och den 21 december. Det som känneteckar en skytt är att hen oftast är ärlig, generös och optimistisk, men samtidigt också både idealistisk och något överdrivande. Skyttar är även entusiastiska, och kan ibland även utmärka sig som sökare.

Kan bli något fanatisk

Skyttar har ibland det som kan kallas en fanatikers ådra, de kan ge sig hän och verkligen sträva efter någonting. Ibland helt utan rim och reson och verkligen ta ut sig, eller andra.

Vill ha fart och rörelse

När saker händer långsamt blir skytten ibland rastlös. Nya miljöer och en möjlighet att vidga sina vyer är mycket viktigt, likaså att hela tiden känna att det sker någon form av utveckling.

Gillar makt, men inte ansvar

Även om skyttar ofta har en dragelse till makt, så brukar de inte vara så förtjusta i att ta ansvar. Troligtvis beror detta på att skyttar är väldigt energiska och otåliga, och inte har tid att stanna i någon form av ansvar vilket innebär en förpliktelse.

Mer detaljer om stjärntecknet

Skytten brukar betecknas med en spänd pilbåge, och finns på den södra stjärnhimmeln. Dess norra del är endast synlig i södra Sverige under sommaren. Eftersom Skytten ligger i samma riktning som Vintergatans centrala delar så innehåller stjärnbilden täta stjärnmoln. Skytten, som gränsar till Skorpionen och Ormbäraren, innehåller också ett antal stjärnhopar och flera nebulosor.

Stjärntecknet Skytten tillhör de 48 stjärnbilder som nedtecknades av den grekiske astronomen Ptolemaios för närmare 2 000 år sedan. I den grekiska mytologin menade man ibland att Skytten är en avbildning av kenaturen, som är en blandning mellan häst och människa, Folos - vän till Herkules.

Inom astrologin så är Skytten det nionde stjärntecknet, och på latin (och även engelska) är namnet Sagittarius. Dess element är eld och Skyttens härskare/planet är Jupiter. När man ser till Skyttens kvalitet inom astrologin så är denna att stjärntecknet är föränderligt.

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning