Dagens horoskop Skytten idag den 17 februari 2019

Stjärntecknet Skytten Här nedanför hittar du dagens horoskop för idag söndagen den 17 februari 2019 för stjärntecknet Skytten. Missa inte dagens turnummer för Skytten lite längre ned på sidan!

Arbete, Ekonomi & Hälsa för Skytten idag den 17/2

Gällande ditt arbete trivs du allra bäst när det är liv och rörelse omkring dig. Om du arbetar idag kan du dock räkna med att det blir något långtråkigt. När det gäller din ekonomi är risktagande inget för dig i dag. Ta det säkra för det osäkra så blir det nog bäst. När det kommer till din hälsa, så att vara utomhus och sporta tycks passa dig väldigt bra för tillfället. Glöm inte att det är viktigt att ha det trevligt när du motionerar.

Kärlek, Relationer & Tur för Skytten idag den 17/2

När det gäller ditt kärleksliv. Ömma ord från din käresta kan få ditt hjärta att bli varmt och mysigt, du behöver verkligen höra någonting fint idag. Gällande dina relationer känns det som att du inte kan göra någonting alls rätt i dag. Allt du säger verkar misstolkas och leder troligen till att vissa personer blir ganska fientligt inställda. När det gäller tur har du inga framgångar kring spelborden att vänta idag, det mesta som rör lotterier och slump går tyvärr tvärt emot dig.

Om du vill läsa mer om Skytten kan vi verkligen rekommendera denna bok om Skytten, den är jättebillig just nu hos Bokus!

Dagens turnummer för Skytten idag den 17/2

Här nedan hittar du dagens turnummer eller dagens lyckotal för stjärntecknet Skytten. För Skytten bestäms lyckotal utifrån positionen hos himlakropparna Jupiter/Neptunus, vilken veckodag det är (idag är det söndag) samt vilken numerisk dag på året det är just nu (idag är dag 47 av 365). Totalt antal turnummer för en dag kan variera mellan 1 till 5 stycken, varje individuellt lyckotal kan därefter variera från 1 till 99.

1, 3, 9, 37

Allmänt om stjärntecknet Skytten

Skytten som person

Skyttens styrkor
Ärlig, generös och framåtseende
Skyttens svagheter
Överoptimism och slösaktighet
Skyttens livsbehov
Att kunna växa mentalt
Skyttens grundattityd till livet
Föränderlig
Skyttens bästa veckodag
Torsdag
Skyttens bästa färg
Lila

Zodiakdata för Skytten

Tidsperiod
23 november - 21 december
Latinskt namn
Sagittarius
Styrande himlakropp
Jupiter/Neptunus
Skyttens element
Eld
positiv - extrovert - maskulin
Emoji för Skytten

Skytt blir man om man är född mellan den 23 november och den 21 december. Det som känneteckar en skytt är att hen oftast är ärlig, generös och optimistisk, men samtidigt också både idealistisk och något överdrivande. Skyttar är även entusiastiska, och kan ibland även utmärka sig som sökare.

Skytten brukar betecknas med en spänd pilbåge, och finns på den södra stjärnhimmeln. Dess norra del är endast synlig i södra Sverige under sommaren. Eftersom Skytten ligger i samma riktning som Vintergatans centrala delar så innehåller stjärnbilden täta stjärnmoln. Skytten, som gränsar till Skorpionen och Ormbäraren, innehåller också ett antal stjärnhopar och flera nebulosor.

Stjärntecknet Skytten tillhör de 48 stjärnbilder som nedtecknades av den grekiske astronomen Ptolemaios för närmare 2 000 år sedan. I den grekiska mytologin menade man ibland att Skytten är en avbildning av kenaturen, som är en blandning mellan häst och människa, Folos - vän till Herkules.

Inom astrologin så är Skytten det nionde stjärntecknet, och på latin (och även engelska) är namnet Sagittarius. Dess element är eld och Skyttens härskare/planet är Jupiter. När man ser till Skyttens kvalitet inom astrologin så är denna att stjärntecknet är föränderligt.