Denna webbplats innehåller annonslänkar för Edarling, Match.com och Ourtime

Dagens horoskop Skytten idag den 20 september 2020

Stjärntecknet Skytten Här nedanför hittar du dagens horoskop för idag söndagen den 20 september 2020 för stjärntecknet Skytten. Missa inte dagens turnummer för Skytten lite längre ned på sidan!

Tur, Relationer & Kärlek för Skytten idag den 20/9

När det gäller din tur blir det nu några dagar som kommer att präglas av turens ombytlighet. Men när det går bra och när det går dåligt dåligt är svårt att förutse, satsa bara försiktigt på spel om du inte har råd att förlora stort. När det kommer till relationer finns det en vän som du inte träffat på länge som kan höra av sig idag. Du tycker att det är ganska roligt, men undrar samtidigt vad personen egentligen vill - finns en baktanke? Gällande ditt kärleksliv. Om du känner dig extra kärlekskrank idag, tänk då på att ingen gillar en surpuppa. Om du vill bli omtyckt får du faktiskt visa dina bättre sidor och vara på lite bättre humör. Missa förresten inte dagens turnummer för Skytten här nedan.

Hälsa, Ekonomi & Arbete för Skytten idag den 20/9

När det kommer till hälsan är det lite si och så just nu, och du kan känna dig lite småhängig. Du bör vara rädd om din kropp och vila extra mycket just nu. När det kommer till din ekonomi så även om det kan se lite mörkt ut för din ekonomi verkar bli ljusare under dagen. Det betyder att du nog kanske kan tänka lite på andra saker än bara pengar idag. Angående ditt arbetsliv. Idag är din arbetslust inte direkt på topp. Du känner egentligen inte för att göra något särskilt överhuvudtaget, och du skulle nog mycket hellre bara sitta och titta på TV.

Längtar du efter kärleken?

Om du aktivt söker eller längtar efter kärleken är både Edarling och Match.com jättebra ställen att börja leta på. Om du är 50+ kan du även kolla in Ourtime, som är en dejtingsida helt tillägnad singlar över 50, som är helt gratis att registrera sig på.

Dagens turnummer för Skytten idag den 20/9

Här nedan hittar du dagens turnummer eller dagens lyckotal för stjärntecknet Skytten. För Skytten bestäms lyckotal utifrån positionen hos himlakropparna Jupiter & Neptunus, vilken veckodag det är (idag är det söndag) samt vilken numerisk dag på året det är just nu (idag är dag 263 av 366). Totalt antal turnummer för en dag kan variera mellan 1 till 5 stycken, varje individuellt lyckotal kan därefter variera från 1 till 99.

2, 5, 6, 35, 51

Morgondagens horoskop för Skytten

Du har väl inte missat att du numer även kan spana in morgondagens horoskop för Skytten redan idag.

Allmänt om stjärntecknet Skytten

Skytten som person

Skyttens styrkor
Ärlig, generös och framåtseende
Skyttens svagheter
Överoptimism och slösaktighet
Skyttens livsbehov
Att kunna växa mentalt
Skyttens grundattityd till livet
Föränderlig
Skyttens bästa veckodag
Torsdag
Skyttens bästa färg
Lila

Zodiakdata för Skytten

Tidsperiod
23 november - 21 december
Latinskt namn
Sagittarius
Styrande himlakropp
Jupiter & Neptunus
Skyttens element
Eld
positiv - extrovert - maskulin
Emoji för Skytten

Då är man en Skytt

Skytt blir man om man är född mellan den 23 november och den 21 december. Det som känneteckar en skytt är att hen oftast är ärlig, generös och optimistisk, men samtidigt också både idealistisk och något överdrivande. Skyttar är även entusiastiska, och kan ibland även utmärka sig som sökare.

Kan bli något fanatisk

Skyttar har ibland det som kan kallas en fanatikers ådra, de kan ge sig hän och verkligen sträva efter någonting. Ibland helt utan rim och reson och verkligen ta ut sig, eller andra.

Vill ha fart och rörelse

När saker händer långsamt blir skytten ibland rastlös. Nya miljöer och en möjlighet att vidga sina vyer är mycket viktigt, likaså att hela tiden känna att det sker någon form av utveckling.

Gillar makt, men inte ansvar

Även om skyttar ofta har en dragelse till makt, så brukar de inte vara så förtjusta i att ta ansvar. Troligtvis beror detta på att skyttar är väldigt energiska och otåliga, och inte har tid att stanna i någon form av ansvar vilket innebär en förpliktelse.

Mer detaljer om stjärntecknet

Skytten brukar betecknas med en spänd pilbåge, och finns på den södra stjärnhimmeln. Dess norra del är endast synlig i södra Sverige under sommaren. Eftersom Skytten ligger i samma riktning som Vintergatans centrala delar så innehåller stjärnbilden täta stjärnmoln. Skytten, som gränsar till Skorpionen och Ormbäraren, innehåller också ett antal stjärnhopar och flera nebulosor.

Stjärntecknet Skytten tillhör de 48 stjärnbilder som nedtecknades av den grekiske astronomen Ptolemaios för närmare 2 000 år sedan. I den grekiska mytologin menade man ibland att Skytten är en avbildning av kenaturen, som är en blandning mellan häst och människa, Folos - vän till Herkules.

Inom astrologin så är Skytten det nionde stjärntecknet, och på latin (och även engelska) är namnet Sagittarius. Dess element är eld och Skyttens härskare/planet är Jupiter. När man ser till Skyttens kvalitet inom astrologin så är denna att stjärntecknet är föränderligt.

Läs mer om stjärntecknet Skytten

Om du vill läsa mer om stjärntecknet Skytten välkomnar vi dig till våra sidor som är tillägnade zodiakens alla stjärntecken. Våra guider och texter om stjärntecknen är stora och den om Skytten täcker allt du någonting skulle vilja veta om stjärntecken Skytten, som bland annat vilka andra stjärntecken Skytten klickar med när det kommer till kärleken samt hur Skytten är som person.

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning