Dagens horoskop Skytten idag den 5 juli 2020

Stjärntecknet Skytten Här nedanför hittar du dagens horoskop för idag söndagen den 5 juli 2020 för stjärntecknet Skytten. Missa inte dagens turnummer för Skytten lite längre ned på sidan!

Arbete, Ekonomi & Hälsa för Skytten idag den 5/7

Gällande ditt arbete finns det just nu i din närhet några medarbetare som ser upp till dig. Det kan vara en bra idé att vara lite extra uppmärksam just nu så att de får se dina bättre sidor. Gällande din ekonomi tycks det vara lite si och så med din ekonomi. Pengarna vill inte riktigt räcka till och du har ingen direkt framgång i affärer. När det kommer till din hälsa, så så som det är nu så känner du dig ofta lite småkrasslig. Om du tog bättre hand om dig själv skulle du ha en riktig järnhälsa.

Kärlek, Relationer & Tur för Skytten idag den 5/7

När det kommer till kärleken kanske det bara är årstiden som väcker dina romantiska känslor, men en viss skorpion kan idag verka mycket lockande. När det kommer till relationer så idag kan du komma att börja fundera över varför du inte har mer spridning inom din vänskapskrets. Du kan försöka med att finna en ny vän som tillför någonting nytt. När det kommer till tur är turen verkligen på din sida idag. Särskilt spel på enarmade banditer kan ge god utdelning, men satsa försiktigt - stjärnorna kan ha fel. Missa inte dagens turnummer för Skytten här nedan.

Dagens turnummer för Skytten idag den 5/7

Här nedan hittar du dagens turnummer eller dagens lyckotal för stjärntecknet Skytten. För Skytten bestäms lyckotal utifrån positionen hos himlakropparna Jupiter & Neptunus, vilken veckodag det är (idag är det söndag) samt vilken numerisk dag på året det är just nu (idag är dag 186 av 366). Totalt antal turnummer för en dag kan variera mellan 1 till 5 stycken, varje individuellt lyckotal kan därefter variera från 1 till 99.

1, 9, 14, 24

Allmänt om stjärntecknet Skytten

Skytten som person

Skyttens styrkor
Ärlig, generös och framåtseende
Skyttens svagheter
Överoptimism och slösaktighet
Skyttens livsbehov
Att kunna växa mentalt
Skyttens grundattityd till livet
Föränderlig
Skyttens bästa veckodag
Torsdag
Skyttens bästa färg
Lila

Zodiakdata för Skytten

Tidsperiod
23 november - 21 december
Latinskt namn
Sagittarius
Styrande himlakropp
Jupiter & Neptunus
Skyttens element
Eld
positiv - extrovert - maskulin
Emoji för Skytten

Då är man en Skytt

Skytt blir man om man är född mellan den 23 november och den 21 december. Det som känneteckar en skytt är att hen oftast är ärlig, generös och optimistisk, men samtidigt också både idealistisk och något överdrivande. Skyttar är även entusiastiska, och kan ibland även utmärka sig som sökare.

Kan bli något fanatisk

Skyttar har ibland det som kan kallas en fanatikers ådra, de kan ge sig hän och verkligen sträva efter någonting. Ibland helt utan rim och reson och verkligen ta ut sig, eller andra.

Vill ha fart och rörelse

När saker händer långsamt blir skytten ibland rastlös. Nya miljöer och en möjlighet att vidga sina vyer är mycket viktigt, likaså att hela tiden känna att det sker någon form av utveckling.

Gillar makt, men inte ansvar

Även om skyttar ofta har en dragelse till makt, så brukar de inte vara så förtjusta i att ta ansvar. Troligtvis beror detta på att skyttar är väldigt energiska och otåliga, och inte har tid att stanna i någon form av ansvar vilket innebär en förpliktelse.

Mer detaljer om stjärntecknet

Skytten brukar betecknas med en spänd pilbåge, och finns på den södra stjärnhimmeln. Dess norra del är endast synlig i södra Sverige under sommaren. Eftersom Skytten ligger i samma riktning som Vintergatans centrala delar så innehåller stjärnbilden täta stjärnmoln. Skytten, som gränsar till Skorpionen och Ormbäraren, innehåller också ett antal stjärnhopar och flera nebulosor.

Stjärntecknet Skytten tillhör de 48 stjärnbilder som nedtecknades av den grekiske astronomen Ptolemaios för närmare 2 000 år sedan. I den grekiska mytologin menade man ibland att Skytten är en avbildning av kenaturen, som är en blandning mellan häst och människa, Folos - vän till Herkules.

Inom astrologin så är Skytten det nionde stjärntecknet, och på latin (och även engelska) är namnet Sagittarius. Dess element är eld och Skyttens härskare/planet är Jupiter. När man ser till Skyttens kvalitet inom astrologin så är denna att stjärntecknet är föränderligt.

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning