Stjärntecknet Kräftan - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Kräftan är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 22 juni till 22 juli hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Kräftan kan du läsa allt om Kräftan. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Kräfta är som person och vilka andra stjärntecken som Kräftan passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Kräftan samt tips om fina smycken som passar de som är Kräftor. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Kräftan. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Kräftan.

Illustration av stjärntecknet Kräftan

Illustration av stjärntecknet Kräftan

Allt om stjärntecknet kräftan

Det som kännetecknar kräftan är att denna är en väldigt känslig individ som tar in mycket olika intryck. Det betyder också att de svänger snabbt i humöret och kan vara lite oberäkneliga på det sätet. Dock är det inget som brukar visa sig för vem som helst eftersom de också är reserverade och inte vill att alla ska vara medvetna om hur känslosamma de faktiskt är. Kräftan känner ett väldigt stort behov av att vara där för andra och att göra andra glada. De är av naturen väldigt försiktiga och har väldigt lätt för att bry sig om andra människor. En lite mindre bra egenskap med kräftan är att de ofta är väldigt osäkra på sig själva, söker bekräftelse och har lite dåligt självförtroende. De kan också ta sig själva på lite för stort allvar vilket också kan försätta dem i lite jobbiga situationer.

Behöver trygghet

För kräftan är trygghet något av de viktigaste sakerna och de lägger ner mycket tid på att göra hemmet ombonat och är väldigt snabba med att spara på saker som betyder något. Kräftan har också en stor passion för mat och är en stor källa till bra idéer. De har dessutom ett väldigt gott minne och svårt att släppa ifrån sig saker som har ett sentimentalt värde för dem. Det kan också handla om att de inte vill dela sina vänner med andra personer.

Har ett hårt yttre

När du först träffar en kräfta är det stor chans att denna visar upp ett väldigt hårt yttre och inte vill släppa in dig. Kräftan är nämligen rädd för att bli sårad eller ledsen och är därför väldigt restriktiv med sina känslor. Dock är det bara en fasad för sanningen är att kräftan är otroligt känslig. Därför är det också ovanligt att kräftan tar första steget i olika sammanhang. De avvaktar hellre och ser vad andra gör innan de bestämmer vilken väg de ska gå. Trots att kräftan kan vara ganska blyg har de inga problem att vara i fokus. Faktum är att om kräftan får rätt uppmuntran och uppmärksamhet kan de visa upp en sprudlande och spontan sida.

Bra egenskaper hos kräftan är att denna är godhjärtad och romantisk samt en väldigt bra mamma eller pappa till sina barn. Kräftan söker efter den rätta och håller fast vid sin kärlek när hen väl har hittat rätt. När det kommer till yrkesval är alla jobb inom omsorgen ett bra tips.

Bra egenskaper hos Kräftan

 • Har väldigt starka föräldrainstinkter
 • Upplevs alltid som omtänksam och vänlig
 • Kan vara väldigt romantisk mot sin partner
 • Är väldigt ekonomiskt och husligt sinnad
 • Har en mycket livlig fantasi
 • Är mycket tillgiven och trogen gentemot sin partner

Sämre egenskaper hos Kräftan

 • Är extremt känslig och upplevs som lättkränkt
 • Är väldigt ombytlig och ibland lite lynnig
 • Upplevs som osäker och även slarvig
 • Är ibland hemlighetsfull och sluten i sig själv
 • Kan verkligen vältra sig själv i självömkan

Snabba fakta om Kräftan

Tidsperiod
22 juni - 22 juli
Latinskt namn
Cancer
Kräftans styrkor
Omtänksam, åsiktsfast och trovärdig
Kräftans svagheter
Överkänslighet och ett negativt humör
Kräftans livsbehov
Att få ett harmoniskt familjeliv
Kräftans grundattityd till livet
Ledande
Kräftans bästa kroppsdel
Bröstkorgen
Kräftans bästa veckodag
Måndag
Kräftans bästa färg
Silver
Kräftans metall
Kvicksilver
Kräftans ädelsten
Pärla
Styrande himlakropp
Månen
Kräftans element
Vatten (negativ - introvert - feminin)
Yrken som passar Kräftan
Omvårdande yrken såsom sjuksköterska, läkare eller kurator

Smycken och presenter till en Kräfta

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Kräftan har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken kräftan smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken kräftan här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken kräftan här.

Hur Kräftan passar med andra stjärntecken

Hur Kräftan passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Även om det finns en väldigt stark attraktion mellan stenbocken och kräftan så har kärleken verkligen svårt för att spira mellan de båda. Stenbocken har oftast sin uppmärksamhet riktad mot så många olika saker att kräftan känner sig förbisedd, och stenbocken har svårt för att förstå vad det är som kräftan egentligen behöver. Under täcket kan de dock ha ett riktigt trevligt förhållande, så en kortare romans utan förbindelse kan fungera. Men något längre förhållande är det sällan vi får se mellan en stenbock och en kräfta.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Kräftan passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

Att försöka matcha en kräfta med en vattuman är ofta ett olönsamt uppdrag. Vattumannen har väldigt svårt för att anpassa sig efter den trygghetssökande kräftan, som har alldeles för lätt för att bli sårad av vattumannens öppenhet. Det brukar leda till att de båda känner sig otillfredsställda, och som konsekvens av en inneboende velighet hos de båda kan de börja söka sig runt efter någon annan partner. Varken på kort eller lång sikt ser ett förhållande mellan vattumannen och kräftan ut att bli någon riktig hit.

Kärleksindex: 4/10

❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Kräftan passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Eftersom både fiskarna och kräftan är väldigt kärleksfulla och känslosamma av sig, samt söker tillgivenhet, kan de bygga upp gemensamma trygghetskänslor. Som en konsekvens av detta kan deras känslor av samhörighet växa likt en tussilago under vårsolen, och ett mycket fint band kan börja byggas. Kräftan kan ibland vara lite pryd, men tack vare det band som de ofta bygger ganska snabbt gör det ingenting att fiskarnas behov av intimitet styr. Konflikter brukar sällan vara ett problem mellan de båda, och ett längre förhållande har goda utsikter att lyckas.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Kräftan passar med Väduren (21/3 - 19/4)

Eftersom både kräftan och väduren är väldigt passionerade som personer kan det till en början uppstå en oerhört stark dragkraft mellan de båda. Efter ett tag brukar det dock uppstå viss friktion, då väduren ibland är lite mer våghalsig samtidigt som kräftan har en tendens att låta sin åsikt vädras väldigt ofta. Detta är anledningen till varför en kräfta tillsammans med en vädur oftast resulterar i en kort men väldigt intensiv romans. Längre förhållanden har en tendens att braka samman ganska ordentligt.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Kräftan passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Mellan en oxe och en kräfta kan det verkligen uppstå gnistor, vilket inte är konstigt med tanke på hur deras egenskaper kompletterar varandra. Kräftan är oerhört lyhörd och romantisk och kan verkligen känna in oxens behov av passion och någon som uppskattar dennes generositet. Både känslolivet och det som händer i sängkammaren kan bli någonting som inte är av denna värld, villket kan leda till ett förhållande som står emot det mesta och kan vara livet ut. Men även korta förhållanden och romanser har också potential att bli fantastiska, ibland lite väl bra då det ofta kan hända att de båda söker sig tillbaka till varandra efter att romansen har kommit till sin ända.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Kräftan passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

En kärleksaffär mellan en kräfta och en tvilling brukar ofta sluta i att någon får sitt hjärta krossat, inte sällan är det kräftans hjärta som får sig en törn. Detta då kräftans ofta känsliga och blyga natur blir överumplad av tvillingens nonchalans när det gäller kärlek och flört, vilket kan leda till mycket besvikelse. Varken kortare romanser eller längre förhållanden brukar hålla mellan kräftor och tvillingar.

Kärleksindex: 4/10

❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Kräftan passar med Kräftan

I ett förhållande mellan två kräftor finns potential för både storhet vad gäller kärlek, och bråk. Kräftor har en tendens att vara ganska överkänsliga, vilket lätt kan leda till att de ger sig in i en spiral av kritik mot varandra. Inte allt för sällan utmynnar detta i bråk och gräl, och som följd ett sargat förhållande. En sak de också har gemensamt så klart är synen på intimitet, och det kan bli en evig kamp om vem som bestämmer i sängen. Förvisso är detta någonting som är uppskattat hos kräftan, men även om förhållandet kan vara eldigt på detta sätt så är det sällan det kan väga upp allt bråk och gräl som troligtvis kommer att uppstå.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Kräftan passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

Lejonet och kräftan är verkligen ett exempel på några som kan lyckas bilda ett väldigt fint och långvarigt förhållande. Kräftan är känslig och osäker, vilket lejonet kompletterar med sin nästan överdrivna förmåga att överösa kräftan med kärlek, uppskattning och omhet. Eftersom kräftan verkligen uppskattar denna översvämning av kärlek brukar denne inte vara sen att återgälda detta genom att visa sin uppskattning genom smicker och intimitet, vilket är precis det lejonet behöver och vill känna och få av sin partner. På kort sikt kan ett förhållande mellan ett lejon och en kräfta bli väldigt passionerat, och på lång sikt kan det bli en livslång kärlekshistoria.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Kräftan passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun med sin något reserverade uppsyn passar som handen i handsken när det gäller den känsliga kräftan. Kräftan uppskattar verkligen jungfruns temperament, och det är väldigt sällan som de ryker ihop om småsaker. Att de båda är ganska blyga och tillbakadragna gör att de trivs i varandras närhet. Det enda de kanske har emot sig är att ingen riktigt har förmåga att ta initiativet när det gäller det intima, men på sikt är detta någonting som oftast jämnar ut sig då de båda verkar uppskatta en något lugnare atmosfär även här.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Kräftan passar med Vågen (23/9 - 22/10)

Dessa två har ibland en tendens att göra varandra osäkra. Kräftan är ganska osäker till sin natur och vill känna att partnern är på samma våglängd, men vågen har en tendens att vara opartisk i de flesta situationer. Dessa egenskaper krockar dock ofta, och leder till att kräftan ser sig förbisedd. Samtidigt känner vågen också att kräftan kan vara lite för krävande och klängig, och har svårt för att lugna ner kräftan. Det är sällan denna kombination leder till något långvarigare förhållande, även om en kort romans kan fungera ganska bra.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Kräftan passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

Skorpionen och kräftan passar väldigt bra tillsammans, framför allt eftersom de båda är väldigt passionerade och villiga att prova på nya saker. Inte bara när det handlar om att uppleva och prova på saker som ett par eller med vänner, utan även innanför sovrummets stängda dörrar. De har en tendens att ge varandra precis det som krävs för att förhållandet skall ta fart på riktigt, både vad gäller intimitet och känsloliv. Det som kan sätta käppar i hjulen är dock att både skorpionen och kräftan är oerhört svartsjuka av sig, vilket kan leda till osämja och missunsamhet. Om de klarar av att förbise detta och uppskatta varandra så kan ett förhållande mellan de båda att bli livslångt.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Kräftan passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Skytten är väldigt rastlös av sig och har svårt överösa kräftan med kärlek och den trygghet som kräftan ofta kräver. Kräftan vill gärna att dennes partner skall ha samma inställning till framtiden och verkligen känna att de är på samma våglängd, för att inte drabbas av de onorma osäkerhetskänslor som vanligtvis uppstår hos kräftor. Skytten å andra sidan vill gärna leva i nuet och ser sig ständigt om efter nya upplevelser. Ett förhållande mellan de båda har inte några stora framtidsutsikter, inte heller kortare romanser har det.

Kärleksindex: 4/10

❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning