Stjärntecknet Skorpionen - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Skorpionen är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 23 oktober till 22 november hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Skorpionen kan du läsa allt om Skorpionen. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Skorpion är som person och vilka andra stjärntecken som Skorpionen passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Skorpionen samt tips om fina smycken som passar de som är Skorpioner. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Skorpionen. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Skorpionen.

Illustration av stjärntecknet Skorpionen

Illustration av stjärntecknet Skorpionen

Allt om stjärntecknet skorpionen

Skorpionen är känd för att vara väldigt modig och även lite hemlighetsfull. När du först träffar en skorpion verkar denna vara en lugn person men skenet bedrar. När du väl har kommit under ytan kommer du märka att det döljer sig både passion och en intensiv glöd. Med skorpionen finns det inget som heter halvhjärtat utan det är all-in i alla lägen. De är dessutom väldigt duktiga människokännare och har lätt för att läsa av olika situationer. De är passionerade när det kommer till mer allvarliga problem men hatar när folk beklagar sig över petitesser.

Analytiska och studerande

Som vi tidigare nämnde har skorpioner en fallenhet för att läsa andra människor och de är även duktiga på att analysera omgivningen. Dock är det inte samma sak när det kommer till att läsa av en skorpion. De är nämligen väldigt hemlighetsfulla och delar inte gärna med sig av personliga saker. De är alltså väldigt svåra att komma in på livet och det gäller att man har tålamod för att lyckas med det.

Skorpioner är väldigt känsliga

Något som verkligen utmärker skorpioner är att de är otroligt känslosamma vilket inte alltid är en positiv sak. De kan nämligen ha väldigt svårt för att förlåta andra och till och med bli hämndlystna vilket kan ta oanade former. Man ska alltså passa sig för att komma på kant med en skorpion. De har dessutom ett väldigt stort kontrollbehov och har en förmåga att bli svartsjuka i flera situationer.

Lojala mot dem som de älskar

Även om skorpionen är svartsjuk är de också otroligt lojala och står bakom sina vänner i vått och torrt. Det gäller inte bara vänner utan även en eventuell partner. De sägs också vara de mest sensuella av alla stjärntecken och är inte blyga för att uttrycka detta. Det visar sig även i att de är hopplösa romantiker. När skorpionen väl blir förälskad är det ingenting som kan stoppa dem. I kärlek är som bekant allt tillåtet och det är något som skorpionen tar väl fasta på.

Skorpioner har en väldigt bra kontakt med sitt inre och de är inte sällan spirituella. De kan också söka efter någonting större, alltså det existentiella. Skorpionen går igenom väldigt många olika faser i sitt liv och är också duktig på att guida andra rätt i livet. De passar därför väldigt bra som medium eller livscoacher. De kan också satsa på en karriär som lärare eller något där man dagligen hjälper andra.

Bra egenskaper hos Skorpionen

 • Är väldigt målmedveten och beslutsam
 • Oerhört intelligent och smart
 • Är en bra karaktärskännare
 • Intuitiv och bra på att läsa situationer
 • Extremt uthållig problemlösare
 • Mycket passionerad och sensuell som person
 • Upplevs som mycket fantasifull

Sämre egenskaper hos Skorpionen

 • Kan ibland vara överdrivet svartsjuk
 • Upplevs vara ägandefixerad gentemot sin partner
 • Drar sig inte för att hämnas på ett grymt sätt
 • Är ibland bitter och misstänksam
 • Upplevs som hemlighetsfull av utomstående
 • Kan uppvisa ett något tvångsmässigt beteende stundvis

Snabba fakta om Skorpionen

Tidsperiod
23 oktober - 22 november
Latinskt namn
Scorpio
Skorpionens styrkor
Lojal, modig och alltid motiverad
Skorpionens svagheter
Avundsjuka och hämndlust
Skorpionens livsbehov
Att hela tiden vara i rörelse
Skorpionens grundattityd till livet
Fast
Skorpionens bästa kroppsdel
Könsorganet
Skorpionens bästa veckodag
Tisdag
Skorpionens bästa färg
Vinröd
Skorpionens metall
Stål
Skorpionens ädelsten
Opal
Styrande himlakropp
Mars & Pluto
Skorpionens element
Vatten (negativ - introvert - feminin)
Yrken som passar Skorpionen
Yrken som är utmanande eller där man får hjälpa andra, såsom kirurg, forskare, psykolog eller polis

Smycken och presenter till en Skorpion

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Skorpionen har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken skorpionen smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken skorpionen här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken skorpionen här.

Hur Skorpionen passar med andra stjärntecken

Hur Skorpionen passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken och skorpionen passar förvånansvärt bra ihop, det finns en slags harmoni bland deras lite mer negativa egenskaper som gör att de kompletterar varandra bra. Skorpionen är väldigt svartsjuk av sig och kan ibland uppfattas som ägandefixerad, men detta tas mest emot positivt av stenbocken som i många avseenden är trygghetsberoende. De passar även varandra bra innanför sovrummets stängda dörrar, då de båda är väldigt förtjusta i det som hör intimitet till. Både som en kortare romans och ett längre förhållande är en relation mellan en skorpion och en stenbock ett vinnande koncept.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

En relation mellan en skorpion och en vattuman känns redan på papperet hopplös. Vattumannen älskar sin frihet och vill gärna ha många bollar i rullning samtidigt, och vara aktiv i umgänget med andra. Medan skorpionen å sin sida är ganska introvert av sig och mest vill ha sin partner för sig själv. Det krockar helt enkelt när det kommer till hur de båda upplever att individuella personer i ett förhållande skall bete sig. En kortare romans kan bli eldig men flamman släcks snabbt, en längre relation är knappt värd att ge en chans.

Kärleksindex: 2/10

❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Mellan skorpionen och fiskarna finns verkligen möjlighet till livslång kärlek, det slår formligen gnistor om de båda när de är tillsammans. Fiskarnas fantasifullhet kompletteras oerhört bra av skorpionens passion och uthållighet, samtidigt som skorpionens vilja att ta kommandot verkligen uppskattas av fiskarnas timida försynthet. Det att skorpionen är svartsjuk och på sätt och vis något fixerad vid att kontrollera sin partner ser även fiskarna som ett ömhetstecken och ett bevis på skorpionens kärlek. Förutsättningarna för att både en kortare romans och en längre romans skall bli fantastisk är oerhört stor, det är inte heller ovanligt att kortare romanser ofrivilligt förvandlas till livslång kärlek mellan de båda.

Kärleksindex: 10/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hur Skorpionen passar med Väduren (21/3 - 19/4)

En relation mellan en skorpion och en vädur är verkligen någonting som det kan slå gnistor om, åtminstone till en början. Väduren är extremt uppfinningsrik och våghalsig, vilket kompletteras oerhört bra av skorpionen med sin energi och passion. Deras inställning till hur ett förhållande skall inledas är verkligen i samklang, och många svettiga nätter kan uppstå som följd av detta. Där det ofta spricker dock är att väduren är väldigt självständig som person, vilket skorpionen med sitt svartsjukebeteende har svårt att acceptera. Skulle ett längre förhållande inledas finns det risk för att det blir en ordentlig resa som pendlar mellan oerhörd passion och kärlek, till ursinniga bråk. En kort och eldig romans är det bästa för dessa två.

Kärleksindex: 6/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Oxen och skorpionen är en kombination som man initialt skulle kunna tro är en riktigt bra matchning, framför allt fysiskt sett då båda har ett lika starkt behov och passar bra ihop kroppsligt. Förvisso innebär detta ofta att en kortvarig romans kan bli oerhört trevlig, men i det långa loppet finns andra egenskaper som tyvärr krockar mellan de båda. Exempelvis har de båda en tendens att bli arga och sura för småsaker, och även om oxen kan bli svartsjuk så är det ingenting mot vad skorpionen kan bli. De brukar ofta få en stormig tid tillsammans, men sällan en mer varaktig relation. Det skulle kräva att de båda anstränger sig till sitt yttersta för att tolerera varandras egenheter, vilket i det långa loppet handlar om att tolerera någon som speglar en själv.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Ett förhållande mellan en skorpion och en tvilling brukar oftast inte te sig på ett bra sätt. Tvillingen är ofta ganska självupptagen och vill verka fin inför andra, vilket skorpionen ibland kan bli avundsjuk på. Skorpionen vill nämligen att tvillingen skall spendera dessa resurser på sig själv, snarare än andra människor. Som kortvarig romans kan paret fungera bra, men det är sällan en relation mellan en tvilling och en skorpion blir långvarig.

Kärleksindex: 6/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Skorpionen och kräftan passar väldigt bra tillsammans, framför allt eftersom de båda är väldigt passionerade och villiga att prova på nya saker. Inte bara när det handlar om att uppleva och prova på saker som ett par eller med vänner, utan även innanför sovrummets stängda dörrar. De har en tendens att ge varandra precis det som krävs för att förhållandet skall ta fart på riktigt, både vad gäller intimitet och känsloliv. Det som kan sätta käppar i hjulen är dock att både skorpionen och kräftan är oerhört svartsjuka av sig, vilket kan leda till osämja och missunsamhet. Om de klarar av att förbise detta och uppskatta varandra så kan ett förhållande mellan de båda att bli livslångt.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

Att blanda ihop ett lejon och en skorpion i ett förhållande kan vara som att ge sig ut på en lång och farlig resa. De är båda oerhört passionerade och kompletterar varandra väldigt bra när det kommer till intimiteten, de vill helt enkelt samma saker. Men de har även båda två en väldigt kort stubin och reagerar inte alltid särskilt bra på kritik, även om den är konstruktiv. För att det skall fungera måste de båda inse att en sårad stolthet bara är i vägen, men kanske även att man kanske inte behöver vara hur ärlig som helst i alla tillfällen. Det är även viktigt att se till den svartsjuka som troligtvis kommer att blossa upp, hos båda. Den behöver kvävas. Lyckas man bara med det kan ett förhållande mellan ett lejon och en skorpion verkligen bli en härlig resa för livet.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

Till en början kan skorpioner och jungfruar uppleva att de har väldigt många gemensamma intressen. Men när det gäller intimitet kan det vara svårt att få de båda att passa bra ihop, jungfrun är mycket mer reserverad än skorpionen som inte alls är blyg för att släppa loss. Jungfrun kan svara på skorpionens hetsiga temperament med pikar och ironi, vilket inte alltid tas på bästa sätt av skorpionen. Om de kan komma över detta och hitta en gemensam mellanväg även när det gäller intimitet, så har ett förhållande goda chanser att bli väldigt trevligt och långvarigt.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Vågen (23/9 - 22/10)

Även om man vid en första anblick inte skulle tro att en våg och en skorpion passar varandra så kan detta faktiskt bli en riktigt lyckad matchning. Skorpioner är väldigt passionerade och har ofta ett uttalat svartsjukebeteende, detta tolkas ofta som kärlek av vågen som är väldigt känslig. Skorpionens passion mättar även vågens behov av lyx och flärd. Långa relationer har goda chanser att lyckas mellan en våg och en skorpion, men även även korta romanser har också en tendens att bli väldigt turbulenta i positiv bemärkelse.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Skorpionen

Ett skorpionpar passar ofta bra ihop, framför allt när det kommer till det fysiska och intimitet. Skorpioner är ofta väldigt passionerade, och när man slår ihop två stycken med denna typ av passion så är det helt klart att det kommer att slå gnistor. Problemen kommer dock inte att uppstå i sängkammaren, utan snarare utanför i möten med andra människor. Skorpioner är ofta väldigt svartsjuka och envisa, vilket inte är några trevliga egenskaper att sätta mot varandra hos en annan person. Men det positiva i det hela är att skorpioner ändå kan vara väldigt förstående gentemot andra skorpioner, framför allt när de själva blir satta under lupp i samma avseenden som de själva granskar och försöker styra. Korta affärer mellan skorpioner brukar vara väldigt heta och intensiva, men längre förhållanden har också goda chanser att lyckas väl så länge man kan övervinna de eventuella problem som kan uppstå utanför sängen.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skorpionen passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Skyttar och skorpioner har en tendens att fungera riktigt bra ihop, åtminstone rent fysiskt. Problemen uppstår när dem är åtskilda. Skytten är väldigt äventyrlig och frihetssökande, vilket inte helt och hållet uppskattas av skorpionen som ofta är svartsjuk och ganska rigid i sin inställning till hur ens partner skall agera. Skyttar är dock ganska bra på att snärja skorpioner, och kan övervinna svartsjukebeteendet med sin charm och öppenhet. På kort sikt kan ett förhålland emellan en skytt och en skorpion vara väldigt trevligt för båda parter, men på sikt kan det uppstå en del trubbel som gör att det kan vara svårt att få det att hålla. Om man överkommer trubblet kan förhållandet dock bli oerhört bra.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning