Drömtydning.nu/Stjärntecken
 

Zodiakens tolv stjärntecken

Zodiaken är enligt astrologin en uppdelning som illustrerar hur solens, månens och de olika planeternas banor ser ut över stjärnhimlen. Zodiaken kallas ibland även för djurkretsen. Denna uppdelning sammanfaller med hur stjärnhimlen delas in i tolv stjärntecken som utgör 30° vardera av zodiaken, det är dessa stjärntecken som sedan utgör grunden för när man ställer horoskop.

Stjärntecknet bestäms utifrån födelsedatumet

Vilket stjärntecken en människa är född i bestäms av dennes födelsedatum, om du vill veta vilket stjärntecken du hör till kan då gå in på den här sidan och fylla i ditt födelsedatum så räknas det ut automatiskt: hitta ditt stjärntecken. De stjärntecken som finns är dessa: Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen och Skytten. Om du är ute efter att hitta fina presenter till någon kär person så kan vi också tipsa om våra sidor där vi tipsar om fina presenter till alla stjärntecken, du hittar den här: stjärntecken present. Vi skriver och tipsar om allting ifrån böcker till saker som är väldigt personliga för de olika stjärntecknena. Vi har även sidor där vi tipsar om stjärntecken smycken.

De tolv stjärntecknena

Här nedan finner du en kortare introduktion till de tolv stjärntecknena, klicka dig gärna vidare för att läsa mer om det stjärntecken du är intresserad av och vill läsa mer om.

StenbockenCapricornus (22 december – 19 januari)

Ambitiös, målmedveten, stark disciplin, självständig, ärlig, envis, praktisk och metodisk. Sätter stort värde på respekt och lojalitet. Stenbockar uppfattas ofta som kloka, och har en utpräglad pliktkänsla. Kan ha svårt att slappna av och tar ofta på sig saker de inte kan påverka. Det kan ge dem skuldkänslor och skam, vilket inte sällan leder till depression. Lever ofta med en känslomässig kontroll och behärskning, känner sig obekväma med ytliga relationer. Vill inte verka svaga eller beroende av någon. Ganska reserverade. Här kan du läsa vidare om stenbocken stjärntecken.

Stenbockens egenskaper

 • Kardinalt tecken
 • Element: Jord
 • Styrande himlakropp: Saturnus
 • Symbol:

VattumannenAquarius (20 januari – 18 februari)

Vattumannen är uppfinningsrik, nytänkande, individualistisk, vidsynt, tolerant, solidarisk, medmänsklig, människokännare, oberäknelig, kontroversiell, charmig, vänlig, fördomsfri och kreativ. Har ofta många olika projekt på gång samtidigt. Vattumannen är ofta engagerad i mänskliga rättigheter och kämpar gärna för de svagare grupperna i samhället. Många vattumän är frihetskämpar och politiskt aktiva rebeller. De är ofta sociala individer som gärna håller distans och uppskattar tid för sig själva. Vattumannen är både utåtriktad men samtidigt sluten, svår att komma inpå livet. Här kan du läsa vidare om vattumannen stjärntecken.

Vattumannens egenskaper

 • Fast/fixerat tecken
 • Element: Luft
 • Styrande himlakropp: Saturnus/Uranus
 • Symbol:

FiskarnaPisces (19 februari – 20 mars)

Fisken är fantasifull, lyhörd, mottaglig för intryck, orationell, kreativ, mycket god lyssnare, oerhörda känslig och sårbar. Kan uppleva andras känslor och problem som sina egna, vilket kan vara oerhört jobbigt för den känsliga och intuitiva fisken. Fisken har en naturlig blyghet som göra att denne gärna spelar en slags roll inför andra människor istället för att visa upp sitt sanna jag. Detta medför att fisken även kan uppfattas som en skicklig lögnare eller skådespelare. Här kan du läsa vidare om fiskarna stjärntecken.

Fiskens egenskaper

 • Föränderligt tecken
 • Element: Vatten
 • Styrande himlakropp: Neptunus/Jupiter
 • Symbol:

Väduren - Aries (21 mars – 19 april)

Väduren är energisk och en naturlig ledare som gärna står i centrum. En vädur är öppen, en individualist och viljestark men målen skiftar snabbt. Att lätt förivra sig, bli rastlös och ständigt vara aktiv är det normala för en vädur. De blir lätt uttråkade om vardagen skiftar för lite, en vädur behöver förändring då väduren älskar att testa sin egen förmåga och att ta chanser i livet. Väduren har en vänlig och generös natur, livlig och stimulerande men är ombytlig. Djupare relationer är något väduren har svårt för. Här kan du läsa vidare om väduren stjärntecken.

Vädurens egenskaper

 • Kardinalt tecken
 • Element: Eld
 • Styrande himlakropp: Mars
 • Symbol:

Oxen- Taurus (20 april – 21 maj)

Oxen är jordnära, ett mycket typiskt jordtecken. Tycker inte om stora förändringar, älskar sitt hem och trivs allra bäst med att omge sig med vackra ting. Oxen lägger stor vikt vid det materiella och vårdar sina ägodelar ömt, helst i hemmets lugna vrå. Humöret är lugnt men oxen kan bli retad, och då blir oxen fruktansvärt arg. Att oxen dessutom inte sällan är långsint är inte till hjälp. Oförrätter glöms mycket sällan i någon hast. I parrelationer är det vanligt att oxen är svartsjuk. I grunden är oxen dock tolerant och pålitlig. Här kan du läsa vidare om oxen stjärntecken.

Oxens egenskaper

 • Fast/fixerat tecken
 • Element: Jord
 • Styrande himlakropp: Venus
 • Symbol:

Tvillingarna - Gemini (22 maj – 21 juni)

Tvillingen är snabbtänkt och intelligent. En person född i tvillingarnas tecken är social, älskar att diskutera men byter ofta ämne innan man kommit till en slutpoäng. Då är tankarna redan någon annanstans på ett annat ämne. Byter snabbt åsikter, är inte rädd för att ändra sig. Nyfiken och inte rädd för att prova på nya saker. Älskar att resa och röra på sig i världen. Rolig och underhållande, har humor och flörtar gärna. Har ändå en tendens att hålla människor på avstånd, men när tvillingen väl öppnar sig för någon är han/hon ofta en mycket känslig individ. Något av en dubbelnatur. Här kan du läsa vidare om tvillingarna stjärntecken.

Tvillingens egenskaper

 • Föränderligt tecken
 • Element: Luft
 • Styrande himlakropp: Merkurius
 • Symbol:

Kräftan - Cancer (22 juni – 22 juli)

Kräftan är mottaglig för intryck och känslig, detta medför att sinnesstämningen hos kräftan kan växla snabbt. Samtidigt kan kräftan vara reserverad och även rädd för att visa sitt känsloregister. En kräfta är normalt en person som är omtänksam och har behov för att ta hand om andra. Kräftan bryr sig om andra och fäster sig lätt vid personer, är försiktig och mjuk till den inre personligheten. Ofta har de problem med självförtroendet och behöver bekräftelse på att de duger som de är. Tar gärna sig själva på lite för stort allvar. Kräftor behöver trygghet, håller fast vid gamla minnen och vänner samt familj. Hemmet är ofta ombonat med många kära tillhörigheter. Kan ofta visa upp ett kallt och hårt yttre som ett självförsvar, men det inre är varmt och känsligt. Kräftan är ofta rädd för att bli sårad eller att känna sig otrygg. Här kan du läsa vidare om kräftan stjärntecken.

Kräftans egenskaper

 • Kardinalt tecken
 • Element: Vatten
 • Styrande himlakropp: Månen
 • Symbol:

Lejonet - Leo (23 juli – 22 augusti)

Lejonet är lekfullt, stolt, älskar att stå i centrum, kreativt, dramatiskt och gör allt storstilat. Lejonet tycker mycket om lyx och glamour. En person född i lejonets tecken har höga ideal, en stark personlighet och en naturlig fallenhet för ledarskap. Självförtroende är det inget fel på, men det kan ibland bli så gott att det kan påminna om storhetsvansinne. Svagheten för smicker är påtaglig och de är ganska fåfänga. Ett lejons skicklighet att leda och organisera är mycket bra, men någon annan får gärna ta hand om detaljerna runt arbetsuppgiften. Här kan du läsa vidare om lejonet stjärntecken.

Lejonets egenskaper

 • Fast/fixerat tecken
 • Element: Eld
 • Styrande himlakropp: Solen
 • Symbol:

Jungfrun - Virgo (23 augusti – 22 september)

Jungfrun är mycket pedant och noggrann. Detta är en person som lätt förlorar sig i detaljerna och missar helheten. Jungfrun har en utmärkande analytisk förmåga och stilkänsla men som gärna håller sig i bakgrunden istället för att agera frontfigur oavsett sammanhang. Personer födda i jungfruns tecken är perfektionister och ställer inte bara höga krav på sig själva utan också på andra i sin omgivning. De är oerhört plikttrogna och kommer alltid i tid samt sätter upp rutiner för sig själva och andra. Dessa rutiner ska då följas till det yttersta. Jungfrun behöver mycket stöd från omgivningen för att känna att denne duger och räcker till. I det inre finns en känslighet som döljs av ett reserverat yttre. Jungfrun är en äkta vän, som ställer upp för andra och har ett stort hjärta med medkänsla och värme. Här kan du läsa vidare om jungfrun stjärntecken.

Jungfruns egenskaper

 • Föränderligt tecken
 • Element: Jord
 • Styrande himlakropp: Merkurius
 • Symbol:

VågenLibra (23 september – 22 oktober)

Charmig och social sällskapsmänniska. Det är från sitt sociala umgänge som vågen inhämtar kunskap och erfarenhet, och de stunder som vägen spenderar i ensamhet är det inte ovanligt att vågen läser mängder av böcker eller ser filmer. För personer födda i detta tecken är kärleken viktig. Utan vänner eller en partner känner sig vågen halv, som att något viktigt fattas. Vågen vill ha en jämvikt i sin omgivning och lägger mycket tid på att lösa konflikter och ställa tillrätta sociala problem mellan människor. Vågen har en mycket medlande natur, och det kan vara svårt för andra att veta vad vågen själv har för önskan eller åsikt på grund av vågens vilja att kompromissa oavsett situation. Personer födda i vågens tecken kan lätt utveckla en manipulativ sida för att styra andra att göra som de önskar utan att de själva märker det. Vågen kan trots sin diplomatiska natur vara snarstucken och därför tendera att dra igång bråk utan att ha för avsikt att göra det. Vågen är inte praktiskt lagd men det gör inget på grund av att denne genom sin sociala natur lätt får hjälp med dessa saker från andra. Här kan du läsa vidare om vågen stjärntecken.

Vågens egenskaper

 • Kardinalt tecken
 • Element: Luft
 • Styrande himlakropp: Venus
 • Symbol:

SkorpionenScorpio (23 oktober – 22 november)

Modig, hemlighetsfull, bedrägligt lugn på ytan, älskar och hatar med intensiv glöd. Slutför alltid det som skorpionen tar för sig, inget lämnas ogjort. Det är allt eller inget som gäller. Skorpionen är en människokännare och har en stark medkänsla. Skorpionen läser lätt andra människor och studerar sin omgivning med ett analytiskt intresse. Men skorpionen kan vara svår för andra att tolka. Att skorpionen ofta håller sitt liv och sin inre hemligt gör det inte lättare att komma skorpionen in på livet. Skorpionens inre känslighet tar lätt destruktiva former. En skorpion förlåter inte och glömmer inte en oförrätt. Hämndlystnad finns där, och skorpionen har inga problem med att använda sin empatiska förmåga för att skada. Hos skorpionen finns ett kontrollbehov som ofta tar sitt uttryck i svartsjuka. Här kan du läsa vidare om skorpionen stjärntecken.

Skorpionens egenskaper

 • Fast/fixerat tecken
 • Element: Vatten
 • Styrande himlakropp: Mars/Pluto
 • Symbol:

SkyttenSagittarius (23 november – 21 december)

Aktiv, frihetsälskande, optimistisk, ärlig, stort behov av att uttrycka sin mening, rastlös, behov av ständig stimulans i miljöer samt egen utveckling. Överdriver gärna när de berättar, vilket de älskar att göra. Kan ha problem att binda sig. Klarar inte att ljuga. Skytten är glad och underhållande, älskar att umgås med och träffa nya människor. Varmhjärtad och generös och delar frikostigt med sig till andra. Sprider lycka och entusiasm. Här kan du läsa vidare om skytten stjärntecken.

Skyttens egenskaper

 • Föränderligt tecken
 • Element: Eld
 • Styrande himlakropp: Jupiter
 • Symbol:

Astrologins fyra element

Man brukar ofta dela in de olika stjärntecknena i fyra olika element, där varje element står för olika typer av egenskaper. Eller kanske snarare för vilken typ av egenskaper som är utmärkande för de stjärntecken som finns inom det specifika elementet. Stjärntecknen som hör till jord brukar karakteriseras av det materiella, stjärntecken som hör till eld brukar kännetecknas av handling, stjärntecken som hör till vatten karakteriseras av känslor och de stjärntecken som hör till luft kännetecknas av idéer och tankar. De fyra elementen har också betydelse för hur personer med olika stjärntecken passar ihop rent kärleksmässigt, utifrån de stjärntecken de har. Se lista nedan för vilka stjärntecken som hör till vilket element.

Kolla gärna in vårt blogginlägg om astrologins fyra element för att lära dig lite mer om vad de innebär och hur de appliceras.


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning