Drömtydning.nu/Stjärntecken

Zodiakens tolv stjärntecken

Zodiaken är enligt astrologin en uppdelning som illustrerar hur solens, månens och de olika planeternas banor ser ut över stjärnhimlen. Zodiaken kallas ibland även för djurkretsen. Denna uppdelning sammanfaller med hur stjärnhimlen delas in i tolv stjärntecken som utgör 30° vardera av zodiaken, det är dessa stjärntecken som sedan utgör grunden för när man ställer horoskop.

Stjärntecknet bestäms utifrån födelsedatumet

Vilket stjärntecken en människa är född i bestäms av dennes födelsedatum, om du vill veta vilket stjärntecken du hör till kan då gå in på den här sidan och fylla i ditt födelsedatum så räknas det ut automatiskt: hitta ditt stjärntecken. De stjärntecken som finns är dessa (klicka på ett för att läsa mer om det specifika stjärntecknet): Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen och Skytten.

Astrologins fyra element

Man brukar ofta dela in de olika stjärntecknena i fyra olika element, där varje element står för olika typer av egenskaper. Eller kanske snarare för vilken typ av egenskaper som är utmärkande för de stjärntecken som finns inom det specifika elementet. Stjärntecknen som hör till jord brukar karakteriseras av det materiella, stjärntecken som hör till eld brukar kännetecknas av handling, stjärntecken som hör till vatten karakteriseras av känslor och de stjärntecken som hör till luft kännetecknas av idéer och tankar. De fyra elementen har också betydelse för hur personer med olika stjärntecken passar ihop rent kärleksmässigt, utifrån de stjärntecken de har. Se lista nedan för vilka stjärntecken som hör till vilket element.

Kolla gärna in vårt blogginlägg om astrologins fyra element för att lära dig lite mer om vad de innebär och hur de appliceras.

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning