Stjärntecknet Vågen - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Vågen är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 23 september till 22 oktober hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Vågen kan du läsa allt om Vågen. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Våg är som person och vilka andra stjärntecken som Vågen passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Vågen samt tips om fina smycken som passar de som är Vågar. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Vågen. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Vågen.

Illustration av stjärntecknet Vågen

Illustration av stjärntecknet Vågen

Allt om stjärntecknet vågen

Det som kännetecknar personer födda i vågens tecken är att de är sociala sällskapsmänniskor som älskar att träffa nytt folk. De är väldigt charmiga och kan umgås med olika personlighetstyper utan problem. Vågen har ett stort behov av att vara omkring andra och få nya erfarenheter. Om de inte är med andra personer har de oftast näsan i en bra bok eller blir helt uppslukade av en film. Vågen är dessutom ett stort fan av kärleken och relationer är en viktig del av livet. Om vågen inte har bra människor omkring sig så är det något som saknas. En våg avskyr när det uppstår gräl eller dålig stämning och är väldigt bra på att medla mellan folk. De vill inte ha en massa olösta konflikter utan gör allt för att saker ska bli bra igen.

Svårt att veta vilka åsikter en våg har

Vågen har ett väldigt stort behov av att göra andra människor glada och nöjda och därför kan det vara lite svårt att veta vad en våg verkligen tycker om saker och ting. Vågen är beredd att göra allt för att bli omtyckt och tvekar inte för att dra en vit lögn om det behövs. En liten nackdel med vågen är att dessa personer kan bli manipulativa för att få det som de vill ha. Du kommer förmodligen inte ens märka vad som händer eftersom vågen har många listiga knep.

Vågen kan ha svårt att fatta egna beslut

Eftersom vågen har ett så stort socialt behov har de även svårt att fatta beslut på egen hand. De kan stå och välja mellan två saker i en evighet och väga olika för- och nackdelar. Det kan till och med gå så långt att de inte hinner fatta ett beslut i tid. Då spelar det ingen roll om det var ett väldigt genomtänkt och bra beslut.

Opraktiskt lagd

En annan sak som kännetecknar vågen är att denne är totalt ointresserad när det kommer till praktiska saker. Det kan handla om allt från att laga ett cykelhjul till att spika upp en tavla. Dock är vågen väldigt enkel att få kontakt med och denne hittar säkert någon som är villig att hjälpa denne med vilka sysslor som än ska göras. Vågen är väldigt lätt att tycka om och kärleksfulla mot de i sin närhet. Har de en gång lovat någon sin trohet så kommer de göra allt för att hålla detta. Vågen är dessutom både romantisk och älskar barn.

Bra egenskaper hos Vågen

 • Är väldigt diplomatisk och fredssökande
 • Fokuserar mycket på harmoni och balans
 • Är en generellt sett charmig person
 • Oerhört romantisk och älskar skönhet
 • Är alltid lojal mot sina vänner
 • Väldigt artig och en bra lyssnare
 • Kärleksfull mot allt och alla

Sämre egenskaper hos Vågen

 • Uppfattas ganska ofta som lat
 • Kan ibland vara lite väl ombytlig och obeslutsam
 • Är generellt sett ganska lättlurad
 • Är ibland väldigt flirtig och ytlig av sig
 • Upplevs ofta som väldigt egenkär

Snabba fakta om Vågen

Tidsperiod
23 september - 22 oktober
Latinskt namn
Libra
Vågens styrkor
Diplomatisk, charmig och taktfull
Vågens svagheter
Svårigheter med sociala kontakter
Vågens livsbehov
Att omhuldas av kärlek
Vågens grundattityd till livet
Ledande
Vågens bästa kroppsdel
Stjärten
Vågens bästa veckodag
Fredag
Vågens bästa färg
Blå
Vågens metall
Koppar
Vågens ädelsten
Safir
Styrande himlakropp
Venus
Vågens element
Luft (positiv - extrovert - maskulin)
Yrken som passar Vågen
Yrken som har med det yttre att göra, som t.ex. frisör, guldsmed, eller yrken där det är viktigt att vara diplomatisk såsom psykolog eller jurist

Smycken och presenter till en Våg

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Vågen har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken vågen smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken vågen här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken vågen här.

Hur Vågen passar med andra stjärntecken

Hur Vågen passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken och vågen har ofta ganska svårt att acceptera varandras egenheter. De har båda sina särskilda områden där de är lättsamma, som t.ex. krockar vågens syn på ekonomi ofta med stenbockens sparsamhet. Stenbocken vill gärna ha uppmärksamhet och göra saker tillsammans, medan vågen tycker om att roa sig mycket på egen hand. Ofta kan sådant te sig som ett resultat av att andra saker i förhållandet inte riktigt fungerar som man önskar, det är då man får avvikelser som dessa. Kortvarigt kan en romans flamma upp och bli intressant, men i det långa loppet går det sällan bra för par som består av en stenbock och en våg.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vågen passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

Vattumannen och vågen bildar ett sådant par som passar alldeles otroligt bra ihop. De kompletterar verkligen varandra på många sätt och låter den andra frodas och utvecklas och inte stå i skuggan. De brukar ofta kunna dela både fritidsintressen och vänner, samtidigt som ingen av dem har någonting emot att den andre har sina egna intressen och sina egna vänner. Vågen är ofta lite timid, och här kliver då ofta vattumannen fram och tar initiativet, vilket uppskattas av vågen. De klickar även väldigt bra i sänghalmen, och brukar även efter den initiala förälskelsefasen ha många heta nätter (och dagar) att se fram emot. Som kortvarig romans kan en relation mellan en våg och en vattuman bli väldigt intressant och bra, men det är som ett längre förhållande som de båda verkligen blommar ut som par.

Kärleksindex: 10/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hur Vågen passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Vågen och fiskarna är ett sådant typ av par där ingenting verkar fungera riktigt som det skall. Fiskarna behöver ofta någon som tar initiativet och leder, vilket är någonting som en våg sällan kan leva upp till. Ofta resulterar deras åsikter kring varandras inställning kring t.ex. intressen, vänner och självständighet i bråk, och att man börjar klanka ner på varandra snarare än att lyfta varandra. Kombinationen våg och fisk brukar sällan vara en bra kombination för såväl kortvariga som långvariga romanser.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vågen passar med Väduren (21/3 - 19/4)

Det finns många saker som talar för ett förhållande mellan en vädur och en våg, men oftast brukar förhållanden mellan de båda utmynna i en kort med oerhört eldig romans. Både väduren och vågen är mycket förtjusta i det som händer bakom stängda dörrar, de vill vara på tu man hand både mycket och ofta. Efter en tid kan det dock uppstå friktion då väduren ofta är snäppet aggressivare, och vill mycket mer än vågen. Det är här det kan uppstå bråk och sprickor i relationen vilka kan bli svåra att reparera, då förhållandet allt som oftast inte har pågått länge nog för att sådana sprickor skall kunna läka av sig själv.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vågen passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Mellan en våg och en oxe finns verkligen potential för ett både och mysigt och tillfredsställande förhållande. Oxen tar mer än gärna kommandot och följer upp vågens frestande inviter. Med oxens uthållighet och vågens balanserade personlighet kan detta leda till någonting som skapar väldigt starka band mellan de båda. Det kan både bli en mycket trevlig kortare romans som har potential för framtida uppföljning, men kan även leda till ett livslångt förhållande som tillåter både oxen och vågen att växa som människor och som partners.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Vågen passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Tvillingarna och vågen brukar fungera väldigt bra tillsammans, och en kärleksaffär kan bli en väldigt vacker historia för alla inblandade. Båda är väldigt tillgivna och uppmärksamma av den andres behov, vilket leder till att deras förhållande stärks på alla plan i takt med att kärleken växer. En stor del av detta beror på att det passar så bra tillsammans i sängkammaren. Även om de båda rent känslomässigt och intimitetsmässigt är en fullpott som par, så finns det en del praktiska problem som kan komma upp till ytan under förhållandets gång. Ofta handlar det om ekonomi, och då kan det vara viktigt att vara lyhörd och lyssna av varandra. Om detta görs på ett bra sätt finns här potential för ett livslångt förhållande.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Vågen passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Dessa två har ibland en tendens att göra varandra osäkra. Kräftan är ganska osäker till sin natur och vill känna att partnern är på samma våglängd, men vågen har en tendens att vara opartisk i de flesta situationer. Dessa egenskaper krockar dock ofta, och leder till att kräftan ser sig förbisedd. Samtidigt känner vågen också att kräftan kan vara lite för krävande och klängig, och har svårt för att lugna ner kräftan. Det är sällan denna kombination leder till något långvarigare förhållande, även om en kort romans kan fungera ganska bra.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vågen passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

I ett förhållande mellan en våg och ett lejon finns stora möjligheter för framgång. Framför allt om vågen låter sig uppmuntras av lejonet och ger sig hän vad gäller det kroppsliga och intimiteten. Chansen finns att vågen verkligen blommar upp och tar till sig av lejonets passion. Samtidigt är det viktigt för lejonet att även ta till sig av det som vågen har att erbjuda, och inte ta åt sig av vågens uppriktighet och reagera så som det brukar. Här kan det även vara klokt för vågen att tänka till och inse att lejonet kanske inte bara vill ha konstruktiv kritik, utan även beröm. Ett längre förhållande kan bli riktigt bra så länge de båda ser efter sin partners behov.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Vågen passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

En relation mellan en våg och en jungfru brukar inte fortlöpa på ett positivt sätt. Vågen känner sig ofta kritiserad av jungfrun, och i sitt försök att visa sin kärlek för jungfrun riskerar vågen att bli oerhört sårad. Den analyserande sidan hos jungfrun passar inte vågens bräckliga självkänsla. En kärleksaffär mellan en våg och en jungfru brukar tyvärr sluta i misär.

Kärleksindex: 4/10

❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vågen passar med Vågen

En kärleksrelation mellan två vågar brukar börja med blixtar och dunder, för att sedan även avslutas med dunder och brak. Vågen är oerhört passionerad och älskar skönhet och vackra ting. Till en början yttrar detta sig ofta i en våldsam förälskelse där man har svårt att utröna vad som är upp och ned. Men som allt som går för snabbt riskerar man även här att spåra ur, och det gör det oftast efter ett tag även för ett vågpar. När förälskelsen svalnar och de praktiska göromålen visar sig har vågar lätt för att dra sig undan och bara njuta av tillvaron, och när nu två stycken vågar spelar det spelet så fallerar det hela likt ett korthus. Verkligheten gör sig påmind med dunder och brak, så att säga. Det finns så klart undantag, men för det mesta brukar relationer mellan två vågar bli väldigt kortvariga.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vågen passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

Även om man vid en första anblick inte skulle tro att en våg och en skorpion passar varandra så kan detta faktiskt bli en riktigt lyckad matchning. Skorpioner är väldigt passionerade och har ofta ett uttalat svartsjukebeteende, detta tolkas ofta som kärlek av vågen som är väldigt känslig. Skorpionens passion mättar även vågens behov av lyx och flärd. Långa relationer har goda chanser att lyckas mellan en våg och en skorpion, men även även korta romanser har också en tendens att bli väldigt turbulenta i positiv bemärkelse.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Vågen passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Vågen och skytten passar väldigt bra ihop som par, detta då de oftast accepterar varandras olika sidor och egenheter. Vågar är t.ex. väldigt flirtiga av sig, vilket inte skytten har någonting emot alls. Skytten å sin sida är väldigt äventyrslysten, och även om inte vågen är något jätteanhängar av äventyr så dras vågen ändå ofta med när skytten föreslår någonting som kan låta skoj. De kompletterar även varandra bra i sänghalmen. En sak som kan ställa till det är dock vågens syn på seriositet, som ibland krockar med skyttens syn på att det är viktigt med självständighet. Om de bara kan ta sig över detta lilla fartgupp finns väldigt stora chanser att förhållandet skall bli lyckat över väldigt lång tid framöver.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning