Stjärntecknet Stenbocken - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Stenbocken är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 22 december till 19 januari hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Stenbocken kan du läsa allt om Stenbocken. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Stenbock är som person och vilka andra stjärntecken som Stenbocken passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Stenbocken samt tips om fina smycken som passar de som är Stenbockar. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Stenbocken. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Stenbocken.

Illustration av stjärntecknet Stenbocken

Illustration av stjärntecknet Stenbocken

Allt om stjärntecknet stenbocken

Stenbockarna är framförallt allt kända för att vara målmedvetna, ambitiösa och disciplinerade i alla lägen. De är dessutom väldigt själva och har absolut inga problem att vara själva, även under en längre tid. De är alltså inte beroende av andra människor utan skapar sin egen framgång och lycka. Det gäller även på arbetsplatsen där de arbetar bäst på egen hand. Stenbocken är väldigt trygg i sin egen person och gillar inte när de blir pushade av andra. Stöter du på en stenbock kan du räkna med att denne kommer vara väldigt envis och inte ge sig i första taget. De är en personlighet som sätter hårt arbete och dedikation framför talang och de lyckas ofta med det de tar för sig.

En lillgammal personlighet

En stenbock kan enkelt beskrivas som en gammal personlighet med en ung kropp. De värdesätter egenskaper som lojalitet och respekt redan tidigt i livet. Dessutom känner de även en form av pliktkänsla från ung ålder. Det kan få en negativ effekt eftersom de ibland känner sig ansvariga för saker som de egentligen inte kan påverka. Stenbocken är alltså en personlighet som har svårt att njuta av livet innan de kommer upp lite i ålder. De blir ofta mer avslappnade senare i livet och har lättare att släppa loss.

Seriösa och inåtvända

De flesta stenbockar uppfattas som väldigt seriösa, lite inåtvända och som tar sig själva på lite för stort allvar. Anledningen är att de sätter höga krav på sig själva. De håller sina känslor på insidan och är alltid behärskade oavsett situation. Därför kan de lätt uppfattas som stela och tråkiga av sina medmänniskor. Men om du verkligen tar dig tiden att lära känna en stenbock kommer du märka att det finns mycket som ligger och bubblar under ytan. När de väl har en partner som de känner sig bekväm och trygg med är de både kärleksfulla och passionerade. De vill hellre ha några få nära vänner och är inte så intresserade av ytliga bekanta.

Vill inte visa sig svaga

Något av det värsta en stenbock vet är att visa sig svag inför en annan människa. De vill inte heller vara beroende av någon och har väldigt svårt att ta emot en hjälpande hand. Dock har de inga problem att hjälpa andra. De tycker inte heller om att hamna i pinsamma situationer och försöker alltid att uppträda behärskat oavsett vilket socialt sammanhang de befinner sig i.

Bra egenskaper hos Stenbocken

 • Är väldigt disciplinerad och ambitiös
 • Har ett omtyckt sinne för humor
 • Tålmodig och noggrann som person
 • Är alltid lojal och väldigt kärleksfull
 • Upplevs som en mycket bestämd och trygg person
 • Kan vara objektiv när det behövs

Sämre egenskaper hos Stenbocken

 • Är ibland överdrivet noggrann
 • Upplevs ibland vara väldigt fyrkantig
 • Är ganska stel och fast vid sina bestämda åsikter
 • Kan bli snål och missunnsam mot andra
 • Fixerar sig lätt vid pengar och status
 • Är ibland pessimistisk
 • Upplevs ibland vara en glädjeförstörare

Snabba fakta om Stenbocken

Tidsperiod
22 december - 19 januari
Latinskt namn
Capricorn
Stenbockens styrkor
Pliktkänsla, tålmodighet och organisationsförmåga
Stenbockens svagheter
Negativa tankar och depression
Stenbockens livsbehov
Att styra och organisera
Stenbockens grundattityd till livet
Ledande
Stenbockens bästa kroppsdel
Knäna
Stenbockens bästa veckodag
Lördag
Stenbockens bästa färg
Brun
Stenbockens metall
Silver
Stenbockens ädelsten
Bergkristall
Styrande himlakropp
Saturnus
Stenbockens element
Jord (negativ - introvert - feminin)
Yrken som passar Stenbocken
Yrken som kräver att man är praktisk och organiserad, som t.ex. politiker, ingenjör eller statlig utredare

Smycken och presenter till en Stenbock

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Stenbocken har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken stenbocken smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken stenbocken här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken stenbocken här.

Hur Stenbocken passar med andra stjärntecken

Hur Stenbocken passar med Stenbocken

Ett förhållande mellan två stenbockar kan bli en riktigt lyckad relation. Stenbocken av sin natur är väldigt flitig och värdesätter trygghet och sparsamhet, och när man kombinerar två personer med dessa egenskaper så stärker de varandra och verkligen blommar ut i sin egenskapade bubbla av trygghet. Det enda som de kanske har emot sig är när det kommer till sängkammaren. Stenbockar har ofta svårt att ta initiativ och kan ibland känna sig dum och pinsam när det kommer till intimitet och kärleksliv, vilket ofta leder till att det oftast kommer att handla om rutin. Men om stenbocksparet kan ta sig över denna puckel och tillåta sig själva att hänge sig till varandra, ja då finns inte mycket som kan stoppa dessa två.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

Stenbocken och vattumannen har ganska svårt för att komma överens när det kommer till både intimitet och hur ett par skall förhålla sig till varandra. Stenbocken är ganska konservativ av sig medan vattumannen mer gillar det otraditionella. Stenbocken brukar ofta ha svårt att acceptera vattumannens experimenterande, samtidigt som vattumannen snabbt kan känna sig trött på att allting skall vara så tryggt och jordnära när det kommer till stenbockens syn på livet. Kortare romanser kan vara trevliga om stenbocken accepterar vattumannens experimentlusta, men längre förhållanden har en förmåga att spricka ganska tidigt.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna och stenbocken passar varandra som handen i handsken. Allt stenbocken vill är att känna sig trygg och lycklig, vilket fisken svarar på med sin ärlighet och sitt sätt att visa kärleksfullhet. Stenbocken lyfts verkligen upp i fiskens närhet, och fisken älskar att kunna vara den person som lyfter upp stenbocken. I sänghalmen vill fisken väldigt gärna ta kommandot efter känslan av att ha lyft upp en annan person till sådana höjder, vilket stenbocken accepterar och tillåter. Både på kort och lång sikt är ett förhållande mellan fiskarna och stenbocken en oerhört lyckad historia, och leder inte sällan till livslång kärlek.

Kärleksindex: 10/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hur Stenbocken passar med Väduren (21/3 - 19/4)

Detta är ett exempel på en kärlekskombination som till en början kan verka vara en väldigt dålig matchning, men som sedan visar sig kunna bli kärlek för livet. Stenbocken är som person ganska återhållsam och kan ofta uppfattas som pryd, medan väduren är väldigt framåt och vill prova nya saker både i och utanför sängen. Men grejen är att under ytan så finns väldigt starka drifter hos stenbocken, vilket väduren har goda möjligheter att väcka liv i med hjälp av sin entusiasm och uppfinningsrikedom. Om de båda visar tålamod och låter förhållandet växa i en sådan takt som passar de båda finns inte mycket som kan stoppa dessa två turturduvor. Med det sagt är korta romanser är ingenting för dessa två, då det behövs tid för passionen att uppstå.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Mellan oxen och stenbocken kanske inte förälskelsen slår till direkt från klar himmel, men när den väl slår till så kan det bli av gigantiska proportioner. Det behov som de delar gör ofta att de om de hänger sig faktiskt når dit, behovet det är frågan om är så klart det som de båda delar och som äger rum i sänghalmen. Det blir ofta väldigt hett och passionerat, även om stenbocken ibland tycker att oxen tänker lite för mycket på sig själv. Det är sedan när de väl har kommit över den initiala tröskeln, där allting bara handlar om intimitet, som förälskelsen verkligen ger sig till känna. Ett längre förhållande har goda utsikter.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Ett förhållande mellan en tvilling och en stenbock resultetar oftast i osämja, mycket beroende på deras olika syn på livets alla skeenden och vad som de själva anser viktigt inför framtiden. Tvillingen är ofta väldigt lekfull och impulsiv, vilket får den stadiga och rigida stenbocken att tycka att det är lite väl mycket lek. Även om stenbocken också tycker om att ha roligt vill den även ha en trygg vardag, och ser gärna att sin partner tänker på sin karriär och ekonomi på ett ansvarsfullt sätt. Ett förhållande mellan dem kan fungera, men de både kommer att behöva jobba på ganska bra. Det som de dock har gemensamt från början är att det passar varandra väldigt bra under täcket.

Kärleksindex: 6/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Även om det finns en väldigt stark attraktion mellan stenbocken och kräftan så har kärleken verkligen svårt för att spira mellan de båda. Stenbocken har oftast sin uppmärksamhet riktad mot så många olika saker att kräftan känner sig förbisedd, och stenbocken har svårt för att förstå vad det är som kräftan egentligen behöver. Under täcket kan de dock ha ett riktigt trevligt förhållande, så en kortare romans utan förbindelse kan fungera. Men något längre förhållande är det sällan vi får se mellan en stenbock och en kräfta.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

Lejonet och stenbocken har lite svårt för att passa bra ihop, då stenbocken ibland har en inställning till livet som lejonet anser är lite väl praktisk. Lejonet har en tendens att känna sig kvävd och tycker att stenbocken är lite för krävande. På samma sätt känner sig inte heller stenbocken särskilt bekväm med den livsstill som ofta omhuldas av lejonet, extravagansen och den överdrivna romantiken är ingenting som imponerar på stenbocken. På kort sikt kan det kanske bli ett intressant förhållande, men det är sällan ett lejon och en stenbock fungerar på lång sikt.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun och stenbocken har potential att fungera oerhört bra tillsammans. De har båda ett intellektuellt driv och är båda väldigt arbetsamma mot sina mål. Detta hjälper dem i den initiala förälskelsen då deras intellektuella matchning ofta gör att de kan öppna sig, och verkligen hänge sig till den intimitet som då uppstår. Den första tiden mellan en jungfru och en stenbock brukar vara alldeles fantastisk. Det finns dock en risk att den mattar av, och det är om stenbocken låter sina andra intressen ta för stor plats. Väl över den viktiga första fasen finns stora möjligheter för ett långt, tryggt och fantastiskt förhållande.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Stenbocken passar med Vågen (23/9 - 22/10)

Stenbocken och vågen har ofta ganska svårt att acceptera varandras egenheter. De har båda sina särskilda områden där de är lättsamma, som t.ex. krockar vågens syn på ekonomi ofta med stenbockens sparsamhet. Stenbocken vill gärna ha uppmärksamhet och göra saker tillsammans, medan vågen tycker om att roa sig mycket på egen hand. Ofta kan sådant te sig som ett resultat av att andra saker i förhållandet inte riktigt fungerar som man önskar, det är då man får avvikelser som dessa. Kortvarigt kan en romans flamma upp och bli intressant, men i det långa loppet går det sällan bra för par som består av en stenbock och en våg.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

Stenbocken och skorpionen passar förvånansvärt bra ihop, det finns en slags harmoni bland deras lite mer negativa egenskaper som gör att de kompletterar varandra bra. Skorpionen är väldigt svartsjuk av sig och kan ibland uppfattas som ägandefixerad, men detta tas mest emot positivt av stenbocken som i många avseenden är trygghetsberoende. De passar även varandra bra innanför sovrummets stängda dörrar, då de båda är väldigt förtjusta i det som hör intimitet till. Både som en kortare romans och ett längre förhållande är en relation mellan en skorpion och en stenbock ett vinnande koncept.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Stenbocken passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Stenbocken och skytten har svårt för att samsas som par. Skytten är alldeles för rättfram för stenbocken, som har lätt för att känna sig förolämpad och förbisedd av skyttens brutala ärlighet. Skyttens impulsivitet som ofta utmynnar i stundvis onödiga inköp stör den noggrannt planerande stenbocken, som gärna håller i pengarna. Varken kortare romanser eller längre förhållanden brukar fungera mellan en skytt och en stenbock.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning