Stjärntecknet Jungfrun - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Jungfrun är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 23 augusti till 22 september hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Jungfrun kan du läsa allt om Jungfrun. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Jungfru är som person och vilka andra stjärntecken som Jungfrun passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Jungfrun samt tips om fina smycken som passar de som är Jungfruar. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Jungfrun. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Jungfrun.

Illustration av stjärntecknet Jungfrun

Illustration av stjärntecknet Jungfrun

Allt om stjärntecknet jungfrun

Jungfrun är känd för att alltid arbeta hårt oavsett vad det gäller och de gör allt med en extrem noggrannhet. De har en enorm känsla för detaljer som ibland kan gå lite över styr. Ibland blir de alltför pedantiska och snöar in på små detaljer när de egentligen borde se helheten. Som jungfru är du dessutom väldigt analytisk och bra på att organisera saker. Dock är jungfrun ingen som måste stå i centrum utan nöjer sig med att arbeta bakom kulisserna. De behöver inte heller få någon cred för sitt hårda arbete utan verkar i det tysta. De ställer höga krav både på sig själva och på alla runt omkring dem och blir väldigt fokuserade på sin uppgift. En jungfru är dessutom väldigt plikttrogen, älskar rutiner och förväntar sig att alla ska komma i tid. Om du motsvarar en jungfrus förväntningar kommer de att vara väldigt hjälpsamma och ge dig mycket tid i gengäld.

Känslig men reserverad på ytan

Jungfrun är väldigt känslig men även reserverad på ytan. Det är vanligt att de oroar sig för att inte vara bra nog i omgivningens ögon, vilket betyder att de behöver stöd och uppmuntran. Dock är jungfrun en väldigt bra vän som aldrig tvekar att ställa upp när det verkligen gäller. Kommer du väl bakom den något kalla och hårda fasaden kommer du märka att jungfrun har ett väldigt stort hjärta. En jungfru tror sig normalt veta bäst för personer i sin omgivning, vilket kan uppfattas på fel sätt. Som person kan du alltså uppfatta en jungfru som lite oförstående och intolerant men de har som oftast goda intentioner. De vill bara hjälpa och visa sin omtänksamhet.

Väldigt intresserade av stil och inredning

Jungfrun är känd för att vara väldigt stilsäker och det är något som syns både när det kommer till kläder och heminredning. De är också väldigt intresserade av mode och inredning och lägger ner mycket tid på att göra ett gott intryck. Jungfrun är en sådan som vänder blickar på stan och som allt som oftast ser väldigt bra ut.

När det kommer till kärlek kan det vara svårt för jungfrun då de är ganska blyga och inte så öppna med sina känslor. Det kan alltså vara krångligt att hitta en partner. Men när väl kärleken slår till är jungfrun en trogen partner som gör allt för den som de älskar. De kämpar in i det sista för att hålla förhållandet vid liv.

Bra egenskaper hos Jungfrun

 • Är väldigt effektivt och praktiskt lagd
 • Är alltid välklädd och prydlig
 • Upplevs av de flesta som rolig och charmerande
 • Är väldigt omsorgsfull och pålitlig
 • Mycket intelligent och bra på att analysera sin omgivning
 • Väldigt mån om sin hälsa

Sämre egenskaper hos Jungfrun

 • Upplevs ofta som pedantisk och som en perfektionist
 • Kan ibland vara hypokondrisk och ängslig kring sitt mående
 • Är ofta överkritisk kring andras göromål
 • Kan bli gnällig när det uppstår motgångar
 • Spelar ofta svårfångad och agerar avvisande

Snabba fakta om Jungfrun

Tidsperiod
23 augusti - 22 september
Latinskt namn
Virgo
Jungfruns styrkor
Analytisk förmåga, intelligens och öga för detaljer
Jungfruns svagheter
Överkritisk med feghetstendenser
Jungfruns livsbehov
Att känna sig produktiv och till nytta
Jungfruns grundattityd till livet
Föränderlig
Jungfruns bästa kroppsdel
Magen
Jungfruns bästa veckodag
Onsdag
Jungfruns bästa färg
Grön
Jungfruns metall
Nickel
Jungfruns ädelsten
Onyx
Styrande himlakropp
Merkurius
Jungfruns element
Jord (negativ - introvert - feminin)
Yrken som passar Jungfrun
Yrken där det krävs att man är noggrann och analyserande, såsom ekonom, revisor eller lärare

Smycken och presenter till en Jungfru

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Jungfrun har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken jungfrun smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken jungfrun här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken jungfrun här.

Hur Jungfrun passar med andra stjärntecken

Hur Jungfrun passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Jungfrun och stenbocken har potential att fungera oerhört bra tillsammans. De har båda ett intellektuellt driv och är båda väldigt arbetsamma mot sina mål. Detta hjälper dem i den initiala förälskelsen då deras intellektuella matchning ofta gör att de kan öppna sig, och verkligen hänge sig till den intimitet som då uppstår. Den första tiden mellan en jungfru och en stenbock brukar vara alldeles fantastisk. Det finns dock en risk att den mattar av, och det är om stenbocken låter sina andra intressen ta för stor plats. Väl över den viktiga första fasen finns stora möjligheter för ett långt, tryggt och fantastiskt förhållande.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Jungfrun passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

På papperet skulle man kunna tro att en jungfru och en vattuman är ett perfect match. Men det största problemet för de båda är när det kommer till intimitet. Vattumannen tenderar att vara mer excentrisk än jungfrun, som i många fall kan ses som både pryd och trångsynt. Även om det kanske inte borde vara avgörande, eftersom de båda har en förkärlek för intellektuell stimulans snarare än kroppslig, så är det ändå en sådan faktor som i sig blir avgörande. Det hela mynnar ut i en ond spiral där jungfrun inte tycker att vattumannen ger den uppmärksamhet som förväntas och vice versa, fast på helt olika plan. Relationer mellan jungfrun och vattumannen blir sällan långvariga.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna och jungfrun är på många sätt varandras motpol när det kommer till kärlek och relationer. Fiskarna är enormt lustfylld och ser kärleken och samlivet som en grundbult i ett förhållande, medan jungfrun ser till tryggheten och den intellektuella stiumlansen. När fiskarna närmar sig jungfrun på sitt passionerade sätt blir det lätt så att jungfrun ryggar bort och snarare blir avskräkt än tänd. Och även om jungfrun släpper sina tyglar så brukar en romans mellan en fisk och en jungfru sällan bli särskilt långlivad.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren och jungfrun är som personer ganska olika, framför allt när det kommer till samspelet mellan två personer rent förhållandemässigt. Men även kring sådant som sker under täcket. En vädur är ofta väldigt djärva och öppna för att prova allsköns olika saker, medan en jungru ofta är lite mer blyg och försynt, nästan trevande. Även om jungfrun också kan släppa loss, vilket ofta händer en bit in i ett förhållande när tilliten har vuxit, kan det vara svårt för ett förhållande mellan de båda att komma så långt. En kort romans kan vara givande, men det är det som kommer längre fram som är mest intressant för dessa två. Det viktigaste är att väduren finner sig i att behöva ta ett steg tillbaka under en period.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Mellan en jungru och en oxe finns mycket goda utsikter för ett lyckat långvarigt förhållande, korta romanser är dock ingenting för dessa två olikheter. För olikheter är just vad de är, men som man säger brukar ju faktiskt olikheter attrahera varandra. I just detta fall behöver dock olikheterna även tid för att förhållandet verkligen skall blomma ut, men när det väl gör det - wow! Oxen har ofta ett större behov än jungfrun när det kommer till både uppmärksamhet och i sänghalmen, och risken finns att jungfrun kan tycka att oxen är lite väl fixerad vid sådant som brukar hända under täcket. De har dock en tendens att finna en gemensam våglängd, vilket då resulterar i ett väldigt fint förhållande som har potential att vara länge.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Det är sällan det uppstår någon riktigt kärlek mellan en tvilling och en jungfru. Jungfrun upplever oftast tvillingen som väldigt barnslig och omogen, på grund av sin praktiska sidan. Tvillingen å andra sidan upplever jungfrun som alldeles för rigid och tråkig. Jungfrun brukar sällan ha det tålamod som krävs för att hantera en tvilling, och ett förhållande brukar oftast raseras av bråk som generellt sett inbleds av jungfrun. Varken på kort eller lång sikt brukar det fungera mellan en jungfru och en tvilling.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Jungfrun med sin något reserverade uppsyn passar som handen i handsken när det gäller den känsliga kräftan. Kräftan uppskattar verkligen jungfruns temperament, och det är väldigt sällan som de ryker ihop om småsaker. Att de båda är ganska blyga och tillbakadragna gör att de trivs i varandras närhet. Det enda de kanske har emot sig är att ingen riktigt har förmåga att ta initiativet när det gäller det intima, men på sikt är detta någonting som oftast jämnar ut sig då de båda verkar uppskatta en något lugnare atmosfär även här.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Jungfrun passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

Mellan ett lejon och en jungfru finns det väldigt stora risker för krockar. Lejon är oftast väldigt dominanta av sig, vilket är någonting som jungfruar sällan uppskattar. Lejonet ser ofta jungfrun som alldeles för konservativ och i lejonets ögon, gammeldags. Medan jungfrun tycker att lejonet brer på alldeles för mycket med alla sina superlativ. Kritik mellan de båda brukar uppstå ganska snabbt. Vilket är någonting som jungfrun brukar ta ganska lugnt och metodiskt, medan lejonet kan bli ursinnigt och blir väldigt arg. På kort sikt kan det bli en het affär om jungfrun ger sig hän ett tag, men på lång sikt finns oftast inte mycket att hoppas på.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Jungfrun

En relation mellan två jungfruar brukar kunna bli ganska bra, så länge de båda inte låter kärleken mellan varandra komma i skymundan. Detta då de båda har den inställningen att vänskap är det viktigtaste i en relation. Jungfrun har en tendens att vara något reserverad när det kommer till initimitet, så det kan komma att bli en utmaning. Men om de bara kan komma förbi den kunskapen, och ta sig till nästa nivå i sitt samspel bortom vänskapen, så kan det bli en oerhört lyckad relation. Att två jungfruar skulle kunna ha en kort romans är väldigt ovanligt, men om de håller i förhållandet och lyssnar på varandra finns stora möjligheter till en livslång kärlek.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Vågen (23/9 - 22/10)

En relation mellan en våg och en jungfru brukar inte fortlöpa på ett positivt sätt. Vågen känner sig ofta kritiserad av jungfrun, och i sitt försök att visa sin kärlek för jungfrun riskerar vågen att bli oerhört sårad. Den analyserande sidan hos jungfrun passar inte vågens bräckliga självkänsla. En kärleksaffär mellan en våg och en jungfru brukar tyvärr sluta i misär.

Kärleksindex: 4/10

❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

Till en början kan skorpioner och jungfruar uppleva att de har väldigt många gemensamma intressen. Men när det gäller intimitet kan det vara svårt att få de båda att passa bra ihop, jungfrun är mycket mer reserverad än skorpionen som inte alls är blyg för att släppa loss. Jungfrun kan svara på skorpionens hetsiga temperament med pikar och ironi, vilket inte alltid tas på bästa sätt av skorpionen. Om de kan komma över detta och hitta en gemensam mellanväg även när det gäller intimitet, så har ett förhållande goda chanser att bli väldigt trevligt och långvarigt.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍

Hur Jungfrun passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Skytten och jungfrun passar tyvärr inte alls bra ihop som ett par. Jungfrun har ett inneboende behov av trygghet och kan upplevas som väldigt blyg och timid, vilket inte alls uppskattas av skytten som har en väldigt lättsinnig syn på kärlek och samliv. Skytten kan snabbt börja känna sig otålig och uttråkad, och har svårt för att ge jungfrun den tid som behövs för att även jungfrun skall kunna öppna upp sig vad gäller intimitet. Förhållanden mellan jungfruar och skyttar brukar tyvärr inte alls fungera, varken kort- eller långsiktigt.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
Kommentarer


#1   Marie   2021-08-18 07:52  
Ni påstår att Jungfrun och Skytten inte alls passar ihop andra påstår det motsatta.
Vi trivs jättebra med varandra. Erat påstående kan få negativa effekter, som att man börjar tvivla på sitt förhållande.

#2   Kerstin   2021-08-18 08:13  
Hej Marie!

Tack för din kommentar! Vad glad jag blir över att ni som Jungfru och Skytt verkar trivas bra med varandra! ❤️

Generellt sett brukar man säga att Skytten och Jungfrun inte passar så bra ihop, pga. de egenskaper som ofta eller ibland krockar med varandra. Men detta betyder inte att de aldrig kan passa bra ihop, för människor är ju aldrig stöpta efter exakt samma form - utan formas av många andra saker utöver de basala egenskaper man kan härleda till stjärntecknet. Kärleksindex (eller hur bra två stjärntecken passar ihop) bör därför inte ses som ett facit att leva efter, utan mer som en utgångspunkt eller grundförutsättning, som inte alls är oövervinnerlig om man lyckas träffa rätt!

Med vänlig hälsning,
Kerstin

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning