Stjärntecknet Lejonet - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Lejonet är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 23 juli till 22 augusti hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Lejonet kan du läsa allt om Lejonet. Vi går till exempel igenom i detalj hur ett Lejon är som person och vilka andra stjärntecken som Lejonet passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Lejonet samt tips om fina smycken som passar de som är Lejon. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Lejonet. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Lejonet.

Illustration av stjärntecknet Lejonet

Illustration av stjärntecknet Lejonet

Allt om stjärntecknet lejonet

Lejonet är synonymt med solen och det är verkligen personer som älskar uppmärksamhet och att stå i centrum. De är dessutom lekfulla och väldigt dramatiska. När lejonet är i farten slås det på stort så det är verkligen personer som är roliga att ha med sig på fester. De älskar dessutom allt som har med lyx och flärd att göra, blygsamhet finns inte på kartan. Lejonet är även känt för att ha en väldigt stark personlighet och tar gärna ledarrollen i olika situationer. De har ett enormt stort självförtroende och är inte rädda för att framhäva sin egen förträfflighet. Det kan faktiskt gränsa till storhetsvansinne vilket är bra att vara uppmärksam på om du är i sällskap med ett lejon. Någonting annat som kännetecknar ett lejon är att de är ganska fåfänga och har inga problem att ta emot lite smicker.

En naturlig ledare

Som vi nämnde i början av texten är lejonet en personlighet som gärna tar täten i olika projekt men de gillar dock inte och gräva ner sig i detaljer. Det kan bli hårda konflikter då de har ett starkt kontrollbehov och ogärna lämnar plats till någon annan i ett team. De är inte heller duktiga på att erkänna att de har fel vilket kan orsaka ännu mer osämja. Så länge lejonet får stå i centrum så kommer denne att vara både generös och kärleksfull. Denne har inte heller något emot att låna ut pengar eller sin tid under dessa omständigheter. Lejonet vill också gärna bestämma och få sin vilja igenom, annars kommer denne bli svår att ha att göra med.

Passionerad och rolig att ha att göra med

Med ett lejon omkring dig blir livet till en fest. Ett lejon är både passionerad, rolig och underhållande. De älskar livet och allt som har med glitter och glamour att göra. De roar sig gärna med fina middagar, trevliga fester, resor och allt vad det nu kan vara, förutsatt att ekonomin tillåter så klart. Ett lejon kan snabbt bli frustrerad och irriterad om denne märker att man inte kan köpa allt som man vill ha. Dock är lejonet otroligt givmild mot sin partner och fullkomligt överöser denne både med kärlek och prylar. En mer hängiven partner får man leta länge efter. Dock förväntar sig lejonet att sin partner ska visa uppskattning för dessa gester, annars kan det snabbt gå ut för. Ett lejon passar i alla former av chefspositioner på grund av sin starka personlighet.

Bra egenskaper hos Lejonet

 • Är väldigt generös och storsint
 • Mycket entusiastisk som person
 • Tycker om att skapande och uttrycka sig
 • Väldigt charmig och utåtriktad
 • Kärleksfull och trofast som partner
 • Mycket viljestark och har stark framåtanda
 • Alltid positiv gentemot andra

Sämre egenskaper hos Lejonet

 • Kan vara för fixerad vid sina åsikter
 • Upplevs ibland som arrogant och högfärdig
 • Har en tendens att vilja bestämma och stå i centrum
 • Kan upplevas som svartsjuk och krävande
 • Behöver ständigt känna sig beundrad
 • Kan ibland vara nedlåtande mot andra
 • Upplevs ibland som maktgalen och egenkär

Snabba fakta om Lejonet

Tidsperiod
23 juli - 22 augusti
Latinskt namn
Leo
Lejonets styrkor
Självförtroende, generositet och kreativitet
Lejonets svagheter
Kan upplevas arrogant och fåfäng
Lejonets livsbehov
Att bli beundrad av andra
Lejonets grundattityd till livet
Fast
Lejonets bästa kroppsdel
Ryggen
Lejonets bästa veckodag
Söndag
Lejonets bästa färg
Gul
Lejonets metall
Guld
Lejonets ädelsten
Rubin
Styrande himlakropp
Solen
Lejonets element
Eld (positiv - extrovert - maskulin)
Yrken som passar Lejonet
Yrken där ledarskap är viktigt, t.ex. som regissör eller som plats-/personalchef

Smycken och presenter till ett Lejon

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Lejonet har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken lejonet smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken lejonet här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken lejonet här.

Hur Lejonet passar med andra stjärntecken

Hur Lejonet passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Lejonet och stenbocken har lite svårt för att passa bra ihop, då stenbocken ibland har en inställning till livet som lejonet anser är lite väl praktisk. Lejonet har en tendens att känna sig kvävd och tycker att stenbocken är lite för krävande. På samma sätt känner sig inte heller stenbocken särskilt bekväm med den livsstill som ofta omhuldas av lejonet, extravagansen och den överdrivna romantiken är ingenting som imponerar på stenbocken. På kort sikt kan det kanske bli ett intressant förhållande, men det är sällan ett lejon och en stenbock fungerar på lång sikt.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Lejonet passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

Ett lejon och en vattuman kan ibland överaskas över hur bra de verkar passa ihop initialt, framför allt när det kommer till intimitet och de där första starka känslorna av förälskelse. Detta kan dock snabbt raseras då vattumannen har ett inneboende behov av att kommentera saker, stora som små och positiva som negativa. Detta uppskatas inte alltid av lejonet som kan känna sig förnärmad av att höra saker som förvisso är sant, men som kan upplevas som förolämpande. Som en kortvarit relation fungerar de garanterat bra ihop, men över sikt kan det bli svårt att få förhållandet att fungera på ett bra sätt.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Lejonet passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Till en början kan lejonet och fiskarna ha en riktigt eldig och het inledande relation, men förhållanden mellan lejon och fiskar brukar oftast sluta i missunsamhet och osämja. Detta då både fiskarna och lejonet gärna vill överösas av kärlek, men tillsammans med varandra har väldigt svårt för att ge detsamma tillbaka. Som resultat förblir kärleken osagd, och ingen vet egentligen hur den andra verkligen känner. På sikt är det sällan ett förhållande mellan ett lejon och en fisk lyckas.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Lejonet passar med Väduren (21/3 - 19/4)

En relation mellan ett lejon och en vädur har väldigt goda förutsättningar att lyckas på lång sikt, men även på kort sikt. Väduren är väldigt aggressiv av sig, samtidigt som lejonet är väldigt utåtriktad och bestämd och inte är rädd för att säga det den känner och tycker. Framför allt brukar det bli väldigt eldigt i sänghalmen. Men det är även här det skulle kunna uppstå sprickor, detta då lejon ibland kan vara lite osäkra när det kommer till sin prestation. Som vädur kan det då vara klokt att tänka på detta och inte vara blyg för att ge beröm och positiv feedback.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Lejonet passar med Oxen (20/4 - 21/5)

En kärleksaffär mellan ett lejon och en oxe brukar ofta inte sluta på ett särskilt bra sätt. Deras personligheter har en tendens att krocka, då oxen ofta kan uppleva lejonet som alltför grandios och självcentrerade attityd. Det hela krockar då oxen gärna vill påpeka detta för lejonet. En oxe har ofta även svårt att ge ett lejon den uppmärksamhet den vill ha, och brukar känna en saknad efter uppmärksamhet från lejonet. Ett förhållande mellan de båda brukar ofta bli för besvärligt att hantera för de båda, och har inte goda framtidsutsikter. Inte heller brukar korta förhållanden mellan lejon och oxar vara någonting som det slår gnistor om.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Lejonet passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Den kärlek som kan uppstå mellan ett lejon och en tvilling är verkligen någonting som kan bli långvarigt. Lejonet är ofta väldigt duktigt på att läsa av tvillingen och visa sin uppskattning och tillgivenhet. Tvillingen å sin sida är väldigt påhittiga och inte rädd för att visa sin egen tillgivenhet på ett sätt som lejonet sällan väntar sig. De brukar kunna ha väldigt kul ihop och drar sig inte för att söka spänningen tillsammans. Ett förhållande mellan de båda har väldigt stor potential både när det gäller långvariga förhållande och korta romanser.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Lejonet passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Lejonet och kräftan är verkligen ett exempel på några som kan lyckas bilda ett väldigt fint och långvarigt förhållande. Kräftan är känslig och osäker, vilket lejonet kompletterar med sin nästan överdrivna förmåga att överösa kräftan med kärlek, uppskattning och omhet. Eftersom kräftan verkligen uppskattar denna översvämning av kärlek brukar denne inte vara sen att återgälda detta genom att visa sin uppskattning genom smicker och intimitet, vilket är precis det lejonet behöver och vill känna och få av sin partner. På kort sikt kan ett förhållande mellan ett lejon och en kräfta bli väldigt passionerat, och på lång sikt kan det bli en livslång kärlekshistoria.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Lejonet passar med Lejonet

Ett förhållande mellan två lejon brukar ofta fungera väldigt bra, framför allt då de båda har samma inställning när det gäller intimitet. Det som gör att det kan bli lite knepigt är att de båda ibland kan vara lite väl självcentrerade och egotrippade, men så länge de hjälper varandra att glänsa och få stå i rampljuset så kan förhållandet hålla sig oerhört harmoniskt. Att det är viktigt att dela med sig är någonting de båda bör lära sig ganska tidigt i förhållandet om de vill att det skall fungera på lång sikt. Om det är frågan om en kortare romans så finns det nästan inga tvivel om att det kommer att bli en het historia mellan två lejon.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍

Hur Lejonet passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

Mellan ett lejon och en jungfru finns det väldigt stora risker för krockar. Lejon är oftast väldigt dominanta av sig, vilket är någonting som jungfruar sällan uppskattar. Lejonet ser ofta jungfrun som alldeles för konservativ och i lejonets ögon, gammeldags. Medan jungfrun tycker att lejonet brer på alldeles för mycket med alla sina superlativ. Kritik mellan de båda brukar uppstå ganska snabbt. Vilket är någonting som jungfrun brukar ta ganska lugnt och metodiskt, medan lejonet kan bli ursinnigt och blir väldigt arg. På kort sikt kan det bli en het affär om jungfrun ger sig hän ett tag, men på lång sikt finns oftast inte mycket att hoppas på.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Lejonet passar med Vågen (23/9 - 22/10)

I ett förhållande mellan en våg och ett lejon finns stora möjligheter för framgång. Framför allt om vågen låter sig uppmuntras av lejonet och ger sig hän vad gäller det kroppsliga och intimiteten. Chansen finns att vågen verkligen blommar upp och tar till sig av lejonets passion. Samtidigt är det viktigt för lejonet att även ta till sig av det som vågen har att erbjuda, och inte ta åt sig av vågens uppriktighet och reagera så som det brukar. Här kan det även vara klokt för vågen att tänka till och inse att lejonet kanske inte bara vill ha konstruktiv kritik, utan även beröm. Ett längre förhållande kan bli riktigt bra så länge de båda ser efter sin partners behov.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Lejonet passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

Att blanda ihop ett lejon och en skorpion i ett förhållande kan vara som att ge sig ut på en lång och farlig resa. De är båda oerhört passionerade och kompletterar varandra väldigt bra när det kommer till intimiteten, de vill helt enkelt samma saker. Men de har även båda två en väldigt kort stubin och reagerar inte alltid särskilt bra på kritik, även om den är konstruktiv. För att det skall fungera måste de båda inse att en sårad stolthet bara är i vägen, men kanske även att man kanske inte behöver vara hur ärlig som helst i alla tillfällen. Det är även viktigt att se till den svartsjuka som troligtvis kommer att blossa upp, hos båda. Den behöver kvävas. Lyckas man bara med det kan ett förhållande mellan ett lejon och en skorpion verkligen bli en härlig resa för livet.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Lejonet passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Här snackar vi en kombination som har potential att slå gnistor som når ända till månen. Både lejonet och skytten älskar äventyr och har en tendens att verkligen inspirera varandra. De är båda också lika passionerade och förtjusta i intimitet, och passar därför varandra som handen i handsken när det kommer till sänghalmen. Den lojalitet som oftast uppstår mellan dem är vacker att se på som utomstående, och många brukar bli avundsjuka på det som en skytt och ett lejon har tillsammans. Förutsikterna för att ett förhållande mellan ett lejon och en skytt kommer att bli fantastiskt är enormt stora, både på kort och lång sikt.

Kärleksindex: 10/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning