Stjärntecknet Väduren - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Väduren är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 21 mars till 19 april hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Väduren kan du läsa allt om Väduren. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Vädur är som person och vilka andra stjärntecken som Väduren passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Väduren samt tips om fina smycken som passar de som är Vädurar. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Väduren. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Väduren.

Illustration av stjärntecknet Väduren

Illustration av stjärntecknet Väduren

Allt om stjärntecknet väduren

Väduren räknas som det första stjärntecknet och kontrolleras av mars. Det står också för födelsen och därför påminner väduren mycket om ett barn i sin personlighet. De är väldigt individualistiska och nyfikna samt har ett hetsigt temperament. Dock hyser de inte agg eller är långsinta på något sätt, vilket är positivt. Väduren har en väldigt stark vilja men de har svårt att hålla sig till en sak. De skiftar intressen och begär mest hela tiden. De trivs som allra bäst när de får stå i centrum och leda en grupp människor. De kommer gärna med idéer om hur saker och ting ska skötas. Väduren blir ofta rastlös och vill alltid ha saker att göra. Det värsta för dem är när vardagen bara rullar på i samma lunk och det inte händer något ovanligt eller spännande. De behöver utmaningar och tävlingar för att vara nöjda med tillvaron.

Alltid en massa spännande projekt på gång

Väduren har alltid en massa bollar i luften och tar på sig det ena projektet efter det andra. Allt ska gå fort och de är väldigt entusiastiska generellt i livet. De vill sköta allt på egen hand och ser sig själva som chefer över alla sina projekt. De har väldigt svårt att ta order från andra och vill inte hamna i en situation som de inte kan styra. Väduren är också otroligt tävlingsinriktad och att komma tvåa är det värsta som kan hända. De ser sig alltid som en vinnare och vill ha kontroll över varje situation. Det ska vara på vädurens sätt eller inte alls för att säga det på ett enklare sätt.

Positiva sidor hos väduren

Det som verkligen är positivt med väduren är att de är väldigt trevliga och glada människor att ha omkring sig. De kan verkligen peppa och motivera andra på ett väldigt bra sätt. De tvekar inte att samla ihop ett gäng och hitta på någonting kul. Det som är negativt med väduren är att de inte har så bra tålamod, vilket kan ses på fel sätt av andra. Människor kan oftast uppfatta väduren som väldigt hänsynslös men det ligger inget illa menat bakom det. De är bara väldigt livliga av naturen.

Eftersom väduren är väldigt entusiastisk är de roliga att ha som partner och de tvekar inte för att vara romantiska i sina förhållanden. Dock blir de lätt rastlösa även i sina förhållanden och kan ha svårt för längre relationer.

Bra egenskaper hos Väduren

 • Har lätt för att visa ömhet
 • Flitig och effektiv, både på jobbet och hemma
 • Är frispråkig och modig
 • Älskar utmaningar och äventyr
 • Är en person man sällan har det tråkigt tillsammans med
 • Är utåtriktad, energisk och ivrig
 • Väldigt passionerad och upplevs ofta som attraktiv
 • Väldigt självsäker och entusiastisk

Sämre egenskaper hos Väduren

 • Kan upplevas som dominerande och okänslig
 • Har en tendens att se till sig själv i första hand
 • Har lätt för att bryta löften
 • Är ibland lättretlig och kan gå igång på alla cylindrar
 • Upplevs ofta som självisk
 • Har lätt för att bli uttråkad och dåligt tålamod
 • Tar ibland stora risker och är våghalsig

Snabba fakta om Väduren

Tidsperiod
21 mars - 19 april
Latinskt namn
Aries
Vädurens styrkor
Fysisk styrka, mod och ärlighet
Vädurens svagheter
Impulsivitet, stress och aggression
Vädurens livsbehov
Att vara med om action
Vädurens grundattityd till livet
Ledande
Vädurens bästa kroppsdel
Huvudet
Vädurens bästa veckodag
Tisdag
Vädurens bästa färg
Röd
Vädurens metall
Järn
Vädurens ädelsten
Diamant
Styrande himlakropp
Mars
Vädurens element
Eld (positiv - extrovert - maskulin)
Yrken som passar Väduren
Utmanande yrken som exempelvis läkare, psykolog, militär och ingenjör

Smycken och presenter till en Vädur

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Väduren har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken väduren smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken väduren här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken väduren här.

Hur Väduren passar med andra stjärntecken

Hur Väduren passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Detta är ett exempel på en kärlekskombination som till en början kan verka vara en väldigt dålig matchning, men som sedan visar sig kunna bli kärlek för livet. Stenbocken är som person ganska återhållsam och kan ofta uppfattas som pryd, medan väduren är väldigt framåt och vill prova nya saker både i och utanför sängen. Men grejen är att under ytan så finns väldigt starka drifter hos stenbocken, vilket väduren har goda möjligheter att väcka liv i med hjälp av sin entusiasm och uppfinningsrikedom. Om de båda visar tålamod och låter förhållandet växa i en sådan takt som passar de båda finns inte mycket som kan stoppa dessa två turturduvor. Med det sagt är korta romanser är ingenting för dessa två, då det behövs tid för passionen att uppstå.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Väduren passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

Ett förhållande mellan en vattuman och en vädur har goda framtidsutsikter. Detta trots att vattumannen ofta kan uppfattas som ganska passiv och känslig, i jämförelse med vädurens dominanta och orädda yttre. Grejen är den att vattumannen ofta har en undangömd ådra som kan matcha vädurens energi och nyfikenhet, inte minst när det kommer till det intima samspelet mellan par. Det som krävs är ömsesidig hänsyn från de båda, och ett uns av finkänslighet från väduren. Detta kan leda till ett väldigt lyckat långvarigt förhållande som tillåter båda parter att växa. Men om det är en kort romans som ligger under luppen är inte det helt fel heller, då denna vetskap kan vara en sådan sak som gör att vattumannen släpper loss lite extra.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Väduren passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna och väduren är en väldigt lyckad matching när det kommer till kärlek, både när det handlar om kortvariga romanser och när det handlar om långa förhållanden. Väduren är som bekant väldigt framåt när det kommer till sängkammaren, detta kompletteras på ett ypperligt sätt av fiskarnas livliga fantasi. Fiskarna är vanligtvis väldigt blyg och timid, men väduren kan verkligen locka fram den djuriska sidan. Detta får även effekter i samspelet med andra människor, de har en förmåga att lyfta varandra på ett sätt som få andra har möjlighet att göra.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Väduren passar med Väduren

I en relation mellan två vädurar kommer det att uppstå konkurrens, och risken är även att det lätt uppstår konflikter. Vädurar är kända för att vilja ha kontroll, både i sängen och utanför sängen. Detta kan givetvis ge upphov till ganska heta nätter, och till en början kan en relation mellan två vädurar se väldigt lovande ut. Men det har ofta en tendens att urarta och leda till osämja och bråk. Lägre förhållanden kan dock fungera, även om de är relativt sällsynta, det gäller bara att ta sig igenom den period av konflikter som garanterat kommer att uppstå. Kortare romanser mellan två vädurar är dock en riktigt pulshöjare, och kan för många vädurar bli ett minne för livet.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Väduren passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Vädurar och oxar som matchar kan bli antingen hur bra som helst, eller ett fiasko. Mycket hänger på de två stjärntecknenas naturliga olikheter, oxen är ganska försiktig och lite blyg medan väduren är entusiastisk och väldigt ivrig att få saker att hända. I sängkammaren kan det bli riktigt bra om den passiva parten ger sig hän, och vågar göra någonting impulsivt. För att ett längre förhållande skall fungera behöver båda ha ett öppet sinne och acceptera den andres önskningar och viljor att kanske ta det lite långsammare, eller snabbare. Kortare romanser kan fungera okej, men kraschar oftast innan det börjar bli intressant.

Kärleksindex: 6/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍

Hur Väduren passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

En relation mellan en tvilling och en vädur har potential att bli någonting episkt. Båda två tenderar att vara väldigt uppfinningsrika, inte bara i vardagslivet utan även innanför sovrumments stängda dörr. Vädurar vill ofta vara den som är dominant, men har ibland ganska begränsad kreativitet. Det är här som tvillingen kommer in med sina ganska ofta fantastiska idéer, och även sin brist på hämningar. Det hela kan leda till en kavalkad av nya upptäckter som kan leda till en djupare och djupare relation. Dock bara så länge väduren klarar av att matcha tvillingens kreativitet, annars finns risken att tvillingen söker utlopp för detta på annat håll. Allt som allt är denna kombination verkligen upplagd för både en bra kortare romans och ett trevligt längre förhållande.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Väduren passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Eftersom både kräftan och väduren är väldigt passionerade som personer kan det till en början uppstå en oerhört stark dragkraft mellan de båda. Efter ett tag brukar det dock uppstå viss friktion, då väduren ibland är lite mer våghalsig samtidigt som kräftan har en tendens att låta sin åsikt vädras väldigt ofta. Detta är anledningen till varför en kräfta tillsammans med en vädur oftast resulterar i en kort men väldigt intensiv romans. Längre förhållanden har en tendens att braka samman ganska ordentligt.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Väduren passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

En relation mellan ett lejon och en vädur har väldigt goda förutsättningar att lyckas på lång sikt, men även på kort sikt. Väduren är väldigt aggressiv av sig, samtidigt som lejonet är väldigt utåtriktad och bestämd och inte är rädd för att säga det den känner och tycker. Framför allt brukar det bli väldigt eldigt i sänghalmen. Men det är även här det skulle kunna uppstå sprickor, detta då lejon ibland kan vara lite osäkra när det kommer till sin prestation. Som vädur kan det då vara klokt att tänka på detta och inte vara blyg för att ge beröm och positiv feedback.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Väduren passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

Väduren och jungfrun är som personer ganska olika, framför allt när det kommer till samspelet mellan två personer rent förhållandemässigt. Men även kring sådant som sker under täcket. En vädur är ofta väldigt djärva och öppna för att prova allsköns olika saker, medan en jungru ofta är lite mer blyg och försynt, nästan trevande. Även om jungfrun också kan släppa loss, vilket ofta händer en bit in i ett förhållande när tilliten har vuxit, kan det vara svårt för ett förhållande mellan de båda att komma så långt. En kort romans kan vara givande, men det är det som kommer längre fram som är mest intressant för dessa två. Det viktigaste är att väduren finner sig i att behöva ta ett steg tillbaka under en period.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Väduren passar med Vågen (23/9 - 22/10)

Det finns många saker som talar för ett förhållande mellan en vädur och en våg, men oftast brukar förhållanden mellan de båda utmynna i en kort med oerhört eldig romans. Både väduren och vågen är mycket förtjusta i det som händer bakom stängda dörrar, de vill vara på tu man hand både mycket och ofta. Efter en tid kan det dock uppstå friktion då väduren ofta är snäppet aggressivare, och vill mycket mer än vågen. Det är här det kan uppstå bråk och sprickor i relationen vilka kan bli svåra att reparera, då förhållandet allt som oftast inte har pågått länge nog för att sådana sprickor skall kunna läka av sig själv.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Väduren passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

En relation mellan en skorpion och en vädur är verkligen någonting som det kan slå gnistor om, åtminstone till en början. Väduren är extremt uppfinningsrik och våghalsig, vilket kompletteras oerhört bra av skorpionen med sin energi och passion. Deras inställning till hur ett förhållande skall inledas är verkligen i samklang, och många svettiga nätter kan uppstå som följd av detta. Där det ofta spricker dock är att väduren är väldigt självständig som person, vilket skorpionen med sitt svartsjukebeteende har svårt att acceptera. Skulle ett längre förhållande inledas finns det risk för att det blir en ordentlig resa som pendlar mellan oerhörd passion och kärlek, till ursinniga bråk. En kort och eldig romans är det bästa för dessa två.

Kärleksindex: 6/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍

Hur Väduren passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Väduren och skytten passar förvånansvärt bra tillsammans. Vädurar är ofta väldigt optimistiska och uppfinningsrika till naturen, vilket är en oerhörd bonus för skyttar som ofta har lätt för att bli nedstämda och bekymrade. Väduren lyfter skytten när måendet är som sämst, vilket skytten ser som en oerhört fin gåva och behandlar därefter. Där det kan uppstå problem är i sovrumets varma vrå, där skytten ofta strävar efter harmoni och lekfullhet medan väduren vill åt det råa djuriska. Om de kan komma överens här finns det väldigt goda förutsikter för deras framtid som par.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning