Stjärntecknet Skytten - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Skytten är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 23 november till 21 december hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Skytten kan du läsa allt om Skytten. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Skytt är som person och vilka andra stjärntecken som Skytten passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Skytten samt tips om fina smycken som passar de som är Skyttar. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Skytten. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Skytten.

Illustration av stjärntecknet Skytten

Illustration av stjärntecknet Skytten

Allt om stjärntecknet skytten

Det som kännetecknar stjärntecknet skytten är att de är väldigt aktiva samt älskar frihet. De känner också ett väldigt stort behov av att få säga vad de tycker i olika sammanhang. Som skytt är du ofta väldigt rastlös och behöver nya miljöer och utmaningar för att känna att du utvecklas. Det innebär också att det kan vara lite svårt att få en skytt att verkligen satsa på ett förhållande. En skytt trivs som allra bäst när ingen dag är den andra lik och de är inga personligheter som passar på ett vanligt kontorsjobb. Skyttar är alltid väldigt optimistiska och därför härliga personligheter att ha runt omkring sig.

Ärliga och rakt på sak

En skytt är alltid ärlig och säger vad de tycker i alla lägen. Dock kan det vara lite obekvämt för personer runt omkring dem då de kan bli lite väl öppna och gå rakt på sak. De menar dock inget illa men är inte alltid medvetna om att det som sägs kan såra andra människor. En skytt har väldigt svårt för att ljuga men kryddar gärna sina historier lite extra när de ska berätta något.

Som vi tidigare nämnde är skytten en stor älskare av frihet och sysselsätter sig med allt från träning till resor. De är även stora fans av naturen och särskilt skogen där de kan ta en härlig promenad och bara finnas till.

Väldigt underhållande människor att ha omkring sig

Något som kännetecknar skytten är att de är väldigt glada och älskar att vara underhållande. De träffar gärna nya människor och är väldigt sociala. De har dessutom en förmåga att inspirera andra och är väldigt generösa och öppna på alla sätt. När det kommer till förhållanden så är skytten en sådan person som älskar jakten och spänning i förhållandet. Även om de är i ett långvarigt förhållande så kommer de göra allt de kan för att bevara spänningen och romantiken. Om det inte finns någon krydda i förhållandet kommer skytten snabbt att bli uttråkad och se sig om efter andra alternativ. Är du i ett förhållande med en skytt kan du alltså räkna med mycket festligheter men du får också vara beredd på att din partner kan vara ganska så otaktisk. Det händer att en skytt säger raka saker som du kanske inte alls vill höra. Det är inte heller en bra idé att tro att din skytt ska binda sig utan denne kommer vilja ha ett förhållande på dennes villkor.

Bra egenskaper hos Skytten

 • Har generellt sett ett väldigt gott omdöme
 • Upplevs som optimistisk och positiv
 • Är alltid uppriktig och ärlig
 • Väldigt filosofisk och intellektuell
 • Älskar frihet och blir sällan svartsjuk
 • Tycker om att resa och uppleva naturen

Sämre egenskaper hos Skytten

 • Kan ibland vara överdrivet optimistisk
 • Upplevs ibland vara väldigt godtrogen
 • Är stundvis både klumpig och vårdslös
 • Kan ibland vara taktlös och säga sin åsikt vid fel tillfälle
 • Upplevs ibland lite för flirtig mot andra än sin partner
 • Har en tendens att vara oansvarig och rastlös
 • Har lätt för att överdriva

Snabba fakta om Skytten

Tidsperiod
23 november - 21 december
Latinskt namn
Sagittarius
Skyttens styrkor
Ärlig, generös och framåtseende
Skyttens svagheter
Överoptimism och slösaktighet
Skyttens livsbehov
Att kunna växa mentalt
Skyttens grundattityd till livet
Föränderlig
Skyttens bästa kroppsdel
Höfterna och låren
Skyttens bästa veckodag
Torsdag
Skyttens bästa färg
Lila
Skyttens metall
Tenn
Skyttens ädelsten
Topas
Styrande himlakropp
Jupiter & Neptunus
Skyttens element
Eld (positiv - extrovert - maskulin)
Yrken som passar Skytten
Yrken där intellektet utmanas, som t.ex. lärare, präst, författare eller jurist

Smycken och presenter till en Skytt

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Skytten har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken skytten smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken skytten här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken skytten här.

Hur Skytten passar med andra stjärntecken

Hur Skytten passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken och skytten har svårt för att samsas som par. Skytten är alldeles för rättfram för stenbocken, som har lätt för att känna sig förolämpad och förbisedd av skyttens brutala ärlighet. Skyttens impulsivitet som ofta utmynnar i stundvis onödiga inköp stör den noggrannt planerande stenbocken, som gärna håller i pengarna. Varken kortare romanser eller längre förhållanden brukar fungera mellan en skytt och en stenbock.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Skytten passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

Ett förhållande mellan en vattuman och en skytt kan bli en riktigt trevlig kärlekshistoria. Trots att båda är utåtgående och älskar äventyr och impulsivitet är ingen av dem särskilt svartsjuk. När det gäller relationer utanför dem själva så är det sällan någon av dem har några invändningar på vad den andre gör, vilket borgar för ett förhållande fyllt av förtroende. Likaså är båda väldigt fantasirika och äventyrliga i sänghalmen, vilket gör att den intima delen av förhållandet också brukar upplevas som fantastiskt. Skytten och vattumannen passar verkligen bra ihop när det gäller långa förhållanden, men även korta romanser mellan dem kan bli riktigt lyckade.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skytten passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Kombinationen skytt och en fisk brukar i princip alltid sluta på ett negativt sätt. Skytten är alltid sugen på äventyr och vill uppleva allt som går att uppleva, medan fisken inte vill annat än att skytten skall lugna ner sig och låta sig bli tämjd. Fisken vill så gärna känna sig trygg, medan skytten allt som oftast känner sig oerhört kvävd av den klängiga fisken. Varken en kortare romans eller ett längre förhållande brukar fungera mellan skytten och fisken.

Kärleksindex: 2/10

❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Skytten passar med Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren och skytten passar förvånansvärt bra tillsammans. Vädurar är ofta väldigt optimistiska och uppfinningsrika till naturen, vilket är en oerhörd bonus för skyttar som ofta har lätt för att bli nedstämda och bekymrade. Väduren lyfter skytten när måendet är som sämst, vilket skytten ser som en oerhört fin gåva och behandlar därefter. Där det kan uppstå problem är i sovrumets varma vrå, där skytten ofta strävar efter harmoni och lekfullhet medan väduren vill åt det råa djuriska. Om de kan komma överens här finns det väldigt goda förutsikter för deras framtid som par.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skytten passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Ett förhållande mellan en skytt och en oxe har potential att bli ett trevligt långvarigt förhållande, men deras personligheter kan ibland göra att det uppstår konflikter. Skytten är väldigt fri som person och har svårt för att binda och hänge sig, detta har en tendens att krocka med oxens rigida trohet och krav på lojalitet från partnern. De kompletterar dock varandra bra bakom stängda dörrar, och har potential att få ett väldigt fantasirikt och tillfredsställande intimt samliv. Om de bara kan komma överens om en gemensam väg för deras gemensamma framtid, och klarar av de små gupp som kommer att uppstå, så finns potential för ett positivt långvarigt förhållande.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍

Hur Skytten passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Eftersom både skytten och tvillingarna är påhittiga och impulsiva till sin natur passar de även ganska bra ihop. Ofta brukar de kunna inducera svartsjuka hos andra, men när de kombineras så har denna svartsjuka en tendens att inte ta sig. Så länge de båda är lyhörda inför varandras behov, tvillingarna kan ibland vara lite mer krävande i sänghalmen än skytten klarar av, så har ett förhållande mellan de båda god potential att utvecklas till någonting väldigt fint.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍

Hur Skytten passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Skytten är väldigt rastlös av sig och har svårt överösa kräftan med kärlek och den trygghet som kräftan ofta kräver. Kräftan vill gärna att dennes partner skall ha samma inställning till framtiden och verkligen känna att de är på samma våglängd, för att inte drabbas av de onorma osäkerhetskänslor som vanligtvis uppstår hos kräftor. Skytten å andra sidan vill gärna leva i nuet och ser sig ständigt om efter nya upplevelser. Ett förhållande mellan de båda har inte några stora framtidsutsikter, inte heller kortare romanser har det.

Kärleksindex: 4/10

❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Skytten passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

Här snackar vi en kombination som har potential att slå gnistor som når ända till månen. Både lejonet och skytten älskar äventyr och har en tendens att verkligen inspirera varandra. De är båda också lika passionerade och förtjusta i intimitet, och passar därför varandra som handen i handsken när det kommer till sänghalmen. Den lojalitet som oftast uppstår mellan dem är vacker att se på som utomstående, och många brukar bli avundsjuka på det som en skytt och ett lejon har tillsammans. Förutsikterna för att ett förhållande mellan ett lejon och en skytt kommer att bli fantastiskt är enormt stora, både på kort och lång sikt.

Kärleksindex: 10/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hur Skytten passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

Skytten och jungfrun passar tyvärr inte alls bra ihop som ett par. Jungfrun har ett inneboende behov av trygghet och kan upplevas som väldigt blyg och timid, vilket inte alls uppskattas av skytten som har en väldigt lättsinnig syn på kärlek och samliv. Skytten kan snabbt börja känna sig otålig och uttråkad, och har svårt för att ge jungfrun den tid som behövs för att även jungfrun skall kunna öppna upp sig vad gäller intimitet. Förhållanden mellan jungfruar och skyttar brukar tyvärr inte alls fungera, varken kort- eller långsiktigt.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Skytten passar med Vågen (23/9 - 22/10)

Vågen och skytten passar väldigt bra ihop som par, detta då de oftast accepterar varandras olika sidor och egenheter. Vågar är t.ex. väldigt flirtiga av sig, vilket inte skytten har någonting emot alls. Skytten å sin sida är väldigt äventyrslysten, och även om inte vågen är något jätteanhängar av äventyr så dras vågen ändå ofta med när skytten föreslår någonting som kan låta skoj. De kompletterar även varandra bra i sänghalmen. En sak som kan ställa till det är dock vågens syn på seriositet, som ibland krockar med skyttens syn på att det är viktigt med självständighet. Om de bara kan ta sig över detta lilla fartgupp finns väldigt stora chanser att förhållandet skall bli lyckat över väldigt lång tid framöver.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Skytten passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

Skyttar och skorpioner har en tendens att fungera riktigt bra ihop, åtminstone rent fysiskt. Problemen uppstår när dem är åtskilda. Skytten är väldigt äventyrlig och frihetssökande, vilket inte helt och hållet uppskattas av skorpionen som ofta är svartsjuk och ganska rigid i sin inställning till hur ens partner skall agera. Skyttar är dock ganska bra på att snärja skorpioner, och kan övervinna svartsjukebeteendet med sin charm och öppenhet. På kort sikt kan ett förhålland emellan en skytt och en skorpion vara väldigt trevligt för båda parter, men på sikt kan det uppstå en del trubbel som gör att det kan vara svårt att få det att hålla. Om man överkommer trubblet kan förhållandet dock bli oerhört bra.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍

Hur Skytten passar med Skytten

Ett förhållande mellan två skyttar brukar ofta fungera riktigt bra, då de båda är utåtriktade och rastlösa av sig kan de lyckas stimulera varandra på ett sätt som få andra lyckas med. Den frihetssökande inställningen kan dock ibland sätta käppar i hjulen för dem, då vissa beslut kan vara ganska oberäkneliga och göra att osämja och missunsamhet uppstår. En kortare romans mellan två skyttar blir i princip alltid lyckad, men ett längre förhållande kan man behöva jobba en del på för att få att fungera. Men när man väl fått det att fungera kan relationen bli oerhört kärleksfull och äventyrlig.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning