Stjärntecknet Oxen - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Oxen är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 20 april till 21 maj hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Oxen kan du läsa allt om Oxen. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Oxe är som person och vilka andra stjärntecken som Oxen passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Oxen samt tips om fina smycken som passar de som är Oxar. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Oxen. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Oxen.

Illustration av stjärntecknet Oxen

Illustration av stjärntecknet Oxen

Allt om stjärntecknet oxen

Oxen är otroligt jordnära som person och står stadigt med båda fötterna på marken. De trivs allra bäst i sitt egna hem, vilket är något av deras borg. Oxen brukar kallas det mest typiska jordtecknet och de känner en stor kärlek till allt som är vackert och går att njuta av. Det kan handla om konst, mat, musik, blommor, komfort och så vidare. Man kan säga att all form av skönhet går hem hos oxen. Det är väldigt fokuserade på materiella ting och tar väl hand om sina saker. Detta gäller särskilt för sitt egna hem där de spenderar mycket tid. Hemmet är ofta perfektion om du besöker en oxe.

Väldigt praktiska och lugna

Det som kännetecknar en oxe är att de är väldigt praktiska och lugna samt realistiska. De är inte rädda för att hugga i och jobba hårt när det krävs. En oxe är dessutom väldigt uthållig och ger sig inte i första taget. De är också väldigt stabila och envisa men tar sällan några risker. De nöjer sig med det de har och kör alltid på säkra kort. En oxe blir sällan upprörd eller stressad så länge det inte händer något hemskt eller särskilt upprörande. Men om de väl blir arga ser de rött och det tar även lång tid innan de kommer över vad som skedde. Om du blir ovän med en oxe ska du alltså inte räkna med att denne bara kan förlåta och gå vidare på en gång. Dock ska det väldigt mycket till för att det ska hända. I själva verket så är oxen väldigt tolerant och väljer ständigt att se det goda i alla människor de möter och särskilt sina vänner.

Tar varje chans att koppla av

Oxen älskar avslappning och att ta det lugnt i en trivsam miljö. De känner speciellt en dragkraft till naturen där de bara kan njuta av stillheten och allt det vackra runt omkring. Det inkluderar även enklare saker i form av trädgårdsarbete till exempel. Det är en bra sysselsättning för en oxe om denne bor i en större stad och inte har närhet till någon landsbygd eller skog.

Eftersom oxen är väldigt känslig så passar de bra i estetiska sammanhang där de får uttrycka sin kreativitet. I ett förhållande så är oxen väldigt ömsint och kärleksfull men kan också bli lite svartsjuk. De gillar inte överraskningar eller förändringar utan trivs bäst i sin trygga och bekanta tillvaro.

Bra egenskaper hos Oxen

 • Är tillgiven och lugn i sinnet
 • Mycket skicklig i affärer
 • Väldigt tålmodig och pålitlig
 • Upplevs som väldigt sensuell och passionerad
 • Oerhört varmhjärtad mot sina nära och kära
 • Ställer alltid upp om någon behöver hjälp
 • Är väldigt generös mot andra

Sämre egenskaper hos Oxen

 • Tycker lite väl mycket om att ha makt
 • Är ganska svartsjuk och vill kontrollera sin partner
 • Upplevs ibland vara något av en tråkmåns
 • Är envis och orubblig när det kommer till sina åsikter
 • Kan ibland vara girig mot andra i närheten
 • Är ibland väldigt bekväm av sig
 • Kan snabbt bli oerhört arg

Snabba fakta om Oxen

Tidsperiod
20 april - 21 maj
Latinskt namn
Taurus
Oxens styrkor
Lojalitet, uthållighet och tålmodighet
Oxens svagheter
Envishet och överbeskyddandebeteende
Oxens livsbehov
Att känna sig bekväm rent materiellt
Oxens grundattityd till livet
Fast
Oxens bästa kroppsdel
Halsen
Oxens bästa veckodag
Fredag
Oxens bästa färg
Rosa
Oxens metall
Koppar
Oxens ädelsten
Smaragd
Styrande himlakropp
Venus
Oxens element
Jord (negativ - introvert - feminin)
Yrken som passar Oxen
Yrken som har med naturen att göra, såsom jordbrukare, arkitekt eller blomsterhandlare

Smycken och presenter till en Oxe

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Oxen har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken oxen smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken oxen här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken oxen här.

Hur Oxen passar med andra stjärntecken

Hur Oxen passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Mellan oxen och stenbocken kanske inte förälskelsen slår till direkt från klar himmel, men när den väl slår till så kan det bli av gigantiska proportioner. Det behov som de delar gör ofta att de om de hänger sig faktiskt når dit, behovet det är frågan om är så klart det som de båda delar och som äger rum i sänghalmen. Det blir ofta väldigt hett och passionerat, även om stenbocken ibland tycker att oxen tänker lite för mycket på sig själv. Det är sedan när de väl har kommit över den initiala tröskeln, där allting bara handlar om intimitet, som förälskelsen verkligen ger sig till känna. Ett längre förhållande har goda utsikter.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Oxen passar med Vattumannen (20/1 - 18/2)

Mellan oxen och vattumannen har kärleken ibland enormt stora problem att slå sig fram. Framför allt handlar det då om att oxen är mer intresserad av närhet och intimitet än vad vattumannen är, medan vattumannen ofta är ute efter en djupare kontakt med spännande diskussioner in på småtimmarna. Oxen som är väldigt passionerad kan tycka att detta är lite långtråkigt, framför allt i början av en relation. Ofta stannar korta romanser även av här, då de båda har lite svårt för att fatta tycke för varandra. I det långa loppet ser det inte heller särskilt ljust ut för dem.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Oxen passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Här finns verkligen potential. Även om en oxe initialt kan tycka att en fisk är lite svårhanterlig, i form av att den ofta är väldigt känslosam och har ett hett temperament, är oxen väldigt envis och har ingenting emot att bearbeta fiskarnas temperament. Detta i kombination med oxens uthållighet och intresse för intimitet, samt fiskarnas livliga fantasi, finns verkligen utrymme för en passionerad kärlekshistoria att ta sitt första språng. Detta kan antingen leda till en väldigt het affär, men även till ett livslångt förhållande då den initiala kontakten som byggs upp är väldigt stark och rigid.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Oxen passar med Väduren (21/3 - 19/4)

Vädurar och oxar som matchar kan bli antingen hur bra som helst, eller ett fiasko. Mycket hänger på de två stjärntecknenas naturliga olikheter, oxen är ganska försiktig och lite blyg medan väduren är entusiastisk och väldigt ivrig att få saker att hända. I sängkammaren kan det bli riktigt bra om den passiva parten ger sig hän, och vågar göra någonting impulsivt. För att ett längre förhållande skall fungera behöver båda ha ett öppet sinne och acceptera den andres önskningar och viljor att kanske ta det lite långsammare, eller snabbare. Kortare romanser kan fungera okej, men kraschar oftast innan det börjar bli intressant.

Kärleksindex: 6/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍

Hur Oxen passar med Oxen

När det kommer till förhållanden mellan två oxar skulle man kunna tro att det är någonting som kan funka, men risken finns att det blir en väldigt konfliktfylld relation. Oxar tycker väldigt mycket om att kramas och gosa i sängkammaren, men preferenser och önskemål skiljer ofta väldigt mycket mellan oxar. Inte så mycket att det skulle märkas gentemot andra stjärntecken, men det kan bli väldigt tydligt när det handlar om en annan oxe. Det finns även risk för att det uppstår svartsjuka, ofta onödig sådan. Som resultat orsakas ofta väldigt onödiga konflikter. Korta romanser kan vara en riktigt hit och bli väldigt eldigt, men längre förhållanden är mer sällsynta mellan oxar.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Oxen passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Ett förhållande mellan en tvilling och en oxe slutar oftast inte på ett bra sätt, vare sig det är frågan om en kort romans eller ett längre förhållande. Tvillingar är ofta föränderliga och flirtiga, medan oxar ofta uppfattas som lite stela och rigida. Inledningsvis kan oxen bli väldigt attraherad av kreativiteten och fantasin hos tvillingen, samtidigt som tvillingen tycker att det känns spännande med den dominanta stilen som oxen ofta utstrålar. Det brukar dock inte dröja länge förrän tvillingen känner sig kvävd och tröttnar på oxen, vilket allt som oftast leder till att förhållandet brakar samman snabbare än det inleddes.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Oxen passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Mellan en oxe och en kräfta kan det verkligen uppstå gnistor, vilket inte är konstigt med tanke på hur deras egenskaper kompletterar varandra. Kräftan är oerhört lyhörd och romantisk och kan verkligen känna in oxens behov av passion och någon som uppskattar dennes generositet. Både känslolivet och det som händer i sängkammaren kan bli någonting som inte är av denna värld, villket kan leda till ett förhållande som står emot det mesta och kan vara livet ut. Men även korta förhållanden och romanser har också potential att bli fantastiska, ibland lite väl bra då det ofta kan hända att de båda söker sig tillbaka till varandra efter att romansen har kommit till sin ända.

Kärleksindex: 9/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍

Hur Oxen passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

En kärleksaffär mellan ett lejon och en oxe brukar ofta inte sluta på ett särskilt bra sätt. Deras personligheter har en tendens att krocka, då oxen ofta kan uppleva lejonet som alltför grandios och självcentrerade attityd. Det hela krockar då oxen gärna vill påpeka detta för lejonet. En oxe har ofta även svårt att ge ett lejon den uppmärksamhet den vill ha, och brukar känna en saknad efter uppmärksamhet från lejonet. Ett förhållande mellan de båda brukar ofta bli för besvärligt att hantera för de båda, och har inte goda framtidsutsikter. Inte heller brukar korta förhållanden mellan lejon och oxar vara någonting som det slår gnistor om.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Oxen passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

Mellan en jungru och en oxe finns mycket goda utsikter för ett lyckat långvarigt förhållande, korta romanser är dock ingenting för dessa två olikheter. För olikheter är just vad de är, men som man säger brukar ju faktiskt olikheter attrahera varandra. I just detta fall behöver dock olikheterna även tid för att förhållandet verkligen skall blomma ut, men när det väl gör det - wow! Oxen har ofta ett större behov än jungfrun när det kommer till både uppmärksamhet och i sänghalmen, och risken finns att jungfrun kan tycka att oxen är lite väl fixerad vid sådant som brukar hända under täcket. De har dock en tendens att finna en gemensam våglängd, vilket då resulterar i ett väldigt fint förhållande som har potential att vara länge.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Oxen passar med Vågen (23/9 - 22/10)

Mellan en våg och en oxe finns verkligen potential för ett både och mysigt och tillfredsställande förhållande. Oxen tar mer än gärna kommandot och följer upp vågens frestande inviter. Med oxens uthållighet och vågens balanserade personlighet kan detta leda till någonting som skapar väldigt starka band mellan de båda. Det kan både bli en mycket trevlig kortare romans som har potential för framtida uppföljning, men kan även leda till ett livslångt förhållande som tillåter både oxen och vågen att växa som människor och som partners.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Oxen passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

Oxen och skorpionen är en kombination som man initialt skulle kunna tro är en riktigt bra matchning, framför allt fysiskt sett då båda har ett lika starkt behov och passar bra ihop kroppsligt. Förvisso innebär detta ofta att en kortvarig romans kan bli oerhört trevlig, men i det långa loppet finns andra egenskaper som tyvärr krockar mellan de båda. Exempelvis har de båda en tendens att bli arga och sura för småsaker, och även om oxen kan bli svartsjuk så är det ingenting mot vad skorpionen kan bli. De brukar ofta få en stormig tid tillsammans, men sällan en mer varaktig relation. Det skulle kräva att de båda anstränger sig till sitt yttersta för att tolerera varandras egenheter, vilket i det långa loppet handlar om att tolerera någon som speglar en själv.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Oxen passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Ett förhållande mellan en skytt och en oxe har potential att bli ett trevligt långvarigt förhållande, men deras personligheter kan ibland göra att det uppstår konflikter. Skytten är väldigt fri som person och har svårt för att binda och hänge sig, detta har en tendens att krocka med oxens rigida trohet och krav på lojalitet från partnern. De kompletterar dock varandra bra bakom stängda dörrar, och har potential att få ett väldigt fantasirikt och tillfredsställande intimt samliv. Om de bara kan komma överens om en gemensam väg för deras gemensamma framtid, och klarar av de små gupp som kommer att uppstå, så finns potential för ett positivt långvarigt förhållande.

Kärleksindex: 7/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning