Stjärntecknet Vattumannen - Allt du behöver veta

Stjärntecknet Vattumannen är den del av zodiaken som alla personer som är födda mellan 20 januari till 18 februari hör till. Här i vår stora guide till stjärntecknet Vattumannen kan du läsa allt om Vattumannen. Vi går till exempel igenom i detalj hur en Vattuman är som person och vilka andra stjärntecken som Vattumannen passar bra ihop med när det kommer till kärleken. Du hittar även annan kul fakta kring Vattumannen samt tips om fina smycken som passar de som är Vattumän. Kolla gärna in den utförliga innehållsförteckningen här nedan, den hjälper dig garanterat att hitta det du söker efter gällande Vattumannen. Om du förresten inte visste det sedan tidigare så publicerar vi även dagens horoskop för Vattumannen.

Illustration av stjärntecknet Vattumannen

Illustration av stjärntecknet Vattumannen

Allt om stjärntecknet vattumannen

Vattumannen är känd för att vara uppfinningsrik och alltid vilja testa på nya saker. De är också väldigt nytänkande i sitt sätt att vara. Som vattuman går du ofta din egen väg och är inte alltid beredd att lyssna på andras goda råd, vilket både kan vara positivt och negativt. Något som även kännetecknar vattumannen är att denna är väldigt tolerant och öppen inför alla människor. Faktum är att det är det stjärntecken som är mest fördomsfri av allihopa. Dessutom är de väldigt kreativa och kan bli helt upptagna av en idé de har, på både gott och ont.

Ofta politiskt aktiv

Som vattuman är du inte rädd att stå upp för det du tror på och det är därför inte så konstigt att många i detta stjärntecken söker sig till politiken eller är aktiva inom människors rätt. De är väldigt duktiga på att läsa av människor, vilket gör att de normalt blir väldigt framgångsrika om de söker sig till politiken. De älskar att ha människor omkring men kan också bli slutna när det kommer till det privata. Många upplever därför vattumannen som en komplicerad person som man aldrig riktigt vet var man har. Oberäknelig är ett bra sätt att beskriva en vattuman. Att de dessutom är väldigt charmiga och snälla gör det ännu mer intressant.

Vill helst vara omkring andra människor

För en vattuman är ett förhållande inte det viktigaste i livet men de vill inte heller vara ensamma. Därför är det vanligt att du hittar vattumän i någon form av kollektiv eller annan typ av större folksamling. På så sätt kan de stilla sitt behov av att vara sociala och träffa andra människor utan att behöva släppa in någon alldeles för tätt inpå livet. För att lära känna en vattuman på djupet måste du vara tålmodig och vinna dennes förtroende.

Så ser vattumannen på kärleksrelationer

Vattumän är väldigt kluvna när det kommer till att leva i en relation. På ett sätt har de ett stort behov av närhet men de trivs också när de är ensamma. Om du är i en relation med en vattuman kan det därför kännas som att denne inte är lika dedikerad som du själv. Dock så kan du räkna med att de är både trogna och pålitliga om du lyckas vinna dennes hjärta och vattumannen bestämmer sig för att satsa till 100 %. Det gäller bara att ha tålamod och förståelse.

Bra egenskaper hos Vattumannen

 • Är oerhört idealistisk
 • Upplevs som väldigt fördomsfri
 • Uppfinningsrik och originell
 • Intellektuell och generellt sett mycket framåt
 • Blir alltid glad av en överraskning
 • Har bra humor och är väldigt rolig
 • Uppskattas för sin lojalitet av sina vänner

Sämre egenskaper hos Vattumannen

 • Anses av vissa vara ganska oberäknelig
 • Är ofta tankspridd och något disträ
 • Uppfattas ibland som kylig och avståndstagande
 • Kan vara ganska okänslig och distanserad
 • Kan ibland vara väldigt egensinnig
 • Blir ibland lite väl fixarad vid sina egna åsikter

Snabba fakta om Vattumannen

Tidsperiod
20 januari - 18 februari
Latinskt namn
Aquarius
Vattumannens styrkor
Målmedvetenhet, intelligens och punktlighet
Vattumannens svagheter
Att få ogenomtänkta och osmarta idéer
Vattumannens livsbehov
Att tillskansa sig kunskap
Vattumannens grundattityd till livet
Fast
Vattumannens bästa kroppsdel
Vaderna och anklarna
Vattumannens bästa veckodag
Lördag
Vattumannens bästa färg
Turkos
Vattumannens metall
Aluminium
Vattumannens ädelsten
Bergkristall
Styrande himlakropp
Saturnus & Uranus
Vattumannens element
Luft (positiv - extrovert - maskulin)
Yrken som passar Vattumannen
Yrken som kräver originalitet och uppfinningsrikedom, som t.ex. forskare, författare eller lärare

Smycken och presenter till en Vattuman

Om du letar efter smycken i guld och silver som passar Vattumannen har vi flera dedikerade sidor för just detta. Om du är ute efter smycken så kan du hitta stjärntecken vattumannen smycke här, eller om det är vanliga presenter så hittar du presenter stjärntecken vattumannen här. Om det istället är en doppresent du letar efter så hittar du flera presenttips för doppresent stjärntecken vattumannen här.

Hur Vattumannen passar med andra stjärntecken

Hur Vattumannen passar med Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken och vattumannen har ganska svårt för att komma överens när det kommer till både intimitet och hur ett par skall förhålla sig till varandra. Stenbocken är ganska konservativ av sig medan vattumannen mer gillar det otraditionella. Stenbocken brukar ofta ha svårt att acceptera vattumannens experimenterande, samtidigt som vattumannen snabbt kan känna sig trött på att allting skall vara så tryggt och jordnära när det kommer till stenbockens syn på livet. Kortare romanser kan vara trevliga om stenbocken accepterar vattumannens experimentlusta, men längre förhållanden har en förmåga att spricka ganska tidigt.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Vattumannen

Ett förhållande mellan två vattumannen brukar ofta fungera väldigt bra. De båda har en förmåga att fullt ut acceptera den andres behov, både utanför och i sovrummet. Vattumannen är helt enkelt väldigt duktig på att tillfredsställa andra enligt konstens alla regler, och när den samtidigt får tillbaka samma tillfredsställelse av en annan vattuman så kan kärleksklockorna verkligen börja ringa. Det som dock kan bli ett problem är den inneboende äventyrslustan hos vattumannen, som ibland sätter käppar i hjulen när det kommer till att locka fram djupare engagemang från den andre vattumannen. Men med det sagt kan både kortare romanser och längre förhållanden bli verkligen lyckade, eftersom en vattuman har en särskild förmåga att ändå förstå andra vattumän.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Fiskarna (19/2 - 20/3)

Även om man skulle kunna tro att vattumannen och fiskarna passar väldigt bra ihop, så kan det ofta uppstå problem mellan dessa två. Eftersom de båda passar oerhört bra tillsammans rent intimitetsmässigt innanför stängda dörrar, så blir vattumannens oerhörda frihetslängtan för mycket för fiskarna. Fisken nästan kräver att vattumannen ständigt skall visa sin kärlek, vilket gör att vattumannen kan känna sig kvävd i förhållandet. Det brukar ofta vara svårt för de båda att ta sig över denna ganska stora kulle, varför ett längre förhållande mellan en fisk och en vattuman sällan fungerar i det långa loppet. Kortare romanser kan dock bli riktigt trevliga.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Väduren (21/3 - 19/4)

Ett förhållande mellan en vattuman och en vädur har goda framtidsutsikter. Detta trots att vattumannen ofta kan uppfattas som ganska passiv och känslig, i jämförelse med vädurens dominanta och orädda yttre. Grejen är den att vattumannen ofta har en undangömd ådra som kan matcha vädurens energi och nyfikenhet, inte minst när det kommer till det intima samspelet mellan par. Det som krävs är ömsesidig hänsyn från de båda, och ett uns av finkänslighet från väduren. Detta kan leda till ett väldigt lyckat långvarigt förhållande som tillåter båda parter att växa. Men om det är en kort romans som ligger under luppen är inte det helt fel heller, då denna vetskap kan vara en sådan sak som gör att vattumannen släpper loss lite extra.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Oxen (20/4 - 21/5)

Mellan oxen och vattumannen har kärleken ibland enormt stora problem att slå sig fram. Framför allt handlar det då om att oxen är mer intresserad av närhet och intimitet än vad vattumannen är, medan vattumannen ofta är ute efter en djupare kontakt med spännande diskussioner in på småtimmarna. Oxen som är väldigt passionerad kan tycka att detta är lite långtråkigt, framför allt i början av en relation. Ofta stannar korta romanser även av här, då de båda har lite svårt för att fatta tycke för varandra. I det långa loppet ser det inte heller särskilt ljust ut för dem.

Kärleksindex: 3/10

❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Tvillingarna (22/5 - 21/6)

Tvillingarna och vattumannen är en bra matchning då de har en förmåga att förstå varandra på ett sätt som andra sällan gör. De ser båda till varandras bästa, både i och utanför sängen. Humöret och känslolivet kan ibland vara som en jojo hos båda två, men även här kompletterar de varandra bra och om de lyckas synka sina toppar så kan de ha oerhört roligt tillsammans. Ett längre förhållande är inte alls en omöjlighet mellan dessa två, men även kortare romanser kan vara en fin upplevelse för de båda.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Kräftan (22/6 - 22/7)

Att försöka matcha en kräfta med en vattuman är ofta ett olönsamt uppdrag. Vattumannen har väldigt svårt för att anpassa sig efter den trygghetssökande kräftan, som har alldeles för lätt för att bli sårad av vattumannens öppenhet. Det brukar leda till att de båda känner sig otillfredsställda, och som konsekvens av en inneboende velighet hos de båda kan de börja söka sig runt efter någon annan partner. Varken på kort eller lång sikt ser ett förhållande mellan vattumannen och kräftan ut att bli någon riktig hit.

Kärleksindex: 4/10

❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Lejonet (23/7 - 22/8)

Ett lejon och en vattuman kan ibland överaskas över hur bra de verkar passa ihop initialt, framför allt när det kommer till intimitet och de där första starka känslorna av förälskelse. Detta kan dock snabbt raseras då vattumannen har ett inneboende behov av att kommentera saker, stora som små och positiva som negativa. Detta uppskatas inte alltid av lejonet som kan känna sig förnärmad av att höra saker som förvisso är sant, men som kan upplevas som förolämpande. Som en kortvarit relation fungerar de garanterat bra ihop, men över sikt kan det bli svårt att få förhållandet att fungera på ett bra sätt.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Jungfrun (23/8 - 22/9)

På papperet skulle man kunna tro att en jungfru och en vattuman är ett perfect match. Men det största problemet för de båda är när det kommer till intimitet. Vattumannen tenderar att vara mer excentrisk än jungfrun, som i många fall kan ses som både pryd och trångsynt. Även om det kanske inte borde vara avgörande, eftersom de båda har en förkärlek för intellektuell stimulans snarare än kroppslig, så är det ändå en sådan faktor som i sig blir avgörande. Det hela mynnar ut i en ond spiral där jungfrun inte tycker att vattumannen ger den uppmärksamhet som förväntas och vice versa, fast på helt olika plan. Relationer mellan jungfrun och vattumannen blir sällan långvariga.

Kärleksindex: 5/10

❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Vågen (23/9 - 22/10)

Vattumannen och vågen bildar ett sådant par som passar alldeles otroligt bra ihop. De kompletterar verkligen varandra på många sätt och låter den andra frodas och utvecklas och inte stå i skuggan. De brukar ofta kunna dela både fritidsintressen och vänner, samtidigt som ingen av dem har någonting emot att den andre har sina egna intressen och sina egna vänner. Vågen är ofta lite timid, och här kliver då ofta vattumannen fram och tar initiativet, vilket uppskattas av vågen. De klickar även väldigt bra i sänghalmen, och brukar även efter den initiala förälskelsefasen ha många heta nätter (och dagar) att se fram emot. Som kortvarig romans kan en relation mellan en våg och en vattuman bli väldigt intressant och bra, men det är som ett längre förhållande som de båda verkligen blommar ut som par.

Kärleksindex: 10/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hur Vattumannen passar med Skorpionen (23/10 - 22/11)

En relation mellan en skorpion och en vattuman känns redan på papperet hopplös. Vattumannen älskar sin frihet och vill gärna ha många bollar i rullning samtidigt, och vara aktiv i umgänget med andra. Medan skorpionen å sin sida är ganska introvert av sig och mest vill ha sin partner för sig själv. Det krockar helt enkelt när det kommer till hur de båda upplever att individuella personer i ett förhållande skall bete sig. En kortare romans kan bli eldig men flamman släcks snabbt, en längre relation är knappt värd att ge en chans.

Kärleksindex: 2/10

❤️❤️🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Hur Vattumannen passar med Skytten (23/11 - 21/12)

Ett förhållande mellan en vattuman och en skytt kan bli en riktigt trevlig kärlekshistoria. Trots att båda är utåtgående och älskar äventyr och impulsivitet är ingen av dem särskilt svartsjuk. När det gäller relationer utanför dem själva så är det sällan någon av dem har några invändningar på vad den andre gör, vilket borgar för ett förhållande fyllt av förtroende. Likaså är båda väldigt fantasirika och äventyrliga i sänghalmen, vilket gör att den intima delen av förhållandet också brukar upplevas som fantastiskt. Skytten och vattumannen passar verkligen bra ihop när det gäller långa förhållanden, men även korta romanser mellan dem kan bli riktigt lyckade.

Kärleksindex: 8/10

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤍🤍
Kommentarer


#1   Mariann   2021-03-06 16:28  
Konstigt att vattumannen och vågen alltid beskrivs som en bra kombination. Handlar detta om alla slags relationer? I så fall stämmer det inte riktigt när det gäller vänner och familjemedlemmar. Jag är själv våg och min äldre syster är vattuman. Växlar från stund till annan i humör utan yttre begriplig orsak, är missunnsamma och bedömer andras värde på vad de kan göra för dom. Jämför sig med andra och är allmänt avundsjuka vilket får dom att vilja tävla med andra. Det här fenomenet har jag sett i andra sammanhang i där en våg och en vattuman relaterar till varandra,så det är inte bara min egen upplevelse på ett personligt plan. Vågen har ju sina dåliga sidor, men en vattmannen är mästare på att reta upp andra som "fått mer i sitt saftglas" än dom själva. En översittare som inte går att förstå sig på, enligt min erfarenhet.

#2   Anonym   2021-05-16 11:07  
Ehm håller med min äldre syster är våg och jag vattuman. Båda är luft element och det sägs väll att eld och luft hör ihop bra som ex Lejonet ( leo) och vattuman ( aquarius)

#3   Helena   2021-05-20 15:36  
Jag är Vattuman och hittade efter 11 år tillsammans med en våg, en annan våg <3 En av mina bästa vänner är våg och detsamma gäller en kollega som jag kommer extremt bra överens med. Så det kanske ligger något i det att det blir en annan upplevelse när det gäller just blodsband.
Man måste också räkna in uppväxt, miljö, psykisk hälsa och när i perioden dessa vattumän är födda. Jag ligger nära fiskarna och upplever att vattumän födda tidigare, sen januari, är en aning intensivare. Men det är bara baserat på 3 personer.

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning