Vad betyder drömmar om ensamhet?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om ensamhet betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Drömmar om ensamhet i olika uttryck är en väldigt vanlig dröm, som både kan se ut och kännas på många olika sätt. Den symboliska betydelsen när det kommer till sådana drömmar är att de ofta på något sätt återspeglar verkligheten, men den verklighet som de återspeglar beror ofta på stämningen i drömmen. Eftersom ensamhet både kan vara någonting man strävar efter under perioder av sitt liv som är väldigt hektiska, och någonting som man mår dåligt över om det är så att man saknar nära och kära att dela sitt liv och sina upplevelser med.

Oavsett vilken typ av känsla som infinner sig i drömmen brukar det handla om att ens undermedvetna i det tysta reflekterar över hur det vakna jaget lever, och försöker förmedla sin kunskap om vad som skulle kunna ses över och förbättras för att helt enkelt må lite bättre. Kanske behöver du komma undan och vara själv ett tag, borta från allt stim och ståhej i vardagen? Eller kanske skulle ett besök hos en kär vän i en annan stad vara uppskattat, för att återigen kunna få känna kontakt och samhörighet med någon?

Djupare spirituella betydelser

Drömmar om ensamhet kan dock också ha en del spirituella betydelser, beroende på hur drömmen tar sig uttryck. En dröm där man t.ex. är helt ensam i ett stort hus symboliserar ofta missunnsamhet, att man har ett behov av att känna lycka för att inte vara missunnsam mot andra människor.

Likaså kan drömmar där man är ensam på en enslig plats, som t.ex. en milsvid strand eller en tät skog, vara ett förebud om att även om ensamheten i verkligheten inte kännas av just nu - så kommer det att göra det i närtid. Det kan vara ett varsel att man kan komma att bli övergiven eller lämnad.

Texten uppdaterades senast 2019-12-04

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning