Drömtydning överfall - Symboler och Betydelse

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning överfall betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med överfall att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Symbolisk betydelse

Drömmar om överfall har ofta en väldigt stark symbolisk koppling till rädslor för just överfall eller att bli överraskad av andra människor med onda avsikter. Ofta kan denna typ av drömmar ha en faktiskt koppling till någonting man själv har råkat ut för tidigare eller någonting som någon man håller kär har råkat ut för, eller ibland bara för att man har exponerats av överfall av olika slag genom till exempel medier såsom TV eller tidningar, eller genom hörsägen. Överfallet i drömmen kan ibland upplevas som oerhört ångestfyllt och man kan vakna alldeles kallsvettig, och ofta kan drömmar såsom dessa även vara ett tecken på att ens undermedvetna känner en starkare rädsla för övergrepp än ens vakna och medvetna jag kanske gör. Vilket kan vara värt att beakta och fundera över varför det kan vara så - framför allt om man själv personligen inte har utsatts för ett överfall utan om man enbart har exponerats av överfall.

Djupare spirituella betydelser

Även om drömmar om överfall ofta kan härledas rent symboliskt utifrån det man har utsatts eller exponerats av i vaket tillstånd finns även en del djupare rent spirituella betydelser av drömmar om överfall.

Texten uppdaterades senast 2019-12-09

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning

Skriv en kommentar