Drömtydning stjärnor - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning stjärnor betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med stjärnor att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning stjärnor

Symbolisk betydelse

Den symboliska betydelsen av drömmar om stjärnor eller en stjärnhimmel handlar ofta om tro, hopp och önskan. Det är ofta ett sätt för ens innersta väsen att förmedla att det kanske visst finns hopp om att ens önskan skall uppfyllas, även fast man kanske har börjat tappa hoppet. Ibland kan det även vara så att man inte riktigt själv vet vad det är för önskan som man har börjat tappa hoppet om, och då kan en dröm där en stjärnhimmel spelar en central roll fungera som en väckarklocka att det kanske är dags att börja rannsaka sig själv och försöka identifiera vad som är i görningen.

Djupare spirituella betydelser

Det finns även en del spirituella betydelser när det kommer till drömmar om stjärnor. Om man till exempel ser en klar stjärnhimmel där stjärnorna verkligen är fina och enkla att skåda, då kan detta vara ett tecken på att man kommer att uppleva välstånd i framtiden. Men om stjärnhimlen istället är blek och svår att urskilja, då kan detta vara ett varsel om att det finns ett annalkande problem som man inte hade anat och som man snart kommer att behöva ta tag i.

Slocknande stjärnor är illavarslande

Drömmar där man ser stjärnor slockna kan också vara illavarslande, då dessa ofta agerar som ett förebud om att det rent ekonomiskt kommer att bli svårare tider framöver. Om det i drömmen till och med är fler än en stjärna som slocknar, kanske flera hundra stjärnor, då kan detta vara ett riktigt dåligt omen där det kan vara fråga om i snar framtid kraftigt försämrad hälsa.

Texten uppdaterades senast 2019-12-04

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om stjärnor kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning