Vad betyder drömmar om hästar?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om hästar betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om hästar är att de ofta kan förknippas till kraft och starka energier, ofta handlar det om maskulina energier. Drömmar som innehåller hästar är också ofta förknippade med sexualitet och erotiska upplevelser, framför allt sådana drömmar där man rider på en häst. Även den psykologiska teorin ur Freuds perspektiv pekar på att drömmar om att rida en häst ofta på något sätt handlar om ens sexualitet.

Djupare spirituella betydelser

Att rida en häst

Utöver att ha en rent erotisk koppling kan drömmar där man rider en häst även ha andra spirituella betydelser.

Om du i din dröm rider på en häst, och att själva ridandet framhävs på ett sådant sätt att drömmen handlar om att du rider en häst, är detta ett förebådande om att din framtida status kommer att vara hög och att du kommer att bli en person som besitter en viss del makt. Du är generellt sett en risktagande människa och det är i många fall detta som kommer att leda dig till ditt framtida öde.

Om du drömmer att du rider i full galopp kan detta vara ett tecken om att du kommer att möta lycka, men även ett förebud om att du inte bör vara alldeles för djärv i det du tar dig för.

Bli avkastad från en häst

Om du drömmer att du blir avkastad från en häst under en ridtur, kan detta vara ett tecken på att någonting eller någon kommer att göra dig olycklig under den kommande tiden.

Texten uppdaterades senast 2019-08-20

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar härKommentarer


#1   sara   2019-12-02 12:10  
jag drömmer ibland om att jag kommer på mig själv att jag har en häst som jag inte tagit hand om på är. jag blir alltid orolig ifall den har dött. denna gången så skulle jag cykla till hästens hage för att se om den var kvar. jag packade med mig mat. i samband med det pratade jag med min döda vän. han berättade hur han hade det och så. vi skrattade och hade det trevligt. det var sommar. han skulle egentligen med mig för att leta efter hästen men han försvann. jag cyklar men hittar ej dit. knackar på på ett hus där dom är hjälpsamma och försöker hjälpa mig hitta dit. Min häst är svart. Jag funderar på om hösten kommer vara arg på mig. Jag minns ej om jag hittar min höst eller inte.

när jag drömmer om denna hästen är det alltid att ” åhnej min häst måste ta hand om den”.

vad kan detta betyda?

#2   Katarina   2019-12-04 17:03  
Hej Sara!

Jag vet inte om jag helt har förstått förloppet i din dröm, men jag skall försöka göra en tolkning. Eftersom hästar ofta symboliserar väldigt starka (manliga) energier, och att du nämner att du även pratade med din döda vän (som var manlig) i drömmen, skulle denna häst (som även är svart, vilket ibland kopplas till död) kunna vara någonting som syftar på just din vän. Att du även uttrycker oro över hästen som du inte har tagit hand om på länge, och som kanske är arg på dig eller rentav har dött, skulle kunna symbolisera relationen som du har tappat på grund av din väns bortgång. Att din känsla inför hästen i drömmen är något tvekande, samt att din konversation med vännen i drömmen var trevlig, får mig att fundera på om det finns någonting du ångrar som inte sades eller gjordes när det kommer till din vän? Eller om det finns några undantryckta skuldkänslor som inte har gett sig till känna i verkliga livet, som behöver tas hand om?

Med vänlig hälsning,
Katarina

#3   Anki   2020-01-27 10:23  
Inatt drömde jag om en mörk hög och väldigt kraftfullt sto. Hon hade på något sätt slitit sig från stallet ( i drömmen så råkade jag bara gå förbi henne så jag kände inte till hästen eller stallet). Men jag ser att hon är i panik och springer till änden av stallet. Där börjar hon gräva frenetiskt och då fick jag se en ljusspringa därifrån hon grävde. Såg en upplyst tunnel efter där hon hade grävt. Jag fick känslan av att hon skulle till sitt föl. Sen helt plötsligt så sprang hon in igen i stallet och in till sin spilta. Hon stegrade sig och var fortfarande i panik. Sen när jag kommer nära hennes spilta så lugnade hon ner sig och tittade mig djupt i ögonen och la upp sitt huvud på spiltans vägg och hon såg så trött ut. Sen helt plötsligt så rusade hon ut igen och sprang mot fönstret. Hon slänger sig ut genom rutan och på något konstigt sätt så lyckades hon vända på sig så hon hade bara framhovarna innanför och bakbenen utanför. Jag skrek till alla att vi måste försöka rädda henne för det var fler meter hon skulle falla. Det gick inte att rädda henne och jag gråter och skriker till alla "Varför..varför lät ni detta hända"???" Sen vaknade jag. Usch, det var ingen trevlig dröm.

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning