Vad betyder drömmar om hästar?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om hästar betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om hästar är att de ofta kan förknippas till kraft och starka energier, ofta handlar det om maskulina energier. Drömmar som innehåller hästar är också ofta förknippade med sexualitet och erotiska upplevelser, framför allt sådana drömmar där man rider på en häst. Även den psykologiska teorin ur Freuds perspektiv pekar på att drömmar om att rida en häst ofta på något sätt handlar om ens sexualitet.

Djupare spirituella betydelser

Att rida en häst

Utöver att ha en rent erotisk koppling kan drömmar där man rider en häst även ha andra spirituella betydelser.

Om du i din dröm rider på en häst, och att själva ridandet framhävs på ett sådant sätt att drömmen handlar om att du rider en häst, är detta ett förebådande om att din framtida status kommer att vara hög och att du kommer att bli en person som besitter en viss del makt. Du är generellt sett en risktagande människa och det är i många fall detta som kommer att leda dig till ditt framtida öde.

Om du drömmer att du rider i full galopp kan detta vara ett tecken om att du kommer att möta lycka, men även ett förebud om att du inte bör vara alldeles för djärv i det du tar dig för.

Bli avkastad från en häst

Om du drömmer att du blir avkastad från en häst under en ridtur, kan detta vara ett tecken på att någonting eller någon kommer att göra dig olycklig under den kommande tiden.

Texten uppdaterades senast 2019-08-20

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning