Drömtydning otrohet - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning otrohet betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med otrohet att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning otrohet

Symbolisk betydelse

Drömmar om otrohet är någonting som är väldigt vanligt, både att man själv bedrar den man älskar och att den man älskar är otrogen. Den symbolik som ofta kopplas till drömmar om otrohet är missnöje eller besvikelse, vilket i drömmens värld lätt kan yttra sig i form av att man blir bedragen eller bedrar någon annan.

Drömmar om att vara otrogen

När det handlar om att man drömmer att man själv är otrogen, så handlar detta ofta om att man innerst inne är missnöjd med någonting som har med en själv att göra. Det behöver dock inte bara innebära att man är missnöjd över någonting som man har kontroll över, utan det kan även handla om sådant som man inte har kontroll över. Det kan vara kopplat till en parrelation, men det behöver inte vara det - det kan även handla om att du är missnöjd över någonting du har sagt eller gjort i ett annat sammanhang. I vissa fall handlar det även om materiell besvikelse, dvs. att man känner saknad och längtan efter materiell rikedom i form av bättre ekonomi, finare bil eller en allmänt lyxigare tillvaro.

Drömmar om att bli bedragen

Drömmar om att man själv blir bedragen, det vill säga att någon är otrogen mot en, handlar ofta om att det finns ett krypande missnöje kring sig själv som person eller människa. Det som ditt undermedvetna försöker säga är att det känner att du kan förbättra dig, i vilket avseende det gäller kan dock vara klurigt - men ofta handlar det om att det finns någonting i en parrelation som kan vara i behov av förbättring eller förändring.

Reflektion av vardagens händelser

Drömmar om otrohet kan ibland vara en direkt spegling av någonting som har hänt i vardagen, ibland handlar det om händelser där ens partner på något sätt har blivit uppmärksammad av en annan person. Men det behöver inte nödvändigtvis handla om otrohet i en sådan slags bemärkelse heller. Otrohet i en dröm kan även uppenbara sig som en slags förstärkning av någonting som har ägt rum som kan kopplas till att någon eller en själv på något sätt känner sig sviken, eller orättvist behandlad.

Texten uppdaterades senast 2020-09-28

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om otrohet kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning presenter | drömtydning djur | drömtydning ormar | drömtydning sex | drömtydning juveler/ädelstenar | drömtydning havet | drömtydning åska | drömtydning garnnystan | drömtydning näsa

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här
Kommentarer


#1   Tezz   2022-01-17 09:08  
Hej drömde inatt en så hemsk mardröm om att min pojkvän var otrogen med min bästa vän.
Min pojkvän och bästa vän var hemma hos mig och vi satt i min säng. Efter ett tag när jag kollar bort tar han tag i henne och kysser henne. Jag råkade se de och blev både arg och ledsen. När jag sedan gick från rummet och kom tillbaka efter ett tag så låg dom och höll om varandra och skulle ha sex. Jag blir återigen jätte upprörd men dom verkar inte bry sig lika mycket för dom ville ha varandra. Min pojkvän verkade i drömmen vilja välja henne istället för mig. Min bästa vän är väldigt snygg och har tänkt ofta i verkliga livet att han uppenbarligen tycker hon är attraktiv. Har drömt några drömmar innan när han har varit otrogen men detta var nog den värsta. Har drömt förut att han flirtat med just denna vän.
Allt känns bara så jobbigt nu. Vet inte om han hade kunnat vara otrogen mot mig. Vi har just bott tillsammans men flyttade isär då vi flyttade hem till vår ”hemort” igen. Vill verkligen bo ihop och tar nog upp det med gan varje dag. Han är hos mig hela tiden men vill att vi ska ha en egen lägenhet tillsammans då jag för tillfället måste bo hemma hos min mamma.
Just nu känner jag att jag absolut inte vill se han igen, vill inte att han kommer hit efter jobbet trots att det är vår månadsdag idag. Känner mig så sviken och uppriven. Tänk om han tycker hon är mycket vackrare än jag i verkligheten också?

#2   Silja   2022-02-12 15:19  
Svar till tezz: jag har drömt liknande flera gånger. Ibland kan det va så att man sanndrömmer men det är nog väldigt få som gör. Kan ju självklart inte garantera nåt, men till 90% är drömmarna bara en representantion av vad man tänker om dagarna (i detta fallet verkar det som du varit orolig över han ska bedra dig med din bästa vän) så därför drömmer du om just det för att du obsessat så mycket över det, självklart måste din hjärna göra sin process om natten av nåt som tar upp din tid så mycket.
Sen kan det också vara att du känner dig försummad, t.ex att han drar sin uppmärksamhet mot nåt annat. Kan va kompisar, hans fritidsintressen, mobilen , jobbet, allt möjligt , vilket får dig att tvivla på detta sättet. Men det bästa är att prata om det med honom, bär inte på det själv. Om han bryr sig om dig på riktigt kommer han att ta denna konversationen med dig om han är mogen nog , och han försäkrar dig att du inte kommer behöva oroa dig för nåt. Hoppas allt går bra. Vet hur det känns..

#3   Orolig   2022-05-31 19:08  
Har drömt att min man ,träffat någon ja råkade komna på han,och han sa att hon va smal snygg,,och ung han sa att jag,fått erbjudande ,så tar henne,jag blev arg och ledsen sen vaknade jag alldeles varm och hjärtat rusade..

#4   Anonym   2022-05-31 19:12  
Har också drömt att min särbo,träffat någon,har kom på han och konfronterade
Då svarade han,hon är ung,snygg ,smal,rolig,har fått erbjudande och ja tänker ta chansen,sen vaknade jag alldeles varm och hjärtat slog dubbelslag

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning