Vad betyder drömmar om otrohet?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om otrohet betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Drömmar om otrohet är någonting som är väldigt vanligt, både att man själv bedrar den man älskar och att den man älskar är otrogen. Den symbolik som ofta kopplas till drömmar om otrohet är missnöje eller besvikelse, vilket i drömmens värld lätt kan yttra sig i form av att man blir bedragen eller bedrar någon annan.

Drömmar om att vara otrogen

När det handlar om att man drömmer att man själv är otrogen, så handlar detta ofta om att man innerst inne är missnöjd med någonting som har med en själv att göra. Det behöver dock inte bara innebära att man är missnöjd över någonting som man har kontroll över, utan det kan även handla om sådant som man inte har kontroll över. Det kan vara kopplat till en parrelation, men det behöver inte vara det - det kan även handla om att du är missnöjd över någonting du har sagt eller gjort i ett annat sammanhang. I vissa fall handlar det även om materiell besvikelse, dvs. att man känner saknad och längtan efter materiell rikedom i form av bättre ekonomi, finare bil eller en allmänt lyxigare tillvaro.

Drömmar om att bli bedragen

Drömmar om att man själv blir bedragen, det vill säga att någon är otrogen mot en, handlar ofta om att det finns ett krypande missnöje kring sig själv som person eller människa. Det som ditt undermedvetna försöker säga är att det känner att du kan förbättra dig, i vilket avseende det gäller kan dock vara klurigt - men ofta handlar det om att det finns någonting i en parrelation som kan vara i behov av förbättring eller förändring.

Reflektion av vardagens händelser

Drömmar om otrohet kan ibland vara en direkt spegling av någonting som har hänt i vardagen, ibland handlar det om händelser där ens partner på något sätt har blivit uppmärksammad av en annan person. Men det behöver inte nödvändigtvis handla om otrohet i en sådan slags bemärkelse heller. Otrohet i en dröm kan även uppenbara sig som en slags förstärkning av någonting som har ägt rum som kan kopplas till att någon eller en själv på något sätt känner sig sviken, eller orättvist behandlad.

Texten uppdaterades senast 2020-05-04

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning