Vad betyder drömmar om ormar?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om ormar betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Sedan urminnes tider har drömmar om ormar i princip alltid förknippats med otur, och den symboliska betydelsen som drömmar om ormar har är att de oftast handlar om fiender. Den vanligaste tolkningen är att det kan handla om någon som talar bakom ryggen på dig, eller har för avsikt att vara elak.

Drömmar om att bli biten av en orm

Drömmar om att en orm försöker bita en brukar ofta vara ett förebud om svartsjuka eller avundsjuka, att du framkallar dessa känslor hos någon annan. Om ormen även lyckas bita en skall detta vara ett tecken på att någon som du anser vara en god vän i själva verket är din ovän som vill dig.

Drömmar om orm som ömsar skinn

Om du drömmer om en orm som ömsar sitt skinn kan det vara ett tecken på att ditt undermedvetna tycker att det är dags att gå vidare, att det är dags att lämna det gamla bakom sig.

Sexualitet enligt Freud

En annan djupare betydelse som drömmar om ormar kan ha, enligt psykologen Sigmund Freuds läror om drömtydning, är att de kan handla om sex. Främst då den manliga fruktsamheten och förmågan att fortplanta sig, troligtvis för ormens symboliska koppling som fallossymbol.

Texten uppdaterades senast 2019-05-25

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning