Drömtydning havet - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning havet betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med havet att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning havet

Symbolisk betydelse

Den symboliska kopplingen när det kommer till drömmar om havet handlar ofta om det undermedvetna och saker som kan dölja sig under det undermedvetnas ytan. Man brukar göra paralleller till det enorma djup och innehåll som finns under havets yta, och hur svårt det är att faktiskt se vad som döljer sig där nere - framför allt när det handlar om större djup. På samma sätt kan det vara väldigt svårt att se vad som döljer sig i en människas undermedvetna, vilket även innebär att havsdrömmar kan vara väldigt svåra att tolka.

Se även drömmar om att drunkna.

Havets beteende avgör

Generellt sett brukar man säga att drömmar om stormiga hav med mycket vågor kan vara ett varsel om förlust eller oro för förlust, att bli drabbad av någonting utan att ha fått någon slags förvarning. Ett lugnt hav med strålande sol kan dock tolkas ett förebud om lycka, fridfullhet och vänskap. Ett turkosblått hav med mjuka vågor, som vid en paradisö, kopplas ofta till framgångar och glädje.

Kan varsla om otrohet

En annan dröm som är relativt vanlig och som involverar havet är en dröm där man faller i havet, för att sedan direkt vakna av ett ryck. Den koppling som brukar göras i detta fall är otrohet och svek, ibland handlar det om att bli drabbad men lika ofta kan det även handla om att man kommer att utsätta någon annan för det.

Texten uppdaterades senast 2020-02-07

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om havet kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning fisknät | drömtydning fiskar

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning