Drömtydning.nu/Blogg/Kroppens sju chakran
 

Kroppens sju chakran

Chakra används inom bland annat yoga, som i sig är ett huvudsakligt begrepp inom den indiska filosofin. Inom yogaläran sägs chakrasystemet vara sammanlänkade kanaler som finns i människans olika kroppsdelar. Chakra är också ett begrepp som kommer från asiatiska kulturer, inom tibetansk buddhism och inom hinduismen. På ett förenklat sätt kan det förklaras att det rör sig om en huvudkanal längs med ryggraden, och det är mellan den sublima och fysiska kroppen som dessa sju chakran finns och de företräder människans olika delar. Till exempel kan en skada eller en sjukdom i kroppen påverkas av det flöde som finns i ett visst chakra. Det finns sju chakran och de har alla olika, vackra färger som symboliserar människans olika sidor och karaktärsdrag.

Chakran inom den mediala världen

Många som har kontakt med andevärlden brukar ibland använda sig av chakrasystemet i sitt jobb. De använder chakran för att få kontakt med andevärlden. De som arbetar med healing läser av andra människor och även djur genom chakran.

Obalans och negativa händelser

Både obalans och negativa händelser som sker under livet visas ofta i kroppens chakran. När du inte mår bra, som till exempel vid rädsla, sjukdom eller otrygghet, är det lätt att stänga ner kroppens chakran och då hamnar du lätt i obalans.

De sju chakrana

Kronchakra

Kallas också hjässchakra, är violett till färgen, finns på fontanellen och har förbindelse med hypofysen. Här uppe sitter centrum för andlighet, healing, energi och din kontakt med universum. Även dina tankar, insikter, kunskaper och förståelse finns här. Vid obalans kan dina kontakter med andligheten bli dålig. Andra problem som kan uppstå är att du känner dig otrygg, svårt att kunna se framåt i livet och kronisk trötthet kan också uppkomma.

Tredje ögat-chakra

Detta chakra är indigofärgat, (kallas även pannchakra) och det fokuserar för högre ingivelse, andlig kännedom, styrkor och fantasi. Detta chakra hjälper dig att se dig för den du är, hitta harmoni och ditt inre lugn. Din visdom, ditt logiska tänkande och intellektuella förmåga finns också här. Vid obalans kan du exempelvis få dålig självkänsla. Du kan också få huvudvärk, problem med öronen, synen och bihålorna.

Halschakra

Detta ljusblå chakra sitter på struphuvudet och ansvarar för dina kommunikativa och kreativa sidor. Blå är en färg som ofta används vid healing. När det uppstår obalans här har du inte stått upp för dig själv om vad du egentligen tycker och känner. Du kan även ha svårigheter att sätta gränser mot andra.

Illustration över våra sju chakran.

Illustration över våra sju chakran.

Hjärtchakra

Detta grön-rosa chakra sitter precis mitt emellan brösten och står för relationer du har till andra. Det kan vara medkänsla och balans, kärleksrelationer, känslor och harmoni. Vid obalans kan du stänga av dina känslor helt och få relationsproblem.

Solarplexuschakra

Precis som namnet säger sitter detta chakra i solarplexus och den är gul till färgen. Här finns din viljestyrka, livskraft, självförtroende och sociala relationer. Vid obalans kan du få låg energinivå, bli osäker och självförtroendet kan sättas på spel.

Navelchakra

Detta orange chakra, sitter ungefär strax under naveln. I detta chakra finns dina sexuella behov, moral, kreativitet, självförtroende och glädje. Blir din sexlust mindre och din moral och kreativitet brister, har detta chakra hamnat i obalans.

Rotchakra

Detta chakra sitter mellan könsorganet och anus och dess färg är rödbrun. Här finns den grundtrygghet du har på arbetet, i hemmet och i din ekonomi. Vid obalans kan din trygghet försämras, du kommer inte vidare i livet, kan bli hagalen, bli orkeslös och argsint.

Boktips kroppens sju chakran

Chakra : höj din energi

Av: Anna Selby

Beskrivning
För dig som vill läsa mer om våra chakran vill vi tipsa om denna fantastisk bok av Anna Selby. På ett lättförståeligit och tydligt sätt beskriver den de olika chakrana på djupet, samt ger även guidning till meditation och qi gong mönster för varje energicenter.


i samarbete med PriceRunnerPublicerat 2021-02-01

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning
Innehåller annonslänkar för PriceRunner