Drömtydning.nu/Kinesisk astrologi/Kinesiskt horoskop 2021
 

Kinesiskt horoskop 2021 - Oxens år (metall)

Enligt den kinesiska zodiaken är 2021 oxens år. Det kinesiska nyåret börjar den 12 februari, och vara till den 31 januari 2022. Oxen är det andra av de tolv djuren i den kinesiska zodiaken: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och grisen. Föregående år (2020) var råttans år (metall) och nästkommande år (2022) är tigerns år (vatten). Läs mer om kinesisk astrologi och ta reda på vilket tecken du hör till under våra sidor om kinesisk astrologi.

De år som oxen hör till i den kinesiska astrologin är 1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2023, osv.

Kinesiskt horoskop 2021 oxens år

Winter vector created by freepik - www.freepik.com

Allmänna känslor kring oxens år 2021

Huvuddraget i detta år är att det kommer att bli ett lyckosamt år, och ett perfekt år för att fokusera på relationer. Faktiskt oavsett om man talar om vänskapsrelationer eller kärleksrelationer.

Oxen är hårt arbetande och metodisk

I den kinesiska astrologin brukar oxen ofta ses som hårt arbetande och väldigt metodisk. Till följd av detta kommer år 2021 att bli ett år där hårt arbete lönar sig, och de tecken som vanligtvis är lyckosamma när det kommer till saker som pengar och rikedom kommer särskilt att känna av detta. De kommer även att kunna anstränga sig mer än andra.

2021 är ett metall år

Eftersom året i fråga är ett metall år, faktiskt det andra i ordningen, kommer den signifikanta färgen för 2021 att vara vit. Utöver vitt finns även andra viktiga färger, nämligen de turfärger som brukar förknippas med oxen: gul och grön. Detta är färger som inom Feng shui attraherar framgång och välstånd. För att öka på sina chanser för lycka kan man bära accessoarer gjorda av metall.

Året kantas av harmoni och ordning

Troligtvis kommer inte några katastrofala eller extrema händelser att äga rum under oxens år 2021. Utan det kommer snarare troligtvis att bli ett år kantat av ekonomisk återhämtning eller konsolidering av saker som kan ha varit åsidosatta eller nedbrutna.

Oxens år 2021 kommer också att vara ett perfekt år för att försöka skapa ordning i familjelivet, vilket stärker det att om familjelivet är en fröjd går det mesta annat också som på räls.

Sammanfattningsvis kan man säga att oxens år 2021 kommer att vara ett år i problemlösningens tecken, men det kommer att krävas en del disciplin och extra ansträngningar i form av att hur vi organiserar och tar till vara på tiden.

Lyckosymboler under 2021

Tecken med särskild lycka under 2021

Råttan under 2021

För personer födda i råttans år kommer oxens år 2021 att bli ett mycket viktigt år när det kommer till personliga relationer, med stora framgångar att vänta och hög grad av optimism kring detta.

Ormen under 2021

Under oxens år 2021 kan personer födda i ormens tecken räkna med att äntligen få finna svar på de personliga frågor och funderingar som har plågat ormen under lång tid. Vilket kan leda till att det som de önskar sig innerst inne kan komma att bli verklighet.

Ormar kommer också att ges möjlighet att vara viktiga och bra vänner, och fungera som en inspiration för människor omkring dem.

Hästen under 2021

För personer födda i hästens tecken kommer oxens år 2021 att vara mycket viktigt när det kommer till drömmar och aspirationer, samt även personliga relationer. Året kommer att bjuda på extra energi och nya idéer, samtidigt som vänner och familj kommer att vara hjälpsamma och erbjuda sin hjälp i de planer som hästen kommer på.

Optimismen är verkligen på topp för hästen under oxens år 2021, och lika så självsäkerheten och tron på andra människor. Detta är en viktig komponent i det att lyckas med de planer som kommer att sättas upp under året.

Apan under 2021

Även om man kanske inte tror det, så kommer oxens år 2021 att bli väldigt viktigt för personer födda i apans tecken. Detta då året kommer att bjuda på möjligheter att hitta svar på intima frågor som har bekymrat apan under lång tid. Det kommer att bidra till inre balans och nya insikter kring vad framtiden har att erbjuda.

Grisen under 2021

Under oxens år 2021 ser det ut som att personer födda i grisens tecken kommer att vara väldigt lyckosamma när det kommer till pengar. Framför allt när det kommer till nya intäktsvägar, men även investeringar.

Karriären och lyckan under 2021

Oxens år 2021 för med sig framgång i sin karriär och i affärer överlag, samt lycka och välstånd för alla tecken. Mycket på grund av att oxens år 2021 influeras av elementet metall, precis som råttans år 2020.

Framför allt kommer detta att utmärka sig i form av att nya möjligheter kommer att öppna upp sig när det kommer till karriären, så det är viktigt att inte låta ångesten eller några negativa tankar påverka ens beslut rörande detta.

Under årets gång kan vissa problem dyka upp för de flesta av tecknena, men framgång och lycka är möjligt för alla bara de är flexibla och redo för allting.

De födda i drakens tecken framför allt, kan åtnjuta stora fördelar så länge de är redo att ta till vara på de möjligheter som dyker upp. De behöver dock vara vaksamma så att inte saker blir utom kontroll.

Många av de som är födda i tigerns eller kaninens år har möjlighet att upptäcka nya källor till intäkter vilket kan leda till bättre finansiell status.

Getter som är aktiva i form av att de är egna företagare kan komma att åtnjuta nya idéer och mål som kan förbättra deras företag, inte bara ekonomiskt utan också organisatoriskt.

Kärleken under 2021

När det kommer till kärleken så kommer oxens år 2021 verkligen att bli ett fantastiskt år! Om du har haft funderingar på att starta en familj med den person som du har vid din sida, så kan detta år vara det ideala året för att göra just detta. Om du är singel så kan du förbereda dig på att eventuellt träffa din själsfrände under detta år.

Som en bonus ser det också ut som att alla giftermål som äger rum under oxens år 2021 har stora möjligheter att bli långvariga och mycket lyckliga.

Personer födda i apans tecken bör dock vara vaksamma, då de med sin impulsivitet kan ha svårt att hitta den rätta partnern under oxens år. Åtminstone om syftet är att hitta en långvarig partner.

Om man är född i getens tecken bör man också vara lite varsam under oxens år 2021, och försöka att motstå impulsen att spendera pengar för att få andra att tycka om och älska en. En viktig insikt för getter är att man inte kan köpa kärlek för pengar.

Hälsan under 2021

Personer födda i tigerns eller apans år kommer under oxens år 2021 med stor sannolikhet inte stöta på några bekymmer med sin hälsa. Även om förkylningar och smärre åkommor givetvis kan dyka upp, så kommer dessa inte att bli långvariga.

Om man är född i drakens tecken bör man vara lite vaksam, då oxens år 2021 bjuder på många utmaningar vilket kan reta upp draken och göra att denne känner sig oerhört utmattad från en dag till en annan.

Kända personer födda i oxens år

Barack Obama (1961), Prinsessan Diana (1961), George Clooney (1961), Richard Gere (1949), Dustin Hoffman (1937), Saddam Hussein (1937), Margaret Thatcher (1925), Gerald Ford (1913), Walt Disney (1901), Charlie Chaplin (1889), Adolf Hitler (1889), Vincent Van Gogh (1853) och Napoleon (1769).


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning