Drömtydning.nu/Kinesisk astrologi/Kinesiskt horoskop 2023
 

Kinesiskt horoskop 2023 - Kaninens år (vatten)

Enligt den kinesiska zodiaken är 2023 kaninens år, eller mer specifikt vatten kaninens år. Det kinesiska nyåret börjar den 22 januari 2023 och varar tills den 9 februari 2024. Kaninen är det fjärde av de tolv tecknen i den kinesiska astrologin: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och grisen. Föregående år (2022) var tigerns år (vatten) och nästkommande år (2024) är drakens år. Läs gärna mer om kinesisk astrologi och ta reda på vilket tecken just du hör till, under våra sidor om kinesisk astrologi.

Enligt den kinesiska zodiaken kommer kaninens år 2023 att bli ett fredsfullt år, som verkligen är välkommet efter det lite mer allvarsamma och hetsigare tigerns år som kommit före. Vi som värld behöver helt enkelt en lite lugnare och mer fridsfull tillvaro, för att kunna läka de sår som har uppstått efter att ha behövt stå ut med det som vi blev utsatta för under det föregående tigerns år. Smakfullhet och förbättring kommer att segra över allt annat, och människor kommer att inse att prestige är viktigare än kraft.

Men det är också viktigt att vi inser och tar till oss, att kaninens år också är en tid då man måste hålla sig i schack och inte bli lat. Kaninen tenderar nämligen att ibland påverka de människor som attraheras av att bli tröstade, trots att de egentligen inte är i behov av detta, vilket är någonting som kan få dem att glömma värdet av eget ansvar. Man bör även anstränga sig för att inte prokrastinera och skjuta upp saker som man inte gilla ratt göra.

Vad betyder kaninens år för oss?

I den kinesiska kulturen anses kaninen vara det lyckosammaste av zodiakens tolv djur. Det betyder också förlåtelse, nåd och skönhet. De som är födda under kaninens år är ofta lugna och harmoniska. De tenderar att undvika bråk och tjafs så mycket som möjligt, de är också väldigt kreativa och har ofta vad som brukar uppfattas som god smak.

Vilka är de mest lyckosamma stjärntecknen under 2023

De tre mest lyckosamma stjärntecknen är geten, grisen och hunden. Dessa tre tecken är på väg att få ett av de bästa åren under sitt liv. Under kaninens år 2023 kommer geten, grisen och hunden att uppleva många bra saker som relaterar till ekonomi, arbete, karriär och annat som hör detta till.

Traditionellt sett är tuppar ofta fiender till kaniner, så inom den kinesiska astrologin brukar man säga att de som är födda i tuppens tecken skall var försiktiga under kaninens år. Och om de vill uppleva lycka bör de anstränga sig och arbeta hårt för att kunna tillskansa sig detta. Det är också rekommenderat att tuppen skall använda sig av Feng Shui för att undvika olycka och sjukdom.

Lyckosymboler under kaninens år 2023

Karriär under Kaninens år 2023

Kaninens tecken är ofta knutet till förhandling, försiktighet, skönhet, kreativitet och ekonomiskt ansvar. I den klassiska berättelsen om de 12 djuren som korsar floden fick kaninen hjälp av draken, och de som är födda i Drakens år kommer att vara till stor hjälp nu under Kaninens år. Det är dessutom viktigt att påminna oss själva om att kaninen nästan korsade hela floden på egen hand, och detta är verkligen mycket talande för hur kaniner kommer att försöka hjälpa sig själva att uppnå stora saker under år 2023.

Kaninen framställs också oftast som lugn och karismatisk, och som sådan är det av yttersta vikt att ha kontakt med vad man behöver veta för att blomstra och fatta bra beslut under det kommande året. Kaninen är också känd som en slug talare, så jobb och hobbyer som kräver god kommunikation (som att skriva, ge terapi, undervisning och övriga kreativa områden) kommer att vara de bästa för kaniner och hjälpa dem att växa under 2023.

Ekonomi under Kaninens år 2023

Kaninen är känd för att vara bra på att ta hand om pengar, vilket kan komma att göra att man under året får uppleva rikedom och välstånd i sin ekonomiska situation. Allt som allt kommer man att kunna försörja sig utan alltför mycket krångel, så det gamla mottot "Arbeta smartare, inte hårdare" är något att ha i åtanke för allt som har med pengar att göra under 2023.

Kärlek under Kaninens år 2023

Kaninens år är ett år som uppmuntrar till långvariga relationer, framför allt där känslomässiga problem inte är vanliga. Det är ett fantastiskt år att stärka och återuppbygga sina relationer. Personer födda i hundens, grisens eller getens år kommer att ha mest framgång under året när det gäller kärlek, och faktiskt allt som är romantiskt. Utsikterna för tuppar och drakar är dock mycket mindre positiva.

Är Kaninens år 2023 ett bra år att skaffa barn?

Enligt de som forskar inom kinesisk astrologi är kaninens år 2023 är ett bra år att få barn. Den kinesiska zodiaken säger att de största chanserna att bli gravid med en pojke är under juli månad, och de högsta chanserna att få en flicka är under april månad.

Mer för personer födda i kaninens år


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning