Drömtydning.nu/Blogg/Tre bra övernaturliga TV-serier
 

Tre bra övernaturliga TV-serier

Det finns många serier som har övernaturliga inslag. Det är inte så konstigt för allt som händer går inte alltid att förklara. När det kommer till övernaturliga tv-serier så har det satsat ganska hårt på att producera serier av hög kvalitet senaste åren. Några serier har också gjort come-back såsom Twin Peaks till mångas stora glädje. Men det finns många fler och har kommer några tips på välgjorda men också tänkvärda serier. Här görs allt för att undvika spoilers.

"I Am Not Okay With This"

Den som gillar den nästan kultförklarade "Stranger Things" kommer älska "I Am Not Okay With This". Serien är baserad på en serietidning med samma namn och det är Netflix som producerat serien. Här möter du Sophia Lillis som är sjutton år och som inte sörjt färdigt sin far som tog livet av sig. Sophias mamma jobbar hårt för att försöka försörja familjen och hon har inte heller bearbetat sin sorg. Sophia tar stort ansvar för hemmet och sin lillebror. Plötsligt en dag märker hon att när hon är arg händer det mystiska saker. Hennes ovänner börjar blöda näsblod, saker går sönder och många andra konstiga saker. Det fina "I Am Not Okay With This" är att den blandar komiska inslag med tragiska och bygger sakta upp en skrämmande känsla. Helt klart sevärd och nu är det vara att hoppas på säsong två.

Officiell trailer för IANOWT från Netflix

Twin Peaks

David Lynch, är det någon som kan ta ut svängar är det han. Första säsongerna gjordes på 1990-talet och den började egentligen inte som en övernaturlig tv-serie. Det växte in allt mer och vad som är verkligt och inte verkligt blev allt svårare att skilja åt. I tredje säsongen som släpptes år 2017 har David Lynch tagit steget längre. Någonstans i ett parallellt universum sitter agenten Cooper och försöker ta sig ur mardrömmen. Twin Peaks: The Return kräver dock att man sett de tidigare säsongerna. Så det är bara att bänka sig, risken är dock att du kommer börja undra om allt verkligen är verkligt därute. För hur förklarar man egentligen att någon helt plötsligt inte är sig lik?

Klassiska Twin Peaks-trailers från 90-talet

Zone Blanche eller Black Spot

The Black Spot som den heter på engelska är också en fransk-belgisk produktion. Laurène Weiss är polischef i den lilla staden Villefranche. Anledningen till att serien heter just Black Spot på egelska är för runt Villefranche finns det ingen mobiltäckning. Runt staden finns endast djupa skogar. Laurène blev kidnappad som tonåring och blev fastkedjad i skogen. Hon minns inte riktigt vad som hände eller vart hon var. Plötsligt försvinner en tonåring igen. Vad är det som gömmer sig därute? Villefranche är inte som någon annan stad. Relationen till skogen och Villefranche invånare är mycket speciell och man har hela tiden en känsla av att inte allt är som det borde. Faktum är att själva känslan man får är lite åt Twin Peaks men ändå inte. Det finns också många inslag av humor. Framför allt när en ny åklagare dyker upp i staden och ska hjälpa till med de mystiska mord som sker. Hur kan man komma in i ett samhälle vars existens cirkulerar kring den djupa skogen?

Trailer för Black Spot


Publicerat 2020-06-14

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning
Innehåller annonslänkar för PriceRunner