Drömtydning blommor - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning blommor betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med blommor att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning blommor

Symbolisk betydelse

Drömmar om blommor symboliserar ofta blyg skönhet, en skönhet som finns där och någonting som verkligen utstrålar skönhet, men utan att vara skrytsam. En skönhet som varken har en önskan om att ändra sig eller vilja att jämföra sig med någonting eller någon annan.

Blommor är även en symbol för femininitet och även barndomen, vackra och orörda står de där ståtliga och har ännu inte fårats av livets hårda skola. Kan drömmen vara ett uttryck för att man önskar sig tillbaka till svunna tider, eller att man kanske helt enkelt måste försöka slappna av och inte lägga alldeles för mycket vikt vid det yttre.

Djupare spirituella betydelser

Vilken typ av blomma som uppenbarar sig i en dröm kan ibland också ha en djupare spirituell innebörd, se lista nedanför.

Drömmar om blomsterbuketter

Drömmar om blombuketter har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om nära och kära vänner, blombuketten representerar ofta en vänskap som är i full blom och som om den vårdas kan hålla för väldigt lång tid framöver. Det kanske även är det som ens dröm-jag försöker förmedla, att det är viktigt att vårda sina relationer. Det kan därför vara bra att ta sig en funderar över vilka relationer man har för tillfället och om det finns någon som man skulle behöva se efter lite extra, någon som är särskilt viktig för en och som man inte vill riskera att den försvinner.

Djupare spirituella betydelser

Om du drömmer om att du ger bort eller får en blombukett kan det vara ett förebud om att du kommer att känna dig tillfreds med dig själv, du kommer att känna dig nöjd med både ditt yrkes- och familjeliv - bara du ger det tid.

Drömmar om rosor

Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om rosor är att det ofta handlar om att ens undermedvetna har börjat bli smittat av jagets entusiasm, eller lycka, kring någonting. Att detta händer är ingen dålig sak alls, även om det undermedvetna oftast kan användas för att lista ut hur man bör fatta beslut då det kan uppfatta saker som jaget kanske missar. Men med det i åtanke kan det ju vara klokt att ta ett litet steg tillbaka och göra sig säker på att man inte låter sig bli för omkullkastad av det som framkallar denna lycka.

Djupare spirituella betydelser

Drömmar där rosor spelar en framträdande roll kan ha lite olika innebörd beroende på kringliggande omständigheter. Om det är sommar när denna dröm uppenbarar sig brukar den varsla om framgång och lycka, framför allt i kärlekslivet. Om det är vinter när drömmen uppenbarar sig kan detta vara ett något mer negativt tecken, då det kan föra med sig sjukdomar och besvikelser.

Drömmar om blomsterkrans

Drömmar om blomsterkransar har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om ära och berömmelse, det undermedvetna vill försöka påverka en att justera sina mål och tankar om sin framtid - det man har i sikte kanske inte är det som man innerst inne verkligen vill och behöver, utan det finns kanske någonting annat som egentligen lockar och som man skulle behöva få med på ett hörn när man klurar och planerar kring sin framtid.

Djupare spirituella betydelser

Om du drömmer att någon lägger en blomsterkrans runt ditt huvud kan det vara ett tecken på att någon vill dig illa, att någon har för avsikt att tala illa om dig och förstöra ditt annars goda rykte.

Texten uppdaterades senast 2019-09-13

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om blommor kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning akrobater

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning