Drömtydning.nu/Blogg/Olika sorters healing
 

Olika sorters healing

Healing är det engelska ordet för svenskans läkning (helande), och är en syssla inom alternativmedicin. Denna metod går ut på att genom andliga tillvägagångssätt försöka behandla olika sorters sjukdomar. Du använder antingen händerna på patientens kropp eller en bit ovanför. I Sverige anses inte healing vara en riktig behandling, utan den stod innan i kvacksalverilagen som blev upphävd 1 januari 1999. Numera ingår den i patientsäkerhetslagen, en lag som talar om vad som får behandlas med healing. I äldre text kallades healing för helbrägdagörelse och används av speciella kristna grupper. Dessa grupper säger sig påstå att sjukdomar kan botas genom healing, alltså genom handpåläggning och bön.

Hur det fungerar

Healing innebär att sjukdomar botas via tro, alltså genom ett övernaturligt sätt, och namnet healing är förenad till alternativ medicin och den verksamhet som går under det. Alternativmedicin (komplementärmedicin) är behandlingar av olika sjukdomstillstånd som inte är vetenskapligt prövade efter de bestämmelser som upptas i den erkända hälso- och sjukvården. I mitten av 1970-talet bildades konceptet alternativmedicin i Sverige och det står för behandlingar som tidigare kallades för kvacksalveri.

Det är som sagt inte bevisat att healing verkligen fungerar, men många som tror på det har berättat att de blivit botade från det ena och det andra genom healing. Det sägs att när en människa får en healingbehandling ökar blodgenomströmningen och det i sin tur ökar kroppens egen förmåga att läka. De blockeringar som finns i kroppen ska lösas upp av den energi som healingen ger. Vidare sägs det att en handpåläggning lösgör endorfiner och oxytocin, dessa har smärtstillande karaktär och även psykologiska effekter som är positiva.

Olika healingbehandlingar

Det finns flera olika sätt att utföra healing och några av dem är:

  • Reiki – En teknik där symboler används.
  • Kristallhealing – Går ut på att olika stenar läggs på din kropp, stenarna har olika inflytanden och här kommer kroppens sju chakran in. Stenarna placeras då på alla chakran, vilket ska stärka och balansera din kropps olika energier.
  • Zoserhealing – En behandlingsform där massage ger dig avslappning.
  • Spirituell healing – Det finns de som tror att det finns en förbindelse mellan andevärlden och människan, eller djuret, som överför energi. Det ska hjälpa mottagaren att få nya krafter efter till exempel en depression, utmattningssyndrom, stress eller psykiska störningar.
  • Änglahealing – Denna healingform går ut på att änglarna hjälper healingen att förvandlas till ljus och behaglig energi och att få energin att komma till rätt ställe.
  • Korthealing – Innan en healingbehandling påbörjas läggs kort för att undersöka varför healing behövs.

Dessa former av healing är vanliga i Sverige.

En typ av kristallhealing.

En typ av kristallhealing.

Healingutbildning i Sverige

På Sveriges Spiritualistiska Kyrka finns en två-årig utbildning, där både teori och praktik ingår och efter utbildningen är eleverna utbildade till healers (healingsmedium), får kyrkans certifikat och har då tillstånd att öppna en egen praktik. Det finns numera mängder med praktiker där du kan få healing eller gå kurser för att lära dig healing själv. Det är inte förbjudet att heala eller låta sig healas. Det går däremot inte att garantera att du blir botad av healing, och så är även fallet om du besöker en läkare. Många tusentals säger sig blivit botade eller blivit bättre av healing. Det har även hänt att spiritualistiska healers och läkare arbetat tillsammans. Nu är healing inte en snabb behandling, ofta tar det tid och du bör att varit på flera behandlingar innan du känner dig bättre.

Boktips healing

Lär dig healing : en steg-för-steg guide till andlig healing

Av: Helena Lindblom

Beskrivning
Ett annat sätt att närma sig healing är att göra det på ett mer personligt och andligt plan. För detta vill vi verkligen rekommendera denna utsökta bok av Helena Lindblom, som inte bara innehåller teori utan även praktik och övningar i personlig healing!


i samarbete med PriceRunnerPublicerat 2021-04-20

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning
Innehåller annonslänkar för PriceRunner