Drömtydning.nu/Blogg/Stenar och kristaller
 

Stenar, kristaller och andlighet

Det är inte helt säkerställt när kristallerna bildades, det kan ha varit för tusentals år sedan eller ännu längre tillbaka. Redan på medeltiden använde och arbetade folk med kristaller. Då användes en så kallad magipåse innehållande olika stenar. Kungar, drottningar och adelsmän har under alla tider pyntat sig med olika sorters kristaller och det har hittats väldigt mycket kvarts runt omkring de pyramider som byggdes under de gamla egyptiernas tid. Kvarts (kiselsten), ett mineral som består av kiseldioxid, har oftast en mjölkvit färg.

Lite information om kristaller och stenar

Alla stenar tål inte vatten och det beror på att stenarna innehåller vissa ämnen. Dessa stenar ska du inte bära nära huden eftersom kroppen avger fukt och värme, och då kan utsöndringen skynda på ämnena som finns i stenarna och det kan komma in gifter i kroppen. Dessa stenar bör heller inte läggas i vatten som ska drickas eftersom vattnet då blir giftigt. Ta helst reda på fakta om stenarna av en expert om du är det minsta osäker. Det går bra att ha fler stenar på samma gång, men de får inte bekämpa varandra. Alla chakran har olika färger och du kan välja dina kristaller utifrån dessa färger, eller låta din magkänsla avgöra vilka färger du ska ha.

Hur du kan använda dina stenar

  • Du kan ha det som ett smycke på ett halsband eller en ring.
  • Du kan bära en trumlad (en ojämn sten som är rundslipad och har bearbetats i en trumlare) i din ficka.
  • Stenar kan du även ha fasttejpade någonstans på kroppen.
  • Stenar och kristaller kan användas vid meditation och då genom att hålla den i handen.
  • Många har också stenar och kristaller liggande på sitt sängbord eller i sängen.
En uppsättning stenar och kristaller som används för spirituellt syfte.

En uppsättning stenar och kristaller som används för spirituellt syfte.

Akvamarin

Stenen passar bra vid meditation och den ser till att känslor som harmoni, tillit, mod och sympati uppstår. Akvamarin har en blå färg som påminner om havet och himlen och dess egenskaper. Stenen framkallar kärlek och ser till att det finns kraft i ditt äktenskap och den är även bra för alla relationer du har.

Bergkristall

Denna kristall omfattar alla chakrans färger, och den ger dig kraft, uthållighet och mod. Den lösgör de energiblockeringar du kan ha i kroppen och ger dig förståelse och kunskap. Bergkristall tar bort negativa tankar och den passar bra ihop med andra stenar.

Bärnsten

Denna sten suger upp negativa svängningar och ser till att din kropp kan hela sig på egen hand. Bärnsten ser även till att du blir ödmjuk och känner omtanke inför allt naturen ger. Stenen lindrar även de fysiska och psykiska plågor du har och den värmer och ger dig ny livslåga. Bärnsten renar också universum från konflikter och därför är stenen perfekt att ha hemma. Stenen hjälper dig att känna kärlek, få vänner, pengar och lycka.

Jade

Denna sten har dyrkats i Asien i cirka 1000 år och sägs beskydda dig och ge dig klokhet. Den sägs hjälpa dig som bär den och ser till att du ska kunna genomföra möjliga utvägar, att du ska vara uthållig och tillgiven de mål du satt upp. Jade avger även frid, lugn och en inre ro.

Boktips stenar och kristaller

Kristaller : den moderna guiden till stenarnas magi

Av: Yulia Van Doren

Beskrivning
Om du är nyfiken och vill lära dig mer om kristaller och stenar och deras effekt på människor, rekommenderar vi att du tar en titt på denna bok av Yulia Van Doren. Den går igenom allt från hur man väljer kristallerna till hur man sköter dem och laddar dem med ny energi.


i samarbete med PriceRunnerPublicerat 2021-03-22

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning
Innehåller annonslänkar för PriceRunner