Vad betyder drömmar om döden?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om döden betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Den symboliska betydelsen av drömmar om döden handlar ofta om att någonting som har gått förlorat vill komma upp till ytan, någonting som vill startas om och börja leva igen. Vad detta något är kan vara väldigt olika och är ofta någonting som behöver utredas beroende på vem eller vad det är som dör i drömmen.

Drömmar om att själv dö

När det handlar om drömmar där man själv dör handlar det ofta om att någonting i ditt liv är på väg att ta slut eller har ett behov av att återigen startas upp, det kan handla om till exempel ett förhållande eller en hobby. Kan det finnas någonting som tidigare har ebbat ut för dig som du innerst inne egentligen skulle vilja ta tag i?

Dröm om vän som dör

När det handlar om drömmar om en vän som dör så är detta någonting som ofta är kopplat till en själv i form av personlighetsdrag eller sidor av en själv. Fråga dig själv vilka egenskaper den person som dog i drömmen har som kan appliceras på dig, vad betyder dessa egenskaper för dig? Är det någonting som har gått förlorat för dig men som du kanske kan återuppta kontakten med?

Drömmar om barn som dör

Drömmar om barn som dör är ofta kopplade till ditt eget inre barn, det vill säga den del av dig som njuter av rent personliga behov såsom glädje, frihet, lättsamhet och humor. Stänger du inne denna del av dig själv, tillåter du den inte komma ut och visa sig för varken din familj eller andra människor?

Texten uppdaterades senast 2019-05-25

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning