Vad betyder drömmar om flod?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om flod betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Drömmar där en flod på ett eller annat sätt spelar en central roll har ofta en symbolik som för tankarna till rörelse och förnyelse. Likt vattnet alltid rör sig längs med floden och där varenda liten del av floden alltid förnyas med nytt vatten, är en flod verkligen en manifestation av förnyande krafter som hela tiden pressar sig framåt. Ofta brukar denna typ av dröm lämna en ganska positiv känsla efter sig och innebörden brukar i det stora hela också vara positiv. Man brukar säga att denna förnyande kraft har att göra med antingen en själv som person och människa, eller det liv man lever och den omgivning man har.

Ofta brukar denna positiva förnyelse handla om ens egen inneboende vilja att utvecklas och på så sätt förnyas. Det kan vara så att ens undermedvetna vill att man likt en flod skall följa den ström som just nu verkar finnas i livet, och låta den dra en framåt i färden - men samtidigt vara varsam om att inte fastna längs kanterna, dvs. haka upp sig på någon osignifikant detalj längs vägen.

Djupare spirituella betydelser

Ibland kan man även finna en del djupare spirituella betydelser när det kommer till drömmar om en flod eller vatten som rör sig som en flod.

Texten uppdaterades senast 2019-09-13

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning