Drömtydning katter - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning katter betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med katter att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning katter

Symbolisk betydelse

Den symboliska betydelsen när det kommer till katter kretsar ofta kring ett inre behov av att känna närhet, tillgivenhet och trygghet. Dock kan det finnas en viss besk underton då känslorna som kanske framkallas ibland är något blandade och kan kännas falska och lögnaktiga. Katten har många symbolismer utmed världen, och just falskhet är en som finns ganska djupt rotad i många kulturer. Men katter förknippas också ofta med lycka och förening av hushåll, någonting som för individer samman under ett tak och är en betydande del av en familj. Dessa positiva känslor kan ofta ha sitt ursprung i hur katter, även vuxna katter, trampar på den som den ser som sin förälder eller spinner när den är nära någon den tycker mycket om.

Eftersom katter är någonting som finns i de allra flesta kulturer över världen finns det även många olika djupare betydelser som drömmar om katter kan innebära.

Dröm om flera katter som busar

Drömmar där man ser flera katter som tillsammans busar och stojar och står i, är ofta ett förebud om att någon som man litar på kommer att bedra en. Det kan handlar både om en nära vän eller en älskad partner.

Drömmar där man möter en svart katt

Om du drömmer att du möter en svart katt så innebär detta ofta att det finns någon slags närliggande fara, som hotar att förstöra någonting som man nyligen har byggt upp. Ofta är denna fara bildlig, så att den svarta katten då representerar någon som kanske kommer in och förstör en annars fin relation.

Drömmar där man dräper eller tar livet av en katt

Drömmar där man drömmer att man dräper eller tar livet av en katt är ibland väldigt obehagliga, eftersom katter generellt sett ses som ganska försvarslösa djur. Men dessa drömmar behöver inte ha en negativ symbolik, då de oftast handlar om att man inom snar framtid kommer att ges möjlighet att ge tillbaka med samma mynt till någon som tidigare har behandlat en illa.

Drömmar där en katt jamar högt

Drömmar där man drömmer att en katt jamar oerhört högt, ofta på långt avstånd, brukar vara ett tecken på att du omedvetet känner dig otillfredsställd i ditt vakna liv.

Drömmar där man möter en vit katt

Drömmar där man drömmer att man möter en vit katt brukar oftast vara ett oerhört positivt omen, då den symbolik de medför är att framtiden kommer att vara oerhört gemytlig och väldigt trivsam på alla plan.

Drömmar där man blir klöst av en aggressiv katt

Om du drömmer att du blir klöst av en aggressiv katt är detta ofta ett varsel om att du har någon i din vänskapskrets so mär väldigt avundsjuk eller svartsjuk, och önskar dig illa.

Dröm om att man får en katt

Att drömma att man får en katt som en gåva eller present brukar ofta symbolisera framgångar, och medför ofta både positiva känslor och nyheter. Det kan handla om framgångar på jobbet vilket då leder till att du tjänar mer pengar, men det kan också handla om framgångar i kärlekslivet vilket kan leda till ökad välbehövlig intimitet.

Drömmar om en katt som fångas

Drömmar där man drömmer att en katt fångas brukar ofta medföra att man kan vänta sig problem i arbetslivet. Ofta är dessa problem ett resultat av oansvarighet, ibland av drömmaren och ibland av andra personer i dennes närhet.

Drömmar om kattungar

Om du drömmer en dröm om kattungar, innebär detta ofta att dina vänskaps- och familjerelationer kommer att förbättras inom kort. Kanske kommer du att få besök av dina nära och kära och att detta kommer att vara startskottet på någonting väldigt fint som kan växa till.

Texten uppdaterades senast 2020-10-02

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om katter kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning djur

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här
Kommentarer


#1   Shakira   2021-09-16 16:42  
Vad betyder det om man drömmer om en katt som biter din hand o släpper inte handen osen säger jag till min bror och mamma att ta bort den men ingen vill ta bort den o det var flera katter i mitt hem, Färgen på Katten som biter min hand var Vit och Svart

#2   Lena   2021-11-12 19:29  
Va vill drömmen säga! Min Katt Viktor låg och gosade i min famn. Tittade mig i ögonen å blundade därefter. Kurrade. Tänker i drömmen men herregud han har ju inte fått mat på flera dar. Men han är ju så klok han har såklart fångat möss. För han mår ju hur bra som helst.

#3   Jennie   2021-11-16 15:54  
Vad betyder det om min svarta katt i drömmer gråter med tårar som rinner mer för kinden?

#4   Shilan   2022-03-25 10:23  
Vad betyder det om du drömer en vit kattunge och du köper den för 21kr och när du tar hem den så du upptäcker att katten kan prata med dig.

#5   Anonym   2023-04-07 08:40  
Vad betyder det om du drömmer en katt som först nafsar i fingret och det är mysigt men sen biter tag hårt och du sitter fast och får paniken och sen kör du upp hela armen i katten som en påle och den dör?

#6   Andréas   2023-07-17 21:25  
Drömt om att jag mött min ena katt under vattnet, böjt mig ner för att klappa den och sedan har den gått vidare, vad kan det betyda? Samma typ av dröm återkom två nätter i rad fast i olika miljöer men katten var alltid i vattnet fast med glad svans som stack upp ovan ytan.

#7   Anonym   2023-10-07 14:57  
Kommentaren väntar på godkännande..

#8   Anonym   2023-10-07 14:57  
Kommentaren väntar på godkännande..

#9   Anonym   2023-10-07 14:57  
Kommentaren väntar på godkännande..

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning