Drömtydning öken - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning öken betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med öken att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning öken

Symbolisk betydelse

Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där man vistas i en öken, eller där en öken spelar en central roll, handlar ofta om brister. Dessa brister kan ibland vara av olika saker, men om man är uppmärksam på vad som gestaltas i drömmen kan man ibland snappa upp vad det är som en innersta känner att det finns brist på. Ibland handlar det om ofruktbarhet och barnalängtan, det man brukar se då är en helt ofruktbar och torr öken utan en droppe av vatten i sikte. Det som man bör ta med sig efter en sådan dröm är dock inte hopplöshet, utan snarare känslor av självmedkänsla inför den saknad eller brist man kanske upplever. Det kan vara klokt att rannsaka sig själv, då kan man ofta komma till en punkt där man inser att det inte är så hopplöst som man kanske tror.

Se även dröm om oas.

Djupare spirituella betydelser

Ibland kan man även finna en del djupare spirituella betydelser när det kommer till drömmar om öknar och sand.

Texten uppdaterades senast 2020-01-31

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om öken kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning oas

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning