Drömtydning klättra - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning klättra betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med klättra att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning klättra

Symbolisk betydelse

Drömmar där man klättrar, det kan vara uppför olika saker såsom t.ex. berg, stegar, väggar, tak, klippor och så vidare, är en ganska vanlig typ av dröm. Symboliken för denna typ av dröm är ganska klar och det handlar i huvudsak om att alltid sträva efter att nå högre, att komma närmare toppen av någonting. Om man inte känner det själv kan en dröm om klättring vara ens undermedvetnas sätt att försöka skicka en signal om att den inre strävan som en gång fanns, ännu finns där om man bara gräver lite djupare.

Psykologisk betydelse

Drömmar om att klättra är en sådan typ av dröm som även kan ha en rent psykologisk förklaringsmodell. Exempelvis tolkade den kände psykiatern Sigmund Freud drömmar om klättring som någonting kopplat till önskan att kunna uppnå erektion, likaså talade psykiatern Carl Gustav Jung om drömmar om klättring som att de skulle representera en övergång mellan olika stadier i livet.

Djupare spirituella betydelser

Det finns några klassiska djupare spirituella betydelser när det kommer till drömmar som inbegriper klättring, nedanför redogör vi för några av dessa.

Se även drömmar om att falla.

Texten uppdaterades senast 2019-12-09

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om klättra kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning falla | drömtydning berg

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning