Vad betyder drömmar om att klättra?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om att klättra betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Drömmar där man klättrar, det kan vara uppför olika saker såsom t.ex. berg, stegar, väggar, tak, klippor och så vidare, är en ganska vanlig typ av dröm. Symboliken för denna typ av dröm är ganska klar och det handlar i huvudsak om att alltid sträva efter att nå högre, att komma närmare toppen av någonting.

Bestigning av ett berg

En klassisk dröm är den där man bestiger ett berg, och om man lyckas ta sig till toppen av berget är detta en indikation på att man kommer att uppnå sina mål. Men, skulle man falla innan man nått toppen är detta istället ett förebud om att det man försöker uppnå inte kommer att hålla hela vägen.

Ångestfylld klättring längs lodrät bergvägg

Om man drömmer att man klättrar uppför en lodrät bergvägg, alltså alldeles sprikrak, men helt plötsligt stöter på ett hinder vilket framkallar ångest - då kan detta vara ett tecken på att ens ambitionsnivå är alldeles för hög och att det finns något inom en som står i vägen för det som krävs för att uppnå sina drömmar.

Djupare spirituella betydelser

Faller ned i en avgrund

Om du drömmer att du faller ned i en avgrund kan det vara ett tecken på att stor lycka väntar dig, men om du i drömmen även klättrar upp ur avgrunden kan istället problem väntas - se dig för.

Texten uppdaterades senast 2019-05-25

Kolla även in våra gratis dagens horoskop som är mycket populära, missa inte heller våra boktips om drömtydning och drömtolkning.

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning