Vad betyder drömmar om bilar?

Här nedan kan du läsa vad drömmar om bilar betyder, och hur dessa skulle kunna tolkas.

Symbolisk betydelse

Drömmar om bilar har ofta den symboliska betydelsen att de handlar om hur man tar sig fram genom livet. Det kan handlar om relationer med andra människor eller krav som ställs på en och påtvingar livets rörelse åt något håll.

Om det till exempel är du själv som kör en bil och att bromsarna slutar fungera kan detta innebära att du är en sådan person som har svårt att säga nej. Eller om du sitter i baksätet i en bil som körs av din pappa eller annan auktoritär person, då kan detta vara ett tecken på att du låter andras krav styra ditt liv.

Djupare spirituella betydelser

Dröm om en brandbil

Om du drömmer att du ser en brandbil skall du ta det som en varning, ditt boende kan vara i fara. Det kan vara klokt att du ser över försäkringen på ditt hus samt att göra en förteckning över ditt lösöre. Kolla gärna upp så att allting ser bra och säkert ut vad gäller elektronik, vatten och avlopp.

Dröm om en rostig bil

Drömmar om att ens bil har börjat rosta brukar vara ett varsel om ens egen kroppsliga hälsa som kan komma att börja vackla. Oftast är denna typ av dröm ett förebud om någonting som kan motverkas, och kan med fördel ses som ett tecken på att man borde ta tag i sitt välmående.

Texten uppdaterades senast 2019-05-25

Kolla även in våra mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning