Drömtydning bröllop - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning bröllop betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med bröllop att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning bröllop

Symbolisk betydelse

Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar om bröllop är väldigt beroende av de omständigheter som råder i drömmen. Detta då ett bröllop ofta är ett oerhört laddat tillfälle, både känslomässigt och sett ur krav från både sig själv och omgivningen. Den stora avskiljaren i hur drömmen skall tolkas är även om bröllopet i drömmer är ens eget eller någon annans, samt om den allmänna känslan i drömmen är positiv eller negativ.

Dröm om sitt eget bröllop

Drömmar om ens eget bröllop handlar väldigt ofta om just kärlek. Om det är så att det finns ett stundande bröllop så kan drömmen givetvis kopplas till detta, men om det inte finns något så kan drömmen vara en symbol för en önskan om att ett bröllop skall äga rum. Ofta kan drömmar om att själv gifta sig framkalla ganska stressiga känslor som om man inte ser sig för riskerar att gå ut över ens vardagliga liv, framför allt om den allmänna känslan i drömmen är av den mer negativare varianten. Positiva känslor i sådana drömmar brukar vara en indikation över kontroll, att man verkligen innerst inne känner att man har kontroll över sin nuvarande kärlekssituation.

Dröm om annans bröllop

Drömmar om andra personers bröllop handlar ibland om avundsjuka eller svartsjuka, framför allt om den eller de personer som gifter sig i drömmen just nu eller någon gång tidigare har varit föremål för ens kärlek. Det är ganska sällan som drömmar likt denna för positiva känslor med sig, varför det oftast brukar tolkas som negativt att drömma att man bevittnar någon annans bröllop.

Dröm om att sy en bröllopsklänning

Om du drömmer att du syr din bröllopsklänning kan detta vara ett varsel på att du kan har lite för bråttom i dina slutsatser, framför allt när det gäller att lägga upp planer och deadlines för projekt som du är inblandad i.

Dröm om att se en bröllopsklänning

Drömmar där man ser och beundrar en mycket vacker bröllopsklänning är ibland ett tecken på att du just nu är tillfreds med tillvaron, och att nu kan vara ett läge att börja fundera på att ägna sig åt volontärarbete.

Dröm om att prova en bröllopsklänning

Drömmar där man provar en bröllopsklänning och beundrar sig själv i en spegel kan ibland vara ett tecken på att du undermedvetet oroar dig för din framtid, och att några viktiga beslut som du snart måste fatta är det som gör att du kanske känner dig något ångestfylld.

Djupare spirituella betydelser

Ibland kan man även finna en del djupare spirituella betydelser när det kommer till drömmar om bröllop.

Drömmar om en brud

Den symboliska betydelsen när det kommer till drömmar där man ser en brud går ofta att dra mot det håll som signalerar giftermål eller allmänt partnerskap, ofta att detta är någonting man önskar för sig själv men som man kanske inte riktigt kan se att det finns inom räckhåll. Ens undermedvetna kan försöka påpeka detta för en, att det är någonting som gnager där bak och som man kanske bör lyfta fram till ytan och ta en titt på, och kanske börja acceptera att sådana känslor faktiskt finns.

Djupare spirituella betydelser

Om du drömmer att du ser en brud på sin bröllopsdag kan denna dröm ha något olika betydelse beroende på om bruden bär en slöja över sitt ansikte eller inte. Om bruden bär en slöja över sitt ansikte finns det en person i din närhet som vill dig och dina relationer (både kärleks och vänskaps) illa. Om bruden har ett otäckt ansikte kan detta vara en indikation på att du bör göra upp med dina demoner, det finns en sak som du skäms över och borde låta komma upp till ytan, det är det enda sättet att gå vidare.

Texten uppdaterades senast 2020-03-18

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om bröllop kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning ankare | drömtydning presenter | drömtydning blommor | drömtydning begravning | drömtydning juveler/ädelstenar | drömtydning kärlek

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning