Drömtydning kärlek - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning kärlek betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med kärlek att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning kärlek

Symbolisk betydelse drömmar om kärlek

Drömmar om kärlek på ett eller annat sätt är väldigt vanliga, och ofta brukar det finnas någon slags koppling till den sinnesstämning som man bär inom sig i vardagen. Men symboliken kan variera en del beroende på hur kärleken yttrar sig i drömmen och hur drömmen känns ur ett rent positivt eller negativt synsätt. Rent generellt brukar man säga att dessa drömmar symboliserar ett ögonblick av plötslig närvaro, en känsla som kan vara väldigt nyttig att ta till vara på även i det vakna livet.

Hur kommer det sig att vi drömmer om kärlek

Frågan kring hur det kommer sig att vi drömmer drömmar om kärlek finns det så klart väldigt många svar på, då frågan av sin natur är oerhört bred. För det mesta handlar drömmar om kärlek om verklig kärlek som finns i ens hjärta i det verkliga livet, vilket manifesteras genom drömsymboler och drömbilder. Ofta kan dessa drömmar dyka upp under perioder av glädje och lycka, vilket då också kan dyka upp som komponenter i drömmar om kärlek.

Som sagt kan drömmar om kärlek ofta ha en slags koppling till en sådan kärlek som man själv känner inför någon annan, eller en kärlek som man uppfattar att någon annan känner om en själv. Ibland är dessa drömmar särskilt starka om det är så att man är inne i en särskild period i livet där mycket kretsar kring att älska, inte bara andra då utan även en själv. Sedan är det också så att drömmar om kärlek ofta även dyker upp i samband med att det finns ett stundande bröllop.

Ibland är även drömmar om kärlek en slags återspegling av saker som man saknar i livet, och gärna skulle vilja ha. Med andra ord kan man säga att kärleksdrömmar ibland kan säga någonting om ens inneboende önskningar, men även saker som man kanske fantiserar om och känner sig hoppfull inför. Men det kan även handla om drömmarna speglar att man känner beundran för någon annan person. I dessa fall behöver drömmen inte betyda att man är kär i personen, utan snarare att man kanske önskar att det man beundrar även skall finnas som egenskap hos en själv.

Ibland är det även vanligt att kärleksdrömmar dyker upp i samband med att man har påbörjat en ny relation eller att man nyligen har blivit förälskad. Men den utlösande faktorn kan även vara att man exempelvis har sett en kärleksfilm på TV, eller läst en kärleksroman i bokform eller lyssnat på en ljudbok om kärlek.

Vanliga drömmar och symboler om kärlek

Drömmar om sin partner

Drömmar där man drömmer om sin faktiska partner i verkliga livet handlar ofta om uttryck för den kärlek som finns mellan sig själv och partnern. I de allra flesta fall är dessa drömmar oerhört positiva och förmedlar att saker och ting står rätt till. De är ofta ett tecken på att den kärlek som finns är äkta och någonting man bör ta till vara på och uppskatta.

Drömmer om att träffa din partner

Om man drömmer om det tillfälle då man träffade sin nuvarande partner brukar drömsymbolen ofta medföra en slags osäkerhetskänsla. Det kan handla om osäkerhet kring relationen och hur mycket ens partner faktiskt älskar en. Det finns en inneboende rädsla att partnern kanske kommer att lämna en, och ens inre vill gärna försäkra sig om att så inte är fallet och plockar då fram bilder kring första mötet och hur förälskelsen uppstod.

Drömmar om att vara nöjd över partner

Drömmar där man drömmer att man känner sig nöjd över den partner som man har i verkliga livet är ofta väldigt bra, de brukar innebära att man faktiskt är nöjd med sitt förhållande och att det finns få saker som man skulle vilja ändra på. Ofta är det en indikation på att partnern också känner så, då sådana känslor ofta brukar vara ömsesidiga.

Drömmer om att vara missnöjd med partner

Drömmar där man drömmer att man känner sig missnöjd med sin partner som man har i verkliga livet är ofta ett ganska dåligt omen. De brukar innebära att man faktiskt är missnöjd med sitt förhållande, och att det finns saker som man faktiskt skulle vilja ändra på. Ibland är denna typ av dröm också en indikation på att ens partner kanske också har sådana tankar, och att relationen kan vara i fara.

Drömmar om att spionera på sin partner

Drömmar där man drömmer att man spionerar på sin partner, exempelvis genom att gå igenom sin partners telefon eller kolla vad partnern har besökt för hemsidor eller chattat med för några personer på Facebook, handlar ofta om en inneboende svartsjuka som är verklig. Symbolen man bör ta med sig är att man faktiskt känner sig svartsjuk innerst inne, även om det inte känns så utåt. Känslorna kommer att dyka upp, drömsymbolen är ofta ett varsel.

Dröm om bråk med sin partner

Drömmar där man drömmer att man bråkar med sina käresta symboliserar ibland att det kan finnas en spricka i relationen, och att om man inte ser efter och försöker reparera denna spricka så kan förhållandet bli förstört. Det som orsakar sprickan brukar ofta handla om någonting som har hänt för en tid sedan, och som nu har börjat bubbla upp till ytan.

Drömmar om snabb kärleksaffär

Drömmar om en snabb kärleksaffär, som till exempel ett "one night stand", bär ofta med sig en symbolik som pekar mot ens förhållningssätt mot livet rent generellt. Ofta innebär det att man i nuläget har ganska bra kontroll på sin nuvarande situation, och är redo att tackla de eventuella bekymmer som kan dyka upp.

Drömmar om obesvarad kärlek

Om man drömmer att man uttrycker sin kärlek mot någon, men inte får någonting tillbaka, är detta ofta någonting som symboliserar en inre osäkerhet och oro. Det behöver inte vara så att drömmens innebörd är just kärlek, även om så ofta är fallet, då det kan handla om osäkerhet kring en vänskaps- eller jobbsituation.

Drömmar om tidigare kärlek

De flesta drömmer ibland om något förhållande som har varit, eller en viss person som har spelat en stor roll i ens liv eller varit föremål för ens kärlek. Ibland är det lätt att tolka drömmar likt denna som att man saknar det som har varit eller den person som uppenbarar sig i drömmen, men det brukar ofta vara en felaktig tolkning. Istället handlar det ofta om att man faktiskt är väldigt nöjd med livet som det är, och att det som händer i drömmen snarare är ett sätt för ens undermedvetna att berätta att det inte var bättre förr.

Drömmar om att älska

Drömmar där man känner att man verkligen och innerligen älskar någon, ofta en i drömmen otydlig person, handlar ofta om att man önskar att ens kärleksliv skall tas till nästa nivå och växa i sig självt. Det behöver inte vara så att det handlar om ens nuvarande partner, och man behöver inte vara i ett förhållande, det som förmedlas av drömmen är på ett sätt symboliskt för ens inre strävan av att få känna starkare kärlekskänslor.

Drömmar om att vara förälskad

Drömmar där man drömmer att man är förälskad i någon, och att det i drömmen är tydligt vilken personen är, handlar för det mesta om att det finns riktiga känslor för personen som uppenbarar sig i drömmen. Även om man kanske inte tror eller har förväntat sig att det skall kunna finnas känslor om denna person så visar drömsymbolerna att det faktiskt kan vara så. Ofta fungerar denna typ av dröm om en person som inte är ens nuvarande partner som en slags väckarklocka över att relationen kanske inte är på topp.

Drömmar om att vara i ett förhållande

Om man drömmer att man är i ett förhållande trots att man inte är det i verkliga livet, är denna typ av dröm ofta en inre varningssignal som säger att du törstar efter kärlek. Du längtar efter kärleken och önskar verkligen att den skall dyka upp och uppenbara sig snart. Om man drömmer om ett verkligt förhållande är drömmen ofta en symbolisk indikation på att förhållandet mår ungefär så som det målas upp i drömvärlden.

Drömmer om kära familjemedlemmar

Om man drömmer om sina familjemedlemmar och den huvudsakliga känslan eller symbolen i drömmen är kärlek, så handlar drömmen ofta kring ens relationer med familjen. Generellt sett brukar känslan i drömmen vara positiv kärlek, och detta speglar då relationen med ens familj och visar på att den är positiv och harmonisk.

Drömmar om att vara kär i en familjemedlem

Drömmar där man drömmer att man är kär i en familjemedlem, alltså inte bara känner kärlek för någon i familjen utan att man verkligen är förälskad, kan ibland kännas väldigt jobbiga i efterhand. Men den symbolik man bör ta med sig är att det egentligen inte handlar om några konstiga känslor, det är bara ens inre drömbilder som målar upp dessa känslor, den verkliga betydelsen är att den familjära kärleken är sprudlande.

Drömmar om att kyssas

Drömmar där man drömmer att man kysser en annan människa, brukar ofta handla om att ens inre har snappat upp att någonting kommer att hända. Ofta kan det finnas en speciell person i ens närhet som har börjat få känslor, och ens inre har på ett sätt redan börjat svara på dessa känslor i och med att denna typ av symbolik har uppenbarat sig i drömmens värld.

Texten uppdaterades senast 2020-09-28

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om kärlek kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning absint | drömtydning fotoalbum | drömtydning altare | drömtydning andar | drömtydning armband | drömtydning avtal | drömtydning ansikten | drömtydning låda | drömtydning barberare | drömtydning barnbarn | drömtydning biten | drömtydning bigami | drömtydning björnar | drömtydning blod | drömtydning brasa | drömtydning fiskdamm | drömtydning präst | drömtydning purjolök | drömtydning riddare | drömtydning ringar | drömtydning rosmarin | drömtydning affärer | drömtydning blommor | drömtydning begravning | drömtydning djur | drömtydning hus | drömtydning avföring/bajs | drömtydning eld | drömtydning vatten | drömtydning frukt | drömtydning fåglar | drömtydning poliser | drömtydning cancer | drömtydning katter | drömtydning överfall | drömtydning bebis | drömtydning bada | drömtydning hundar | drömtydning lik | drömtydning nycklar | drömtydning änglar | drömtydning garnnystan | drömtydning diamanter | drömtydning skor | drömtydning näsa | drömtydning bröllop | drömtydning brand | drömtydning bilolycka

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här
Kommentarer


#1   Sara   2021-06-25 10:20  
Jag drömde om att killen jag är kär i var kär i mig tillbaka men han såg inte ut som han gör på riktigt. Vad betyder det?

Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning