Drömtydning graviditet - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning graviditet betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med graviditet att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning graviditet

Symbolisk betydelse

Drömmar om graviditet eller att man är gravid är någonting som är mycket vanligt, både bland yngre och äldre kvinnor. Dels kan det handla om att det finns en inneboende längtan efter att få ett barn som framkallar drömmen, men det finns även andra sätt att tolka graviditetsdrömmar på.

Ta upp ett gammalt mål

Att få ett barn symboliserar på ett sätt det som inte har varit men som skulle kunna bli, att man själv skulle kunna få en andra chans att uppnå en inre längtan. Det kan alltså handla om en längtan efter någonting som skulle kunna ha blivit men som inte blev, och som ligger kvar där i det undermedvetna och gnager. Om du söker i ditt sinne kanske du kan hitta någon gammal längtan som aldrig har blivit av, det kan vara så att ditt undermedvetna försöker berätta för dig att det nu är dags att ta tag i det.

Djupare spirituella betydelser

Drömmar om att träffa en barnmorska

Om du drömmer att du träffar en barnmorska, trots att varken du eller din partner är gravid eller ens funderar på att skaffa barn, kan det vara ett tecken på att någon är i färd med att avslöja någon av dina mörkaste hemligheter.

Se även drömmar om abort och drömmar om att föda barn.

Texten uppdaterades senast 2019-12-05

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om graviditet kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning abort | drömtydning bebis

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning