Drömtydning frukt - Betydelse och Symboler

Här nedan kan du läsa om vad drömtydning frukt betyder. Vi guidar dig även i hur olika drömmar och symboler som har med frukt att göra skulle kunna tolkas och tydas, utifrån flera olika aspekter och sätt att se på symbolerna.

Drömtydning frukt

Symbolisk betydelse

När det kommer till drömmar om frukter av olika slag så har dessa drömmar ofta en symbolisk koppling till fruktsamhet i form av att någonting växer till, det kan vara en bebis eller ett barn, eller till och med en relation eller en tillväxt i karriären.

Drömmar om apelsiner

Att du drömmer om att du äter apelsiner kan vara ett väldigt dåligt tecken, beroende på hur apelsinen smakar. Om apelsinen är söt och saftig bör du se upp, då det kan vara ett varsel om att du kommer att råka ut för smärta och/eller sorg och råka i gräl eller ett svartsjukedrama. Om apelsinen istället är sur kan det vara ett tecken lycka och framgång.

Drömmar om citroner

Drömmar om citroner har ofta innebörden att de handlar om negativa skeenden, om man t.ex. ser en citron i sin dröm kan detta ibland vara ett förebud om att man har ett negativt besked att vänta sig inom kort. Om man drömmer att man äter en citron som är oerhört mycket surare än förväntat kan detta vara ett förebud om att en stundande resa inte kommer att bli riktigt så trevlig som man hade hoppats.

Drömmar om aprikoser

Om du drömmer om att du ser eller äter aprikoser kan detta innebära att du bör förvänta dig god hälsa och välstånd, att dina barn kommer att bli lydiga och att ditt kärleksliv kommer att må bra under lång tid framöver.

Drömmar om bananer

Att drömma om att man äter en banan är ofta ett väldigt bra omen, ofta förknippat med rikedom och lycka inom en inte allt för avlägsen framtid. Gällande rikedomen så verkar det snarare vara något form av arv som kan väntas, än vinst i något spel. Men det viktiga att komma ihåg är att lycka inte är någonting som heller är beroende av rikedomar.

Drömmar om äpplen

Drömmar om att man äter eller handskas med äpplen har ofta en sexuell betydelse, där ett saftigt äpple skall vara en symbol för en mustig kärleksupplevelse. Om du däremot upptäcker att äpplet är ruttet och till och med innehåller en mask, då kan detta vara ett tecken på att det finns en dold fara som hotar ditt kärleksförhållande.

Drömmar om körsbär

Drömmar där körsbär spelar en central roll är ibland en förvarning för att du kommer att njuta lite väl mycket av någonting som du kanske inte riktigt bör finna nöjsamt. Detta kan resultera i att du måste lägga ned tid på någonting du egentligen inte vill göra.

Dröm om äppelträd

Om du i en dröm ser ett äppelträd och äter dess söta äpplen kan detta vara ett tecken på att lycka och glädje ligger i din väg, särskilt om du är en ung kvinna. Om äppelträdet dessutom står i full blom kan detta vara ett omen om att det som i nuläget gör dig deprimerad kommer att lätta, och du återigen kommer att kunna känna dig lycklig.

Dröm om att plocka frukter

Om du drömmer att du plockar mogna frukter från ett träd så kan detta vara ett varsel om att dina förhoppningar i någon av dina relationer i privatlivet kommer att bli svikna.

Dröm om skål med frukter

Om du drömmer om en fruktskål, eller en skål med frukter, har detta ofta en koppling till ditt välmående. Om du är sjuk och drömmer om en fruktskål är detta ett varsel om att du snart kan komma att bli frisk, om du är frisk och drömmer samma dröm kan detta istället vara ett tecken på att du snart kan bli lite krasslig - men ändå lycklig.

Drömmar om persikor

Drömmar om persikor handlar ofta om vänskap, ofta sådana vänskap som skulle kunna förändras inom en snar framtid. Om man t.ex. köper eller äter persikor i drömmen med en viss person, kan detta vara ett förebud om att denna persons känslor för en är på väg att förändras.

Drömmar om päron

Drömmar om päron handlar ofta om karriären och arbetslivet, ibland kan drömmar om päron vara ett tecken på att framgångar i karriären finns att vänta. När gravida kvinnor drömmer om päron brukar man ofta se detta som ett förebud om att barnet kommer att vara en flicka.

Texten uppdaterades senast 2020-01-31

Denna sida ger dig en aning om vad drömmar om frukt kan betyda, men glöm inte att också kolla in våra sidor med mycket populära gratis dagens horoskop för alla stjärntecken!

Andra relaterade drömtydningar

drömtydning blod | drömtydning träd | drömtydning ormar | drömtydning öken | drömtydning drunkna | drömtydning änglar

Läs mer om vad som ligger bakom våra drömtydningar och drömtolkningar här


Skriv en kommentar
Innehållet på denna webbplats är endast avsett för underhållning